OnePlus 3 & 3T: Το Android O η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση

OnePlus 3 & 3T Android O update, OnePlus 3 & 3T: Το Android O η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση

Η πορεία της OnePlus όσον αφορά στην υποστήριξη των συσκευών της με αναβαθμίσεις έχει δείξει πως για κάποια προϊόντα είναι αρκετά καλή, αλλά για κάποια άλλα, όπως OnePlus 2 και OnePlus X, όχι ιδιαίτερα.

Με την έλευση της νέας ναυαρχίδας, OnePlus 5, τα προηγούμενα OnePlus 3 και OnePlus 3T, όπως είναι λογικό δεν θα είναι η προτεραιότητά της.

Για όσους αναρωτιούνται ποια θα είναι η τύχη τους όσον αφορά στις μεγάλες αναβαθμίσεις, ο Oliver Z., υπεύθυνος για τα προϊόντα της OnePlus δίνει κάποιες απαντήσεις. Αποκάλυψε ότι το Android O θα είναι η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση που θα λάβουν τα OnePlus 3 και OnePlus 3T. Μετά το O, τα updates που θα παίρνει θα είναι security patches και ξεχωριστά app updates.

Ο Oliver ανέφερε ότι τα security patches Αυγούστου για OnePlus 3/3T θα έρθουν σύντομα και το OxygenOS 4.5, μέσα στους επόμενους 1 με 2 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει το OnePlus 5 σε επίπεδο OxygenOS, αλλά άποια features θα απουσιάζουν, όπως reading Mode, off-screen gestures και DCI-P3 screen calibration λόγω διαφορών στο hardware.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Κρίμα σε αυτούς που αγοράζουν προϊόντα της … και αυτό να δίνουν software με το σταγονόμετρο … θυμίζει λίγο σαν τα μαγαζάκια που ανοίγουν για μια σεζόν …

Chris

Γιατί το s7 ή οι υπόλοιπες ναυαρχίδες του 2016 θα πάρουν παραπέρα από Android O? Δύο μεγάλα update δίνουν όλοι σιγά μην ανακαλύψαμε την Αμερική.

Bond

Η Samsung εδωσε καi στο s6 nougat και στο s7. Η oneplus εδωσε μονο στο oneplus 3. Βεβαια πληρώνεις πολυ λιγοτερα λεφτα οποτε παιρνεις και την αναλογη κάλυψη.

Παναγιωτης

Η xiaomi αναβαθμίζει όλα τα μοντέλα της (4 χρόνια +) με το miui 9 (android 7.1) και η one plus αρχισε να παιρνει αέρα…. Με μονο δυο αναβαθμίσεις και τιμες στον θεό… Κάτοχος του one plus one με custom ROM 7.1.2, τέλος για εμένα η one plus, το ξεφτιλισε…
Και μετα αναρωτιέται κανεις γιατί αλλάζουν απο android σε iOS .

Παναγιώτης

Σιγά τα ουαου όποιος αγοράζει oneplus σίγουρα ξέρει μερικά πράγματα από root. Το να περάσεις μια rom στο oneplus είναι τόσο εύκολο όσο το άνοιγμα κλείσιμο μιας βρύσης. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την oneplus και σε θέμα software και ποιότητας και service. Πιστεύω δύσκολα να αφήσω το oneplus για κάποια άλλη ναυαρχίδα.

Darth

@Bond το 6 το κατέστρεψε πάντως lag είναι τόσο άσχημο λες και είναι συσκευη τον 50 ευρώ

Chris

Παναγιώτη το MIUI 9 θα είναι της ίδιας λογικής με το 8 , είναι σκιν και θα είναι based σε Android 5/6/7 και αργότερα λογικά και σε 8 . Άρα δεν πάει να πει ότι θα πάρουν nugat όλες οι συσκευές αλλά ελάχιστες μόνο . Επίσης το 1+3 θα πάρει ακριβώς τα ίδια update με s7/g5/htc 10 κτλ δεν μπορεί κάποιος να κράξει μόνο αυτή ας κράξει την Qualcomm που δεν δίνει drivers.

KmTempe

@Chris όχι δεν είναι απλά ένα skin στα xiaomi όλα τα νέα features έρχονται μέσω της miui. Πραγματικά δεν σε νοιάζει τόσο να παρεις update στην έκδοση του android αλλά στην miui

JohnWave

Μπορεί κάποιος να αναφέρει μία πολύ σημαντική αλλαγή κάθε φορά από L σε Μ, από Μ σε Ν και από Ν σε Ο ; Πχ αυτός που τώρα βρίσκεται σε Μ και παίρνει μόνο security updates, τι σημαντικό έχει χάσει σε σχέση με αυτόν που βρίσκεται σε Ν; Προσοχή, δεν μιλώ για αλλαγή εμφάνισης ή άλλων πραγμάτων ( πχ gestures ) που τα κάνουν εδώ και χρόνια οι launchers του playstore ( βλέπε Nova Prime). Mιλώ για κάποια νέα πολύ σημαντική δυνατότητα ανά έκδοση που να έκανε τους περισσότερους χρήστες να πουν “wow, τι λες τώρα!” Επίσης δεν θα ήθελα κάποια απάντηση στυλ παιδιού δημοτικού “καλά εσύ μείνε με N για όλη σου τη ζωή”. Περιμένω να ακούσω σοβαρά τις νέες “wow” δυνατότητες ανά έκδοση που επηρέασαν σημαντικά την καθημερινή σας χρήση.

panossd

@JohnWave σχεδόν καμία αλλαγη..έχουν περάσει πολλά κινητά από τα χέρια μου..πλέον το θέμα software έχει κορεστεί..απλά βγάζουν νέες μλκιες για να πουν ότι κάτι εκαναν..

Chris

@KmTempe εχεις δικιο οτι δεν ειναι απλα ενα νεο σκιν , το εδωσα λιγο λιανα για να μην μπερδευτει κανεις, απλα ηθελα να διωρθωσω τον φιλο πιο πανω οτι miui δεν ειναι απαραιτητα και νεα εκδοση android. Η τακτικη της xiaomi ειναι απολυτα σωστη γιατι και πισω να μεινεις στην εκδοση android δεν σε ενδιαφερει καθως δινει και τα νεα futures καθως και sequrity updates.

Vai

Τα 3 και 3Τ θα πάρουν ουσιαστικά 2 major updates και θα συνεχίσουν να παίρνουν security updates και ότι άλλο δώσει η oneplus στις εφαρμογές της. Με λίγα λόγια ότι κάνουν όλες οι επώνυμες και μεγάλες εταιρίες, δύο μεγάλα android updates και τέρμα.
Το κακο είναι για το 3Τ που δεν έχει κλείσει καν χρόνο στην αγορά και ακόμα χειρότερα οι επόμενες εκδόσεις όπως τa Limited edition midnight black κλπ, που έχουν μόλις λίγους μήνες που τα αγόρασαν κάποιοι και τελειώνει η υποστήριξη τους.

TJL

@JohnWave
Μια σημαντικοτατη αλλαγη που εκανε τη διαφορα στο Nougat σε σχεση με το Μ, ειναι το split στην οθονη. Μπορεις για παραδειγμα να βλεπεις video youtube στην μιση οθονη και να σερφαρεις ή κανεις chat στο viber στην αλλη μιση..

txds

ναι , βεβαια αυτο το κανουν χρονια συσκευες αλλα….

JohnWave

@TJL, εγώ την είχα και στην M αυτή τη δυνατότητα και στην L από το 2015. Περιμένω ακόμα να ακούσω τις νέες σημαντικές δυνατότητες ανά έκδοση. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων : Δεν μειώνω με αυτόν τον τρόπο το android. Ίσα, ίσα. Θεωρώ πως προσφέρει τόσες πολλές δυνατότητες εδώ και χρόνια ( πολλαπλάσιες αυτών του iOS) ώστε η κατάσταση να έχει φτάσει σε κορεσμό όπως είπε και ο φίλος panossd παραπάνω. Για μένα όσο αφορά το software κομμάτι στο android, πιο πολύ μετρά η rom που η κάθε εταιρία φτιάχνει πάνω σε μια έκδοση android.

giannogeorge

Ιδού ακόμα ένας λόγος που το iOS/iPhone/Apple είναι χιλιόμετρα μπροστά….

Κρίμα, πραγματικά. Να μαθαίνεις ότι μια συσκευή με τα χαρακτηριστικά του OnePlus 3/3T θα πάρει άλλο ένα μεγάλο OS update και μετά πάπαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.