OnePlus 5: Επίσημα με Snapdragon 835 και διπλή κάμερα

OnePlus 5 επίσημα τιμή, OnePlus 5: Επίσημα με Snapdragon 835 και διπλή κάμερα

Με διπλή κάμερα, Snapdragon 835 και αποθηκευτικό χώρο στα 128GB “εμφανίστηκε” επίσημα το OnePlus 5 επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαν κυκλοφορήσει σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την εμφάνισή του, αλλά με την τιμή του να έρχεται λίγο φθηνότερη του αναμενομένου.

Το OnePlus 5 έρχεται με Optic AMOLED οθόνη 5.5 ιντσών (1080p), Snapdragon 835 SoC με τον 8πύρηνο Kryo 280 με μέγιστο χρονισμό στα 2,4GHz και γραφικά Adreno 540 GPU, 6 ή 8GB LPDDR4X RAM και αποθηκευτικό χώρο στα 64GB ή 128GB. Διαθέτει δύο οπίσθιες κάμερες στα 16MP και 20MP και για λειτουργικό φορά το OxygenOS στο Android 7.1.1 Nougat. Διατίθεται σε χρώματα Midnight Black και Slate Gray.

Η τιμή του θα ξεκινά από 479 δολ. για τις ΗΠΑ και 499 ευρώ για την Ευρώπη. Η έκδοση σε Midnight Black με 8 GB RAM / 128 GB αποθηκευτικό χώρο θα κοστίζει 559 ευρώ. Η έκδοση σε Slate Gray με 6 GB RAM και 64 GB αποθηκευτικό χώρο θα κοστίζει 499 ευρώ.

Το Snapdragon 835 SoC υπόσχεται επιδόσεις με μέχρι και 40% κατανάλωση ισχύος και σε συνδυασμό με τη ROM 26% γρηγορότερες αποθηκευτικές επιδόσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα γρηγορότερη αποθήκευση και εκτέλεση εφαρμογών, με μηδενικό σχεδόν lag.

Η OnePlus έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην κάμερα και τις δυνατότητές της. Μάλιστα πολλά teaser της έκαναν αποκλειστική αναφορά σε αυτές. Έτσι, όπως αναμενόταν, το OnePlus 5 διαθέτει δύο οπίσθιες κάμερες 16 MP με διάφραγμα φακού f/1.7 και 20 MP f/2.6 “telephoto” με αισθητήρες της Sony. Η κάμερα selfie έρχεται στα 16MP.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το OnePlus 5 διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση σε σύστημα διπλής κάμερας σε smartphone σήμερα και παρέχει τις πιο καθαρές εικόνες, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις εικόνες τους, υποσχόμενο εκθαμβωτικές φωτογραφίες υπό όλες τις συνθήκες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει συμπεριλάβει δυνατότητες όπως Fast AF, Denoise και υψηλό δυναμικό εύρος χρώματος (HDR).

Update: Προστέθηκε βίντεο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στο οποίο δόθηκε έμφαση στη διάρκεια της παρουσίασης είναι η δυνατότητα Dash Charge. Σύμφωνα με την εταιρεία, μισή ώρα φόρτισης είναι αρκετή για μια ημέρα ενώ παρά το γεγονός ότι η μπαταρία του νέου smartphone είναι κατά 100mAh μικρότερη από το OnePlus 3T, η OnePlus υπόσχεται ότι διαρκεί 20% περισσότερο από τον προκάτοχό του.

Όσον αφορά στη σχεδίασή του, το OnePlus 5 έρχεται με πάχος στα 7,25mm, το οποίο τελικά απ’ότι φαίνεται δεν θα είναι η πιο λεπτή ναυαρχίδα γενικά, αλλά η πιο λεπτή OnePlus συσκευή.

Το πλήκτρο ενεργοποίησης – απενεργοποίησης βρίσκεται στα δεξιά μαζί με την είσοδο για τη SIM. Στα αριστερά βρίσκεται το Alert Slider, με το πλήκτρο ρύθμισης της έντασης από κάτω. Κάτω από την οθόνη βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος υπόσχεται ξεκλείδωμα της συσκευής σε 0,2 δεύτερα. Στο πίσω μέρος βρίσκονται οι δύο κάμερες σε οριζόντια διάταξη. Στο κάτω μέρος της συσκευής βρίσκεται η είσοδος USB Type C και η είσοδος για τα ακουστικά.

Το OnePlus 5 θα είναι από αύριο διαθέσιμο σε pop-up stores σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Ελσίνκι και Κοπεγχάκη, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες, η διάθεση του θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου.

OnePlus 5 επίσημα τιμή, OnePlus 5: Επίσημα με Snapdragon 835 και διπλή κάμερα

OnePlus 5 επίσημα τιμή, OnePlus 5: Επίσημα με Snapdragon 835 και διπλή κάμερα

OnePlus 5 επίσημα τιμή, OnePlus 5: Επίσημα με Snapdragon 835 και διπλή κάμερα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JimK

Μετα το 3Τ, που ανταγωνιζοταν στα ισα ολες τις κατα 300+ ευρω ακριβοτερες ναυαρχιδες σε ολους τους τομεις (σε καποιους τις ξεπερνουσε κιολας) και επασχε κατα πολλους, μονο στην καμερα, με αυτα που ειδα για το 5 και την δουλεια που φαινεται να εχει ριξει η oneplus γενικοτερα αλλα και ειδικοτερα στον τομεα της καμερας, πιστευω οτι τωρα πια δεν θα υστερει σε τιποτα. Και με τιμη 250+ ευρω πιο κατω απο τις υπολοιπες ναυαρχιδες, δεν βρισκω τον λογο καποιος να μην το επιλεξει.
Αναμφιβολα, θα ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες smartphone για το 2017 μεχρι τωρα.

geraldo.aliai

Τωρά αν,αντί για το σήμα 1+ είχε ένα μύλο , δεν θα ήταν ίδιο το iphone 7;

Ante_geia

Ήμουν εδώ … όταν η σειρά OnePlus ήθελε να χτυπήσει τις μεγάλες εταιρίες φτιάχνοντας μια συσκευή που είναι καλύτερη αλλά στην μισή τιμή.

Rip 1+

Jimis

Καλησπέρα και το πρώτο review…
https://www.gsmarena.com/oneplus_5-review-1623p8.php

Παπαροκας tiamat

Εγω οχι απλα ηθελα να το παρω ,αλλα ειχα αποφασισει να το παρω σιγουρα !ομως οσο εβγαιναν οι διαρροες τοσο ξενερωνα.

Ηταν ευκαιρια για την one plus.

Το huawei βγηκε σκαρτο με τις διαφορες ταχυτητες εσωτερικης μνημης, το s8 αρκετους χαλασε πουναι τηλεκοντρολ, lg με περσυνο επεξεργαστη και 32 γιγα ακομα γελαμε, htc που παρατησε το premium metal unibody style της και καταντησε glossy περιγελος…
Sony με τα χαοτικα μπεζελ απο το 2012….

Ηταν ευκαιρια και τη πεταξαν οι κινεζοι . Χτυπησε καμπανακι το DNA τους

Δημητρης

500Ε λεει..που το ειδατε οτι οι υπολοιπες ναυαρχιδες εχουν 250+ ευρω?το g6 500 to p10 450 το xzs 550 νομιζω..μην λεμε και οτι θελουμε!!

Ante_geia

@Δημητρης Ξέχασες το Galaxy S8 64GB 577euro! Που είναι αδιάβροχο, έχει την καλύτερη οθόνη στον κόσμο, καλύτερη κάμερα, MicroSD έως και 256GB κτλ.

Κρίμα γιατί το σκεφτόμουνα να στραφώ σε αυτήν την εταιρία αλήθεια.

Φαίνεται πως τελικά τα καλά τηλέφωνα για ακόμα μια φορά είναι Sasmung και Apple διαλέγεις και παίρνεις.

Babisp

Να ήτανε και στην Ευρώπη 479 usd =430 euros……

Κώστας Ζ.

@Παπαροκάς tiamat απορία έχω τι κινητό χρησιμοποιείς, αν επιτρέπεται…

bill

τα πρωτα review εχουν ηδη βγει οπως και το πρωτο durability
https://www.youtube.com/watch?v=oUdYRw6DV38

ksagrypnos

https://www.xda-developers.com/oneplus-5-benchmark-cheating-reviews/
Το xda τους ξεμπροστιάζει γι άλλη μία φορά.

manosz

Ρε γμτ.. Δν έχει 400€.. Καλύτερα να έσκαγε τα 900 που είχαν όταν βγήκαν τα άλλα……

ksagrypnos

Το xda τους ξεμπροστιάζει γι άλλη μία φορά πάντως με τ αποτελέσματα απ το benchmark test.Πάλι τα ίδια η φίλοι μας οι Κινέζοι.

Παναγιώτης

Εγώ προσωπικά το παρήγγειλα. Μια χαρά κινητό είναι. Δεν πρόσεξα όμως αν είναι dual sim. Ξέρετε κάτι; ευχαριστώ

vladimiros

Λιγο πιο ακριβο αποτι φανταζομασταν,σχεδιο προσωπικα ολοιδιο με το μηλο που δεν το χωνευω καθολου..αλλα και το χρωμα του επισης βαλτε κανα αλλα τουλαχιστον..το κινητο αυτο προοριζεται για αυτους που πραγματικα τους αρεσει η One Plus,τωρα για αυτους που θελουν να πανε για πρωτη φορα ( Παπαροκας tiamat ) στην εταιρια νομιζω εχουν απαγοητευτει και με την τιμη και με το σχεδιο..και τελος ειδα καποια δειγματα απο την καμερα του,πρωτο δεν ειναι για κανεναν λογο..αν ηταν το καλυτερο θα το βαζανε απο σημερα στο Dxomark, οπως εγινε και την Htc και περσι κ φετος με το που βγηκε..θα ελεγα ειναι μια καμερα ισαξια του Iphone 7 plus

ev3rflow

Ναι κι εγώ είμαι απογοητευμένος από το σχέδιο, οπότε οδεύω όπως και ο παπαροκάς σε άλλες επιλογές. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε την πορεία του OP5.

Σταύρος Χρι

Πολύ σκεφτόμουν να ήταν το επομονενο μου κινητό…. Κρίμα όμως ο παπαροκας μου πείρε τα λογια από το στόμα… Ακριβώς έτσι είναι… Ξενερωμα 100% σε βαθμό που οχι απλα περνάει απαρατήρητό για μενα πλέον αλλα που μου δίνει και κίνητρο να το χλεβασω κιολας…. Με τετοια τιμη γελάνε και η πέτρες….

JohnWave

Και εγώ άνηκα σε αυτούς που το είχαν ως υποψήφιο προς αγορά. Πλέον δεν το έχω.

->Η κάμερά του δεν μπόρεσε να φτάσει τα επίπεδα των S7,S8,U11 σε χαμηλό φωτισμό. Εξαιρετική σε καλό φωτισμό, καλό zoom με telephoto αλλά σε χαμηλό φωτισμό μου τα χάλασε.

->Το design του ok αλλά δεν λέει τίποτα μπροστά σε συσκευές όπως το S8 ή το Mate 9. Το ότι είναι αντιγραφή δεν με πειράζει. Το θέμα είναι αν αντιγράφεις να αντιγράφεις κάτι πολύ όμορφο.

->Η ταχύτητά του εξαιρετική αλλά εξαιρετική ταχύτητα βρίσκεις και σε άλλες συσκευές.

Αυτά σε συνδυασμό με το ότι τιμολογήθηκε στα 500€ την ώρα που το S8 κοστίζει 577€ με κάνουν να κινηθώ προς Samsung ξανά για την επόμενη συσκευή μου ώστε να εξασφαλίσω και design και oled οθόνη και ταχύτητα και καλή κάμερα μέρα και νύχτα. Θα ήθελα βέβαια και flat οθόνη ( από θέμα αντοχής στις πτώσεις κυρίως ) αλλά ok, θα προσέχω.

Kostas

@Κώστας Ζ ο Παπαροκάς χρησιμοποιεί HoufTech

dark_master

Καλημέρα. Μια ερώτηση, αφού η Samsung κατασκευάζει τις μνήμες των 6 & 8GB γιατί δεν τα έβαλε στα δικά της προιόντα? Ακούω ότι είναι ακριβό.Ξέρετε πολλά κινητά με 6 & 8 GB Ram σε αυτή τη τιμή? Συγκρίνεται με το S8.Εκεί η Samsung UFS 2.0 δε χρησιμοποιησε σε κάποιες παρτίδες των Snapdragon για το S8?
Σίγουρα μπορεί να απογοήτευσε πολλούς η παρουσίαση του όμως μη το βγάζουμε σκουπίδι σε σχέση με άλλες ναυαρχίδες. Τουλάχιστον χωρίς να το δούμε.
Παπαροκά επειδή σε βλέπω και κράζεις σε ότι μοντέλο και αν παρουσιαστεί, εντελώς φιλικά, μήπως να σε πάρουν ως σχεδιαστή οι εταιρείες να φτιάξεις το κινητό όπως το ονειρεύεσαι? όλες τις εταιρείες τις έθαψες. Τέλειο τηλέφωνο δεν υπάρχει πουθενά και για κανέναν, οπότε με το να τους κράζεις όλους δε θα επιτευχθεί αυτό που θες.

Πέτρος Π

Εξαιρετικό κινητό από όλες τις απόψεις.. Νομίζω φέτος η One Plus ξεπέρασε τον εαυτό της… Τα καλύτερα χαρακτηριστικά που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε κινητό, και στην χαμηλότερη τιμή.. Ακόμα και την τιμή του Skroutz για το S8 να πάρουμε (577 €) , είναι ακριβότερο από το Oneplus με τα 8GB μνήμη και 128 GB χώρο… Τέσπα επιλογές είναι αυτές, μερικοί προτιμούν και τα μοντέλα με τον σχεδιασμό του μέλλοντος – τηλεκοντρόλ, τι να πει κανείς… 😛

Darth

Πραγματικά ήθελα να το πάρω μόλις βγει αλλά όχι με αυτή την εμφάνιση… Αν ήταν να πάρω το iPhone 7+ θα επερνα αυτό και όχι κλώνο

kokos

dark_master ο παπαροκας εχει δικαιο. Εγω προσωπικα θα προτιμουσα να το εβγαζαν 4/6gb (τα 8 ειναι πραγματικα αχρειαστα), 12/16mpixels και η τιμη του να ξεκινουσε απο 400..Το κοστος για πολλους ειναι το σημαντικοτερο κριτηριο. Πλεον η μονη πραγματικα vfm εταιρεια που απεμεινε ειναι η xiaomi που σε αντιθεση πχ με huawei, op, βγαζει πολυ ποιοτικα κινητα, πραγματικα στην μιση τιμη!!

JohnWave

@Πέτρος Π, επειδή πέταξες τη σπόντα σου να σου πω τα εξής : Καταρχάς το θέμα design είναι υποκειμενικό θέμα. Ωστόσο αν ένα design το βρίσκει πανέμορφο και όχι τηλεκοντρόλ η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου τότε υπάρχει κάποια αντικειμενικότητα. Μπορείς λοιπόν πολύ απλά να λες ότι έχεις διαφορετικό γούστο από την πλειοψηφία και τέλος. 🙂

Τώρα όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του OP5, προσωπικά ένα πράγμα ζητούσα (την καλύτερη κάμερα σε smartphone) σε σχέση με το S8 για να το τσιμπήσω και δεν μου το έδωσε. Aν εσύ έχεις ως σημαντικότερο κριτήριο τα 6 ή 8GB ram καλά κάνεις και τo έχεις. Αν ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει το ίδιο κριτήριο με σένα καλά κάνει επίσης. Που είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω. Eίναι εντελώς λογικό κάποιος να δώσει 70€ παραπάνω για το S8 αν θέλει άλλο design, καλύτερη κάμερα και εγχώριο service.

dark_master

@kokos καταρχήν δες τι τιμή ήρθε επίσημα το Mi Note και πες μου αν πλησιάζει το O+5.
699€ και δεν αναφέρομαι σε τιμή Κίνας. Αν πάρουμε το μοντέλο με τα 128€ της O+5 που υπερτερεί το Mi. Και επαναλαμβάνω επίσημο με service κτλ όχι τιμές Κίνας με τελωνεία κτλ.

kokos

Δες και το Mi6 με σχεδον ιδια χαρακτηριστικα. 370 ευρω..!!

Πέτρος Π

@JohnWave: Δεν είπα ότι υπάρχει πουθενά κάποιο πρόβλημα, απλά ανέφερα ότι έχει χαμηλότερη τιμή από το S8.. Επίσης βλέπω ότι γράφεις για την ποιότητα της κάμερας με σιγουριά, λες και έχεις δει συγκριτικά και τα σχετικά.. Σε όλα τα παρόμοια άρθρα για τις κάμερες αναφέρεις ότι θέλεις να βλέπεις αναλυτικά συγκριτικά και μετά να εκφέρεις άποψη… Τώρα με το OnePlus μου κάνει εντύπωση που κατευθείαν την έβγαλες κατώτερη του ανταγωνισμού, πριν καν κυκλοφορήσει το κινητό… Whatever…

pitsi

Χωρίς OIS στην κάμερα δεν αξίζει…!!! με 500€ έχουμε και καποιες βασικες απαιτήσεις

alexandro

με 550 ευρω αγοράζεις το galaxy S8 και ζητάνε τα ίδια για αυτό το μαιμού της OPPO, για χαζούς μας περνάνε

John

Γελάει ο κόσμος με την OPO , είναι ακριβότερο από το LG G6 (που έχει και τοπ κάμερα) και ελάχιστα φτηνότερο απο το S8 απο το οποίο χάνει σε όλα (πλην υπερ-γρήγορης φόρτισης).
Δεν σχολιάζω καν τον πολύ ξεπερασμένο σχεδιασμό (θυμίζει το S6 μπροστά και iphone πίσω) γιατί αυτό είναι υποκειμενικό.

forneverarrow

Μόνο LG αδέρφια. Σε τέτοια επίπεδα τιμής δεν συζητάμε για κάτι άλλο. Πάνε να παίξουν εκ του ασφαλούς με τα specs… Καθόλου άσχημο σαν συσκευή αλλά μόνο αν κόστιζε όπως τα προηγούμενα θα άξιζε. Έπειτα έχουμε και το πρόσφατο κακό προηγούμενο σχετικά με το ακυρωθέν update του One Plus 2 άρα μακριά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.