OnePlus 5: To DxOMark έδωσε βαθμολογία 87 πόντων στην dual κάμερα

OnePlus 5 DxOMark, OnePlus 5: To DxOMark έδωσε βαθμολογία 87 πόντων στην dual κάμερα

Η OnePlus έχει δώσει πραγματικά μεγάλη έμφαση στην προώθηση της διπλής κάμερας, η οποία έχει μπει στην πλάτη του OnePlus 5. Κάποιες αξιοσημείωτες αναφορές για την κάμερα του OnePlus 5 είναι οι εξαιρετικές λήψεις σε εξωτερικό χώρο με “εξαιρετικό χρώμα και λεπτομέρεια”.

Η προώθηση είχε ως συνέπεια να ανέβει ο πήχης των προσδοκιών, με αποτέλεσμα κάποιοι να απογοητευτούν. Τι λένε όμως οι ειδικοί για την κάμερα του OnePlus 5; Όταν λέμε “ειδικοί”, εννοούμε την ετυμηγορία του DxOMark.

Το DxO λέει πως η ισορροπία λευκού στο OnePlus 5 είναι συχνά ακριβής, σταθερή και συνεπής κατά την διάρκεια της λήψης φωτογραφιών σε εξωτερικό χώρο. Οι λεπτομέρειες διατηρούνται επίσης σε καλά επίπεδα. Ωστόσο, η λήψη σε “high dynamic scenes” έχει την τάση να μην προβάλει σωστά τις σκιώδεις περιοχές.

OnePlus 5 DxOMark, OnePlus 5: To DxOMark έδωσε βαθμολογία 87 πόντων στην dual κάμερα

Η λήψη σε εσωτερικό χώρο χαρακτηρίζεται ως καλή, αλλά όχι συνεπής/σταθερή. Οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού δυσκολεύουν το OnePlus 5, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια θόλωση και έλλειψη λεπτομέρειας στις εικόνες.

Η εστίαση είναι εξαιρετική στο OnePlus5. Το DxO αναφέρει ότι η αυτόματη εστίαση είναι συνεπής, γρήγορη και ευαίσθητη σε όλες τις συνθήκες φωτισμού, χάρη στο hybrid contrast detection AF και phase detection AF.

OnePlus 5 DxOMark, OnePlus 5: To DxOMark έδωσε βαθμολογία 87 πόντων στην dual κάμερα

Οι ασυνέπειες στην ισορροπία του λευκού και οι μειωμένες λεπτομέρειες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι αυτά που κράτησαν το σκορ σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Ενδεικτικά να πούμε ότι η βαθμολογία των Pixel & Pixel XL είναι 89 πόντοι, το Huawei P10 είχε βαθμολογηθεί επίσης με 87 πόντους, το iPhone 7 με 85. To HTC U11 χαρακτηρίστηκε ως το κινητό με την καλύτερη κάμερα που έχει μπει ποτέ σε κινητό παίρνοντας βαθμολογία 90 πόντων.

OnePlus 5 DxOMark, OnePlus 5: To DxOMark έδωσε βαθμολογία 87 πόντων στην dual κάμερα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Οκ. Αν είχε την κάμερα του Pixel ή του S7/S8 σε αυτά τα χρήματα θα είχε διαλύσει τους πάντες και θα έπεφταν οι severs από τις online παραγγελίες.

Παπαροκας tiamat

Εντελως τυχαια ειναι το πρωτο oneplus το οποιο τεσταρει το dxo…..
Τυχαιο!Οχι επειδη συνεργαστηκανε και τα πηρε….

Παπαροκας tiamat

Νικο εχεις πιει βοτκα λεμονι πρωι πρωι??
Πιο φτηνο ειναι το s7 και ιδια τιμη εχει το s8. Oποτε και να ειχε ιδια καμερα με αυτα που ακριβως θα πλεονεκτουσε?

George

Ακριβώς ότι λέει ο φίλος.
Στον πλανήτη samsung θα πρέπει να γνωρίζεις την θέση σου,όταν λοιπόν βγάζεις μια τρομερή συσκευή δε λέω όχι στην ίδια τιμή με την ναυαρχίδα της samsung συγνώμη αλλά θα το φας το ξύλο σου στις πωλήσεις.
Εγώ sonακιας είμαι αλλά η πραγματικότητα είναι μία κ αυτή είναι ότι η samsung είναι το βαρύ όνομα στα smartphones.
Περίμενα κάποια στιγμή η sony η htc κ.α να πάρουν το μήνυμα κ να κάνουν τιμολογιακες παραχωρήσεις για να πάρουν κομμάτι από την πίτα.
Όχι μόνο δεν έγινε μα βλέπω τώρα κ την αγαπημένοι για πολλούς κ για μένα αν κ δεν έχω να ανεβάζει την τιμη.
Γιατί;
Πιθανόν κάτι θα ξέρουν παραπάνω αυτοί κ όχι εγώ αλλά εδώ Ελλάδα τουλάχιστον βλέπω με τα μάτια μου να ισχύει το ψωμί ελιά κ samsungια.
Και αν κ sony χρήστης μην ακούσω ότι δεν της αξίζει η πρωτιά της sammy κινηταρες βγάζει με κάμερες φοβερές.

bill

@Παπαροκας tiamat
εσυ μαλλον πινεις κτ παραπανω απο βοτκα μονιμως μιας που οπου σχολιαζεις πετας κοτσανες(μονιμως)
για πες μας εσυ περα απτην οθονη που υπερτερει το σ8?
κ μενα μαρεσει πολυ το σ8 αλλα δεν πεταω σαχλαμαρες απο εδω κ απο κει

Σπύρος

Παπαροκα που είδες εσύ s8 στα 500 ευρώ πες και σε εμάς γιατί στο skroutz κάνει 560 χωρίς τα έξοδα αποστολής… Εκτός αν εννοείς το op5 με τα 8gb ram και 128gb rom που δεν στέκει η σύγκριση…

Γιώργος Κ.

Ρε παιδιά αυτό το tiamat τι είναι εσείς που ξέρετε; Τρολ στυλ Chris G και δε συμμαζεύεται;;

Κώστας Ζ.

@George συμφωνώ πολύ με αυτά που λες,ΜΟΝΟ αν όταν λες ‘κινηταρες η Samsung ‘ εννοείς τα high end, και από S7 και μετά. (δηλαδή s7,s8).
Το σε ποιόν αξίζει η πρωτιά και γιατί, ειναι άλλο θεμα…

Chris_BMW

@bill
@Γιωργος Κ
Και ο άλλος ο @da ..κάτι
Να του απαγορευτεί του παπαροκα κ του κάθε παπαροκα ο λόγος με αυτά που γράφει κ εφόσον δεν ειναι σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια ..
Άκουσε εκει να κατηγορήσει το “κινητό του λαού ” οτι λάδωσε !
Αυτά οι τίμιοι Κινέζοι δεν τα κάνουνε !!!

Μονο λιγουλάκι αντιγράφουμε αλλα μεχρι εκει ..

bill

@chris
παλι καλα που το σιτε δεν εχει περιορισμο σε ατομα με αρνητικο iq
δεν θα μπαινες ουτε με αιτηση..
το κινητο του λαου ειναι το ιφονε μην μπερδευεσαι
οποιος εχει πιο πολλα προβατα κερδιζει
αμα μετρησεις εσενα κ τους ομοιους σου κερδιζετε ευκολα

ΝΙΚΟΣ

@Παπαροκάς Tiamat. 500 Ευρώ ξεκίνησε το pixel, το s7 & το S8? Aν εξαιρέσεις το pixel , πολύ καλύτερη υλοποίηση λειτουργικού το oneplus από τα Samsung. Μόνο κάμερα υστερούν.
όσο για την εξυπνάδα σου , βάλτην βαθειά να νοιώσεις την ξυνίλα από το λεμόνι .

vladimiros

Μην ασχολειστε με τον βατραχο….
Εγω ειχα προλαβει και ειδα οτι ειχαν και το G6 84 ποντους πολυ πιο κατω απο το OnePlus 5 αλλα οταν πατουσα πανω εβγαζε error..και τωρα το βγαλανε εντελως!

Chris_BMW

@Bill

Η απάντηση σου μου θυμίζει τα παιδάκια στο δημοτικό .. Οταν δεν ξέρουν πως να απαντήσουν αρχίζουν να προσβάλουν τον άλλο με χαρακτηρισμούς ..
Δυστυχώς για εσένα στο επίπεδο σου δεν πρόκειται να πέσω .. Οπως επίσης ποσώς με ενδιαφέρει πως θα χαρακτηρίσεις το I phone κ το κάθε κινητό ..
Φιλικά .. την καλημέρα μου ..

bill

@Chris_BMW
η απαντηση μου σ θυμιζει δημοτικο γιατι την εριξα στο επιπεδο σου μηπως κ την κατανοησεις

αλλα μιας που ειπες δημοτικο εγω οταν ημουν θυμαμαι ειχαμε παιδακια που ηταν φανατισμενα με ολυμπιακο-παναθηναικο
απλα εσυ τωρα που “μεγαλωσες” αλλαξες κατηγορια αλλα εμεινες το ιδιο φανατισμενος σε κατι αγνωστο αχρηστο κ χωρις κανενα πρωσοπικο κερδος
ναι μετα απο τα παραπανω εγω ειμαι ακομα στο δημοτικο πρωφανεστερα….
τλμ

Impressive-Instant

Παπαροκά ειλικρινά το τι γέλιο ρίχνω κάθε φορά που σχολιάζεις και μετά σου απαντάνε οι υπόλοιποι δεν λέγεται… Please συνέχισε να γράφεις, μην φύγεις…

George

Φυσικά κ όταν μιλώ για τα samsung μιλώ για s7 κ μετά,ποιο πρίν ήταν η χαρά της custom rom μπας κ κουνηθεί αξιοπρεπώς η συσκευή,όχι βέβαια ότι δεν ήταν απροβληματιστα με καλές κάμερες πάντα.
Επίσης φυσικά κ ένα 1+ προσφέρει πιο πολλά σαν αγορά κ από αποθηκευτικό χώρο κ σαν ram που θα δώσει απροβληματιστη λειτουργεία για αρκετά χρονακια.
Αλλά μη ξεχνάτε εδώ είμαστε ο Γιώργος ο Κώστας ο Γιάννης και πάει λέγοντας,δεν είμαστε η αγορά εμείς κ όταν σαν 1+ πας την τιμή κοντά στο s8 δεν έχεις τύχη στις μάζες.
Το ίδιο είπαμε ισχύει για όλους ακόμα κ για sony htc lg motorola κ.α.
Καλός η κακός η samsung μονοπωλεί στα τηλέφωνα, τουλάχιστον εδώ σε εμάς σίγουρα.

ΕΛΛΗΝΑΣ

George σε μας εδώ μονοπωλεί η samsung Γιατί τα ξέρουμε όλα τα έχουμε δοκιμάσει όλα ήμαστε καλύτεροι σε όλα και φυσικά τα κάνουμε όλα! Τι να μας πουν τώρα οι άχρηστοι οι κινέζοι…

george

οχι φιλε μου δε θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.ενα samsung δε το λες κακη αγορά μετα το περας των 6 μηνων.βγαινει αρκετα νωρις στην χρονια κ εχει σαν αποτελεσμα οταν βγαινουν αλλα μεσα στο καλοκαιρι η μετα η τιμη του να ειναι αρκετα δελεαστικη.επισης σε σχεση με ενα κινεζικο εχεις ενα αμεσα προσβασιμο service κ πιστεψε ειναι ωραιο να ξερεις οτι οταν δινεις 300+ ευρω ειδικα εχεις καπου να απευθυνθεις ρε παιδι μου με φυσικο τροπο.
καθε επιλογη καθε ανθρωπου ειναι σεβαστη κ φυσικα κατα την γνωμη μου ολα τα κινητα τηλεφωνα ανω των 300 ευρω θα σου προσφερουν μια καλη εμπειρια χρησης για αρκετο καιρο ειτε κινεζικο είτε οποιοδηποτε αλλο.
μεγαλο ρολο παιζει πλεον κ η εμφανιση αν σου αρεσει καποιο χτυπα το κ θα ειναι σιγουρα αποδοτικο σε αυτα τα λεφτα.
επισης οχι beta testers ασε αλλους να γινουν,αγορα μετα το περας 3 μηνων γιατι οι εταιρειες δε μας τα πολυλενε καλα.

ΕΛΛΗΝΑΣ

Δε μιλάω προσωπικά για τη samsung αλλά για την γνώση που νομίζουν ότι έχουν μερικοί τόσο της τεχνολογίας όσο και της καθ’εαυτού εταιρείας είτε αυτή λέγεται samsung είτε apple είτε huawei. Μιλάω για τη νοοτροπία του μακακα νεοέλληνα που και να πας να του ανοίξεις τα μάτια σε ένα θέμα το οποίο γνωρίζεις ή έστω να κάνεις διάλογο μαζί του τα ξέρει όλα και βγαίνεις και άχρηστος από πανω! Η Samsung είναι μια καλή εταιρεία δεν αντιλέγω κι ας έχω εγώ τα δικά μου θέματα με τη συγκεκριμένη… Επί του θέματος οι 87 πόντοι που πήρε το one plus Είναι πάρα πολύ καλοί και είναι μόνο 3 πόντοι κάτω από το κορυφαίο μέχρι στιγμής HTC U11! Σαν να λέμε μικροδιαφορες… Από ότι φαίνεται στο μόνο θέμα που είχαν οι κινέζοι στο οποίο ήταν η κάμερα έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους αν πάρουμε παράδειγμα κι από τη huawei! Τα υπόλοιπα που διαβάζω στα σχόλια (όχι ολα) είναι φανφάρες και φανατισμός… Και προτού παρεξηγηθώ είμαι κάτοχος του sony z3 compact!

JohnWave

Έχω δει πολλά συγκριτικά test κάμερας και η κάμερα του OP αν και πολύ καλή, δεν φτάνει στα επίπεδα του Pixel, του S8 και του HTC U11 με εξαίρεση το zoom. Για μένα το OP5 όπως και οι ναυαρχίδες εταιριών χωρίς δυνατό brand name πρέπει να κυκλοφορούν την ίδια στιγμή με την εκάστοτε ναυαρχίδα της Samsung ώστε να έχουν τουλάχιστον το συγκριτικό πλεονέκτημα της αρχικής τιμής κυκλοφορίας. Αλλιώς κρίνεις το πράγμα όταν η μία συσκευή κάνει 800€ και η άλλη 500€ και αλλιώς όταν η πρώτη έχει πέσει στα 560€.

Christos

Αυτό που τσακώνεστε σε κάθε ποστ ποιό κινητό είναι καλύτερο…Δεν υπάρχει καλύτερο κινητό, μόνο κινητό που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μας. Άλλος θέλει καλό λογισμικό, άλλος καλή αυτονομία, άλλος καλή κάμερα και πάει λέγοντας. Οπότε σταματήστε να κράζετε και αφήστε τον καθένα να πάρει αυτό που γουστάρει.

Ironmanmark 43

Το dxomark δεν ξέρει τι του γίνεται. Τα λουμια 950/950 xl είναι μακράν τα καλύτερα φωτογραφικά κινητά ακόμα και σήμερα. Μπείτε στο Allaboutwindowsphone και δείτε συγκριτικά σε καθημερινές συνθήκες, θα εκπλαγείτε…

Gio

Νικητης σε καμερα htc kκ ιυτε ενα σχολιο κλαιω χαχα

Ιωάννης jb

George.. η σειρά xperia x είναι πολύ ανώτερη από την j, a και s..
Έχω συγκρίνει xa με J5 16… X performance με s7 και φέτος αν και δεν τα συγκρινα από κοντά xz premium με s8.. Σε όλα η Samsung χάνει, σε όλα πλυν του J5 η Samsung είναι ακριβότερη.. Σε όλες της συγκρίσεις η Samsung στο σύνολο ΧΑΝΕΙ!!! Σίγουρα η Sony θα μπορούσε να έχει τα ποσοστά της αλλά δεν έχει τόσο πολύ μάρκετινγκ λόγο διαφορετικής κουλτούρας και αυτό μαζί με την ατυχία του σεισμού 2011 και το ατύχημα της φουκουσιμα έμεινε λίγο πίσω για ένα μικρό διάστημα και έχασε το τρένο το οποίο όμως πλέον το οδηγεί βλέπε xz premium!!!!

George

Καλά αγαπώ sony.ολες οι συσκευές μου αρέσουν αλλά η sony κρατά ιδιαίτερο κομμάτι στις συμπάθειες μου.
Δε θέλω να μπω σε συγκρίσεις κ ξεφύγει το comment section από το 1+.

hayate

Σε ποιο επίπεδο ακριβώς ένα ΧΖ premium (2016) είναι κλάσεις ανώτερο ακόμη κι από ένα s7 για παράδειγμα; Μιας και αναφέρεται το άρθρο σε κάμερες, τότε σε κάμερα; Που το s7 είναι ένα εξάμηνο πιο παλιο από το ΧΖ και παρόλα αυτά πήρε 88 βαθμούς στο dxomark έναντι 87 του Sony ? Και που ακριβώς είναι πιο φτηνό; Ένα s8 plus αυτή τη στιγμή κοστίζει 660€ ενώ ένα XZ premium (2017) κάνει 903!!!

George

Το εντυπωσιακό σε αυτό το άρθρο ΔΕΝ είναι η υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε η κάμερα του oneplus5. Αυτό, για εμένα τουλάχιστον προσωπικά, ήταν κάτι το αναμενόμενο. Αυτό που πρέπει να δούνε και να συνειδητοποιήσουνε ολοι, ειναι το γεγονός οτι το oneplus5 έχει ένα “κλικ” καλύτερη κάμερα από το πολυδιαφημισμένο, το σούπερ ντούπερ ουουάααου κινητό των 1.000 ευρώ, το iPhone 7. Ενα κινητό δηλαδή που κοστίζει την διπλάσια τιμή!! Για μία ακόμη φορά, σε εναν ακόμη τομέα, όπως της κάμερας αυτή τη φορά δηλαδή, αποδεικνείετε ότι τα (πολύ) παραπάνω χρήματα που δίνει κάποιος για την απόκτηση του iPhone είναι ΑΠΛΑ πεταμένα χρήματα. ‘Η για να είμαστε ποιό ακριβείς, είναι παραπάνω χρήματα που μπαίνουν στις τσέπες των μεγαλομετόχων της apple για να σου προσφέρουν επιπλέον το… απόλυτος τίποτα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.