To OnePlus 5 έκλεψε σε multi-core benchmark tests

oneplus 5 benchmarks, To OnePlus 5 έκλεψε σε multi-core benchmark tests

Η OnePlus πιάστηκε από το XDA Developers να κλέβει στα benchmarks αποτελέσματα που αφορούν στην multi-core απόδοση του OnePlus 5. Αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε ένας μηχανισμός που αυξάνει σε μέγιστο βαθμό την απόδοση του Snapdragon 835 κατά τη διάρκεια των συνθετικών benchmarks.

oneplus 5 benchmarks, To OnePlus 5 έκλεψε σε multi-core benchmark tests

Αυτό αποτελεί πρόβλημα καθώς μπορεί στις λίστες των αποτελεσμάτων να εμφανίζεται πολύ ψηλά, αλλά στην καθημερινή χρήση να μην έχει τις ίδιες αποδόσεις. Ως εκ τούτου οι χρήστες παραπλανούνται όσον αφορά στην πραγματική μέγιστη ισχύ του OnePlus 5.

Ο εν λόγω μηχανισμός διατηρεί τέσσερις από τους οκτώ πυρήνες της CPU του Snapdragon 835 συνεχώς στην μέγιστη συχνότητα των 1,9 GHz, χωρίς την απαιτούμενη μείωση της ταχύτητας που συμβαίνει σύμφωνα με το παρατεταμένο φορτίο. Στην έρευνά του, το XDA ανακάλυψε ότι όταν ο μηχανισμός αυτός είναι απενεργοποιημένος, οι εν λόγω πυρήνες λειτουργούν με τη μέγιστη συχνότητα των 1,9 GHz μόνο το 24,4% του χρόνου. Η εκ νέου ενεργοποίησή του κάνει τους πυρήνες να φτάνουν τα 1.9GHz το 95% του χρόνου, γεγονός που είναι μια τεράστια διαφορά.

oneplus 5 benchmarks, To OnePlus 5 έκλεψε σε multi-core benchmark tests

Χάρη σε αυτό το χειρισμό, το οποίος σύμφωνα με την OnePlus είναι απαραίτητος για να παρουσιάσει πλήρως τις δυνατότητες απόδοσης του OnePlus 5, η συσκευή ήταν σε θέση να επιτύχει μερικές από τις υψηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με άλλα smartphones που φορούν επίσης Snapdragon 835. Δυστυχώς, αυτοί οι εντυπωσιακοί αριθμοί δεν καταδεικνύουν την απόδοση που επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης. Ωστόσο, το OnePlus 5, δεν παύει να θεωρείται ένα πολύ δυνατό smartphone.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Οι Κινέζοι νομιζα κλεψαν μονο το σχέδιο 😂

Ioannis

Από την στιγμή που το s8 έχει 580 δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει κάνεις να θυσιάσει 80 ευρώ για να πάει στο op5 αν συμπεριλάβει και τον παράγοντα σέρβις. Βασικά δεν ξέρω που υπερτερεί τόσο το op5 έναντι του ανταγωνισμού. Σε θέμα οθόνης δεν τόλμησε καθόλου έμεινε στα 1080p και σε μέτριο πανελ με μέτρια αναπαραγωγή χρωμάτων φωτεινότητα κλπ. Προσωπικά για μένα το 70% για την επιλογή ενός smartphone τον παίζει η οθόνη (όχι τόσο στα χαρτιά αλλά στην πράξη) και παρ όλα αυτά στα μάτια μου το s8 έχει την καλύτερη ποιότητα. Στον θέμα επεξεργαστή μια από τα ίδια τώρα να δούμε και πόσο φορμαρισμένο είναι το κινητό. Σαν ui καλό χρυσό το stock αλλά άμα δεν έχει παράμετροποιηση κλπ εμένα δεν με πείθει. Σαν λάτρης των έφε ναι τις δυνατότητες αλλαγής πχ του μενού της απόχρωσης του task bar κλπ κλπ με κέρδισε το s8. Στο θέμα κάμερας τώρα. Αν δεις τα σπεξ θα πιστέψεις πως έχει την καλύτερη κάμερα εκεί έξω και με διαφορά σε σύγκριση με το iphone 7 plus δεν είδα να έχει κανενα αξιόλογο πλεονέκτημα και να μη ξεχνάμε ότι το iphone 7 plus δεν είχε και καμιά τρελή αποκλιση από το s7 όπως… Συνέχεια »

gkoutsos

Είναι φυσικά φάουλ της OnePlus, αλλά από την άλλη, καταλαβαίνω γιατί μπορεί να το έκανε. Αφού εν έτη 2017(!) ακόμα πολλοί ασχολούνται με το ποιο κινητό βγάζει 200 παραπάνω πόντους από το άλλο… Λογικό να θέλει να τους ικανοποιήσει και αυτούς. Δεν την δικαιολογώ αλλά δεν είναι τυχαίο που σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν περάσει από αυτό το στάδιο, από Samsung, LG μέχρι xiaomi και HTC.

Κλέψιμο ξεκλέψιμο, προσωπικά speed test, app opening στατιστικά κτλ. θα δω για να κρίνω τις επιδόσεις του.

vkrd

Φρενίτιδα με τη δύναμη του επεξεργαστή και τη ραμ κλπ κλπ κλπ. Φτάνουμε στην υπερβολή νομίζω. Μπορούμε να τηλεφωνούμε και με λιγότερη ιπποδύναμη στο κινητό μας.

Bill

ππφφ σιγααα τα αυγα
καλα το κανε
η μονη βλακεια ειναι οτι δν το κανε σωστα κ το ανακαλυψανε
εφοσον υπαρχον ακομα προβατα που πιστευουν σε νουμερα κ βλακιες καλα κανει κ τους κυνηγαει

FANIS

@Ioannis +100

VasiliS7edge

Αυτοι που εκθιαζαν το OP δεν καταλαβαίναν ότι η BBK πουλαγε τζάμπα το κινητό για να βγάλει όνομα. Από την στιγμή που κατάφερε να κάνει το σουσουρο γύρω από το όνομα της προχώρησε στο επόμενο βήμα της στρατηγικής της, να βγάλει κανένα φραγκο. Τώρα θα φανεί αν είναι flagship killer. Γιατί δίνοντας τζάμπα μια συσκευή δεν γίνεσαι μάγκας.

DimiK

Είτε έκλεψε, είτε όχι, για μένα το ίδιο αδιάφορο είναι. Δεν αποτελούν μετρό σύγκρισης τα benchmark.

@bill 😂

@VasiliS7edge Το ότι είναι flagship killer νομίζω το απέδειξε και πέρσυ με το 3/3Τ που ανταγωνιζόταν στα ίσα τις υπόλοιπες ναυαρχίδες σχεδόν σε όλους τους τομείς. Αυτός μάλλον ήταν και ο λόγος που πολλά τεχνολογικά site το βράβευσαν ως καλύτερη επιλογή Android 2016 ανεξαρτήτως τιμής και όχι μόνο ως value for money flagship. Φέτος θα δείξει, αλλά αν είναι το ίδιο ανταγωνιστικό με πέρσυ και έχει και τοπ κάμερα πιστεύω θα αποτελεί πάλι μια πολύ καλή επιλογή.

Enki

Κινεζια μια ζωη θα ειναι..και παντα πισω απο τον ανταγωνισμο

bill

@enki
για πες μας ενα κινητο που δεν ειναι κινεζια να γελασουμε?

Andr. Kar

Πάλι τα ίδια θα λέμε? Ο” μπαμπάς”σας είναι το Mi Mix… Σας κατουραει ο Κινέζος με μισή τιμή… Θέλετε δεν θέλετε ο μπαμπάς θα είναι…

bezilys

@bill τα iPhone 😂😂😂😂

Bill

@bezilys
αν δεν τρολλαρεις κ το λες σβρ σε παρακαλω μν ξανασχολιασεις τεχνολογικα αμορφοτε

KostasB

Άσχετα με τα υπόλοιπα, αν αξίζει ή όχι και διάφορα τέτοια, να σταθώ στο σημείο σέρβις που διαβάζω συνέχεια για την OnePlus με αρνητικά σχόλια και να πω ότι αν ψαχτείτε λίγο θα δείτε ότι έχει ένα από τα καλύτερα σέρβις χωρίς χρεώσεις για αποστολή και επιστροφή (εφόσον είναι στην εγγύηση) και με μικρό χρόνο επισκευής (περίπου μία βδομάδα) και ειδικά σε σχέση με τα ελληνικά που πολλοί τα εκθειάζετε καμιά σχέση που πριν το στείλεις για σέρβις ξέρεις ήδη ότι θα σου απορρίψουν την εγγύηση λόγω υγρασίας και θα αναγκαστείς να πληρώσεις.

Το θέμα είναι η αξιοπιστία και να μην χρειαστεί ποτέ να πάει το κινητό για σέρβις σε κανένα εξουσιοδοτημένο και για καμιά μάρκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.