OnePlus 5: Με dual κάμερα 16+20MP και portrait mode à la iPhone 7 Plus

OnePlus 5 dual cm, OnePlus 5: Με dual κάμερα 16+20MP και portrait mode à la iPhone 7 Plus

Tο OnePlus 5 ανακοινώνεται σήμερα το απόγευμα, αλλά πριν γίνει επίσημο μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες για την διπλή κάμερα που έχει μπει στην πλάτη. Η OnePlus στρέφεται τελικά στην dual-camera και λέει πως και στο παρελθόν το επιχείρησε, αλλά τα διαθέσιμα εξαρτήματα δεν ήταν αρκετά καλά.

Το OnePlus 5 θα έχει κύρια κάμερα 16 Megapixel με διάφραγμα φακού f/1.7 και μια δεύτερη κάμερα 20 Megapixel f/2.6 “telephoto” με αισθητήρες της Sony.

OnePlus 5 dual cm, OnePlus 5: Με dual κάμερα 16+20MP και portrait mode à la iPhone 7 Plus

H εταιρεία δεν ακολουθεί τα βήματα άλλων κατασκευαστών όπως για παράδειγμα η LG (όπου η δεύτερη κάμερα είναι wide-angle) ή η Huawei (με μονόχρωμο δεύτερο φακό). Αντιθέτως ακολουθεί το παράδειγμα της Apple και του iPhone 7 Plus.

Όπως το iPhone 7 Plus, έτσι και το OnePlus 5 θα μπορεί να τραβά φωτογραφίες με “Portrait Mode”, θολώνοντας το φόντο στις εικόνες.

Αυτό που δεν θα έχει φέτος το OnePlus 5 είναι μια σχεδόν bezel-less “ψηλή” οθόνη, όπως το Galaxy S8 ή το LG G6 και αυτό επειδή αυτή τη στιγμή δεν είχαν τους πόρους να αποκτήσουν πρόσβαση σε τέτοιες οθόνες. Ωστόσο, ο CEO Pete Lau, αναφέρει πως είναι κάτι που η OnePlus θέλει να δοκιμάσει στο μέλλον.

Το OnePlus 5 αναμένεται με οθόνη 5.5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 835, διπλή κάμερα στην πλάτη και μπαταρία 3300mAh, Dash Charge και τιμή από 500+ δολάρια.

Prototypes που ακυρώθηκαν

OnePlus 5 dual cm, OnePlus 5: Με dual κάμερα 16+20MP και portrait mode à la iPhone 7 Plus

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Besel μεγαλα πολυ σε μια τελειως beseless era που ξεκινα με την ελευση του beseless new iphone

Βαζω ως οροσημο το αιφον διοτι μετα απο αυτο -και πιστέψτε με σε αυτο που λεω- δε πρόκειται να ξαναδουμε κινητο με μεγαλα bezel απο καμια εταιρεία.

Ακομα και η sony θα ακολουθήσει 😉

Taz_dev

Η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε bezel less συσκευή η xiaomi και γ πρώτη mainstream εταιρεία η samsung. Αλλα η bezel less era ξεκινάει με to iphone που ακόμα δεν έχει έρθει. Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω καλά.
Υ.Γ. κάτοχος iphone 6s και a7 edge.

Παπαροκας tiamat

Taz καλως η κακως ολες οι εταιρείες περιμενουν να δουν τι θα κανει η apple και οχι η Samsung η lg η ‘xiaomi για να ακολουθήσουν

Bill

Αν και xiaomi funboy εχω να προσθεσω οτι το bezel less στο mi mix ήρθε δεύτερο. Πρωτο ηταν το sharp aquos crystal. Νσ τα λέμε και αυτά

Stelios

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο αντιγραφή του iPhone 7 σε τόσα μοντέλα να πεις ότι είναι και το τέλειο σχεδιαστικά τηλέφωνο …..εγώ πάντως αν ήθελα να κρατάω ένα τηλέφωνο που να μοιάζει σε iphone θα έπαιρνα το πρότυπο

gkoutsos

Προσωπικα, αν και δεν το περιμενα, το βρισκω πολυ ομορφο και κομψο. Το μπροστα ειδικα μου θυμιζει ενα πιο κομψο, με μεγαλυτερες καμπυλες και με μικροτερα περιθωρια 3Τ. Πισω ενω μοιαζει με iphone, για καποιο λογο μου φαινεται καλυτερο… δεν ξερω τι μου καθεται καλυτερα στο ματι, το χρωμα; οι καμπυλες; η ελλειψη μεγαλου εξογκωματος στη καμερα;

Btw, απο ολα τα prototypes παντως, σιγουρα επελεξε ενα απο τα καλυτερα. Προσωπικα μονο καποιο απο τα τελευταια που θυμιζουν nexus 6p ή huawei p9 μου αρεσει σαν design.

Asos206

Από επεξεργαστή είναι οκ, ραμ είναι οκ, αν έχει και μια καλή φωτογραφική κάμερα, για τα λεφτά που ζητάει πιστεύω θα πάει καλά.. Καμία εταιρεία δεν μας έχει δείξει το αντίθετο, ότι επείδει μια ανερχόμενη ξεκίνησε φθηνά θα παραμείνει έτσι.. Κάπως όλοι έτσι ξεκινάνε και μόλις δουν ότι περνάει στον κόσμο ανεβάζουν της τιμές, μπίζνες είναι αυτές.. Το μόνο που σώζει τον καταναλωτή είναι ο ανταγωνισμός…

GS

Μεγάλο fail από την Oneplus.Μπροστά δεν διαφέρει σε τίποτα με το Oneplus 3 και 3Τ και πίσω είναι πλάτη αλλά iphone 7.Δυστυχώς οι Κινέζοι έχουν πιάσει ταβάνι έχουν μείνει από σχεδιαστικές εμπνεύσεις και πλέον κάνουν απλά παντρέματα.Παρόλα αυτά θα είναι ένα τούμπανο τηλέφωνο και ένα πραγματικό flagship killer.

tester

Η οθόνη θα είναι QHD ή FHD; Αν είναι QHD δικαιολογεί κάπως την υψηλότερη τιμή, διαφορετικά γιατι 100 ευρώ πάνω, για τον νέο επεξεργαστή και την διπλή κάμερα; Πολλά δεν είναι; Στα 500+
– σταθερή τιμή – έχεις άλλον ανταγωνισμό, χτυπιέσαι στα ίσα με όλα τα κορυφαία κινητά και χάνεις ενα μεγάλο πλεονέκτημα που είχες. Αυτη την στιγμή το S8 έχει 580 ευρώ, το G6 έχει 450, Mate 9 έχει 500 και το HTC11 έχει 670 (αλλά μόλις κυκλοφόρησε Ελλάδα).

9gag

δεν ειδα πουθενα για OIS….

petros

Ρε παιδια πειτε με τρελο αλλα στη φωτο με τα πρωτοτυπα που ακυρωθηκαν δεν εδα ουτε μισο πρωτοτυπο..

Γιώργος Χ.

@Asos206: Θες να πεις όλες εκτός από την Xiaomi… To flagship της Mi6 το βρίσκεις ήδη κάτω από τα 400 στην Κίνα.

Lakis

Μια χαρά τα βλέπω τα πλαϊνά bezels. Η “εξαφάνιση” που επιχειρούν Samsung και iPhone οδηγεί σε υπερβολικά ευαίσθητες συσκευές που σπάνε στη πρώτη πτώση. Ωραίο trend για φιγουρατζήδες, αλλά η πλειοψηφία των καταναλωτών είναι αρκετά υποψιασμένοι και πλέον κοιτάνε πάνω από όλα μπαταρία και αντοχή, όχι βιτρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.