OnePlus 5: Υπόσχεται update για το πρόβλημα με το “jelly effect”

oneplus 5 update, OnePlus 5: Υπόσχεται update για το πρόβλημα με το “jelly effect”

Από τους πρώτους χρήστες που πήραν στα χέρια τους το OnePlus 5, μάθαμε ότι το κινητό έχει το λεγόμενο “jelly effect” στην οθόνη. Ουσιαστικά το πρόβλημα είναι εμφανές κατά τη διάρκεια του scrolling και κάποια από τα περιεχόμενα της οθόνης χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα τρεμόπαιγμα στο scrolling.

Η OnePlus ήρθε να δώσει την δική της απάντηση πολύ άμεσα λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, άρα μην περιμένετε να δείτε λύση. Για την εταιρεία το OnePlus 5 δεν έχει πρόβλημα “στην ποιότητα ούτε κάποιο κατασκευαστικό λάθος”.

Για την ακρίβεια, η εταιρεία επεσήμανε ότι το OnePlus 5 χρησιμοποιεί τα ίδια, υψηλής ποιότητας κομμάτια, όπως όλες οι συσκευές της OnePlus, συμπεριλαμβανομένης και της οθόνης AMOLED. Δήλωσε πως έχει λάβει feedback από “έναν μικρό αριθμό χρηστών” που ανέφεραν ότι παρατηρούν ένα “subtle visual effect” κατά τη διάρκεια του scrolling. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, αυτό είναι “φυσικό” και “δεν υπάρχει καμία διακύμανση στις οθόνες μεταξύ των συσκευών”.

Ωστόσο φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και υπόσχεται software update, που θα λύσει το πρόβλημα. Μέσα από το λογαριασμό OnePlus Support, στο Twittter δόθηκε η απάντηση σε χρήστη ότι η ομάδα εργάζεται πάνω στο πρόβλημα και θα δοθεί update που θα το λύσει.

oneplus 5 update, OnePlus 5: Υπόσχεται update για το πρόβλημα με το “jelly effect”

Προς το παρόν μοιάζει να υπάρχει μια διαφοροποίηση ως προς την επίσημη δήλωση της OnePlus και της ομάδας υποστήριξης, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι αν και πώς θα λυθεί το πρόβλημα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε.

Να σημειωθεί, ότι το XDA θεωρεί πως το πρόβλημα προκύπτει λόγω της οθόνης, η οποία έχει τοποθετηθεί ανάποδα, όχι κατά λάθος, αλλά επί τούτου, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Blasito

Οι ΧΔΑ ανεφεραν πως μαλλον η οθονη εχει τοποθετηθει αναποδα λογω χωροδιαταξης των ηλεκτρονικων (μητρικης κλπ).

111111

Απο xda:
It is not yet proven that inverting the display panel is the exact cause of the jelly scrolling effect, but the two do seem to be correlated.
Not every OnePlus 5 owner will encounter this issue or notice it happening. It is unknown how many OnePlus 5 owners will ever encounter this, though OnePlus assures that it is only a small number of users.
Γράφει οτι δεν εχει αποδειχτεί οτι ευθύνεται η ανάποδη οθόνη
οτι να ναι λέτε

Vai

Το φαινομενο παντως εχει παρατηρηθει και σε Galaxy S7 edge και σε διπλανο forum το γραφει ο ιδιος σκρολλαροντας με το κινητο αναποδα. Ισως ειναι κατι που υπαρχει και σε αλλες συσκευες αλλα ηθελημενα δεν παρατηρηθηκε ποτε και ειπαν να το κανουν στην One Plus.

Εγω πιστευω πως ασχολουμαστε με τριχες, ειδικα αν λυνεται με update.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.