OnePlus 5: Έχει διαφορά η έκδοση με 8GB RAM από τα 6GB; [video]

To OnePlus 5 έχει συγκριθεί σε speed test video με ανταγωνιστικές συσκευές και κατάφερε να ξεπεράσει Samsung Galaxy S8, HTC U11 και iPhone 7 Plus. Κατάφερε επίσης να ξεπεράσει το Galaxy S8 όσον αφορά στην γρήγορη φόρτιση.

Μιας και φέτος η OnePlus έφερε δυο εκδόσεις, μια με μνήμη RAM 6GB και μια με 8GB, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως διαφοροποιούνται.

Ο YouTuber Timmers EM1 πήρε στα χέρια του το OnePlus 5 με 6GB RAM και 8GB RAM, τα έβαλε δίπλα δίπλα για να συγκρίνει τις επιδόσεις τους. Η λογική λέει πως το μοντέλο με 8GB θα είναι καλύτερο, αλλά στην πράξη η διαφορά είναι πολύ μικρή και όχι ιδιαίτερα εμφανής.

oneplus 5 6gb vs 8gb ram, OnePlus 5: Έχει διαφορά η έκδοση με 8GB RAM από τα 6GB; [video]

Στο άνοιγμα των apps τα δυο κινητά ήταν πολύ κοντά. Εκεί που ήταν πιο εμφανής η διαφορά ήταν στο relaunching κάποιων games, όπου το OnePlus 5 με 8GB RAM ήταν πιο γρήγορο.

Ουσιαστικά όσοι θέλουν να δώσουν 60 δολάρια παραπάνω για το OnePlus 5 με μνήμη RAM 8GB αντί για 6GB, μπορούν να το κάνουν για την διπλάσια ποσότητα ενσωματωμένης μνήμης, η οποία είναι στα 128GB αντί για 64GB.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

μα για την μνημη θα το εκανες βασικα αυτη τη στιγμη αλλα ειναι κ πιο καλη επιλογη σε βαθος χρονου ειδικα για αυτους που σκεφτονται εαν κ εφοσον η συσκευη ζει να την παντρευτουν.

Mary

Το ότι θέλει 8gb για να κρατήσει όλες τις εφαρμογές ανοιχτές ενώ το άλλο με τα 6gb δεν κρατάει ούτε τις μισές ας μην σχολιάσουμε καν.

James

@Mary και τι έγινε αν δεν κρατάει όλες τις εφαρμογές ανοιχτές; Δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο σενάριο χρήσης που πρέπει να είναι ανοιχτές 20-30 εφαρμογές ταυτόχρονα.

Mary

20-30 πλάκα κανείς; 18 είναι οι εφαρμογές σε αυτή την περίπτωση με τις 6 από αυτές μάλιστα να είναι του κινητού! Δηλαδή δεν μπορεί να κρατήσει 12 εφαρμογές ανοιχτές με 6 και 8gb ram? Αλλά κινητά με την μισή ram πως το κάνουν δηλαδή;

James

@Mary είναι ανάλογα το πώς σεταρεται κάθε συσκευή. Άλλος μπορεί να τη σετατει να κρατάει 30 εφαρμογές δίνοντας από 20 MB στην κάθε μία και άλλος να κρατάει έξι δίνοντας από 1 γιγα στην καθεμία. Το multitasking δεν είναι να κρατάει όσες περισσότερες εφαρμογές γίνεται ανοιχτές, αλλά αυτές που κρατάει να μπορούν να κάνουν και κάτι.

Παπαροκας tiamat

Και βγηκε πριν λιγες μερες ο κλοουν που χουν για προεδρο και λεει το oneplus 5 δεν ειναι αδιαβροχο γιατι δηθεν κριναν οτι η αδιαβροχοποιηση δεν ειναι σημαντικη αντι να πει την αληθεια που χε πει η huawei οτι αυξανει το κοστος κατα πολυ.

Ρε ΓΚΙΟΖΗ η αδιαβροχοποιηση δεν ειναι σηματικη αλλα ειναι τα 800γιγα ραμ που χει το σαπακι σου!??

Λευτερης

Να κρατησει στη μνημη 18 εφαρμογες για ποιο λογο; Για να καταναλωνουν μπαταρια μαι πορους; Κοπελα μου πριν γραψεις κατι σκεψου λιγο πως εφαρμοζεται στην πραγματικη ζωη. Με 6gb ram μπορουσε να κραταει και 30 εφαρμογες στη μνημη. Η εταιρεία επελεξε να μην το κανει γιατι ειναι πιο σημαντικη η διαρκεια μπαταριας απο το να ενεργοποιηθει ενα προφιλ διαχειρισης μνημης λου δεν χρησιμευει πουθενα. Ειναι σαν να διαμαρτυρεσαι που δεν εβαλαν τον επεξεργαστη να δουλευει στον μεγιστο χρονισμο συνεχεια.

tester

Παπαροκά μπαινω στα σχόλια μόνογια να διαβάσω εσένα…είσαι είδωλο. Πες μας ρε μεγάλε τι κινητό έχεις και λες το πιο γρήγορο android κινητό αυτή την στιγμή ότι είναι σαπάκι;

Παπαροκας tiamat

Εχω το κινητο του johnwave .

Παπαροκας tiamat

Λευτερη αγορι μου καλο….αν δε θελει να κραταει 18 και 28 εφαρμογες ανοιχτες για τη μπαταρια τοτες να ΜΗΝ βαλει 6 και 8 ραμ αλλα να μεινει στα 4 οπως ολοι ηπαπατζα !

atix

@ Λευτέρης τότε γιατί έβαλε 8gb ram?

Nikos

Ξέρετε αν το one plus έχει κάποιο feature τύπου always on display??

txds

εβαλε 8 γιγα γιατι ετοιμαζουν full windows rom …..
ψαξτε λιγο πιο βαθια …
με το op5 θα εχεις ενα τελειο pc παντα στην τσεπη σου !

Makis

@txds..τρολάρεις, έτσι…

Λευτερης

Γιατι εβαλε 8γιγα; Για μαρκετινγκ παπαροκα γι’ αυτο το βαλε. Εκτος αν θεωρειτε τοι χρειαζονταο στημ παρουσα φαση του android 8gb ραμ

Παπαροκας tiamat

Λευτέρη το ξερω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.