Το OnePlus 5 προκαλεί την γρήγορη φόρτιση του Galaxy S8 [video]

Πριν από μερικά χρόνια, δεν μας αφορούσε ιδιαίτερα το ζήτημα του πόσο γρήγορα θα φορτίσει η μπαταρία του κινητού, αλλά σήμερα μιας και δεν αντέχουν για πολύ (ή τουλάχιστον όσο θα θέλαμε), η ταχύτητα της φόρτισης έχει έρθει στο προσκήνιο και είναι ένα σημαντικό feature.

Οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει διάφορες τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης, η Motorola έχει το δικό της Turbo Charging, η Qualcomm την τεχνολογία QuickCharge ενσωματωμένη στους Snapdragon επεξεργαστές και η OnePlus το Dash Charge.

Πολύ πρόσφατα η OnePlus ανακοίνωσε επίσημα το OnePlus 5 με μπαταρία 3300mAh και για να δείξει τις ικανότητες του Dash Charge, προκαλεί το Samsung Galaxy S8 με μπαταρία 3000mAh.

Η OnePlus δημοσίευσε δυο video, όπου δείχνει την υπεροχή της δικής της ναυαρχίδας. Έπειτα από 15 λεπτά φόρτισης, η μπαταρία του OnePlus 5 φόρτισε στο 29%, ενώ του Galaxy S8 στο 20%. Έπειτα από περίπου ένα μισάωρο, το πρώτο έφτασε στο 58% και η ναυαρχίδα της Samsung, 39%.

Στο δεύτερο video, OnePlus 5 και Samsung Galaxy S8 είναι συνδεδεμένα σε έναν φορτιστή αυτοκινήτου και έπειτα από μισή ώρα, η μπαταρία του πρώτου έφτασε στο 43% και του δεύτερου μόλις 12%.

Η διαφορά μεταξύ των περισσότερων φορτιστών και του Dash Charge είναι ότι ο τελευταίος αυξάνει τους ενισχυτές, όχι την τάση. Αυτό επιτρέπει μια ταχύτερη φόρτιση με λιγότερη παραγωγή θερμότητας.

oneplus 5 galaxy s8, Το OnePlus 5 προκαλεί την γρήγορη φόρτιση του Galaxy S8 [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stra_k

Νομίζω ότι ξεχνάμε το γεγονός ότι το s8 και το s7 έχουν δικό τους φορτιστή έτσι ώστε να “γεμιζουν” γρήγορα και απ’όσο ξέρω δεν υπάρχει “γρηγορος” φορτιστής για αυτοκίνητο από την Samsung… οπότε η σύγκριση είναι ανόμοια… το ότι η oneplus χρησιμοποιεί μια άλλη τεχνολογία που προσαρμόζεται ή έχει δικό της ειδικό φόρτιση για αυτοκίνητο του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα αλλά από την στιγμή που δεν ξέρουμε με λεπτομέρεια ποια μέσα χρησιμοποιήθηκαν δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με αληθινά αποτελέσματα…

bill

@3stra_k
πρωφανος κ υπαρχουν ανταπτορες για fast charge (πρωφανοςςςς)
αρα το τεστ λγκ ειναι σωστο
αλλα περα απ’αυτο
σιγα την ειδηση
ολος ο κοσμος ( ο τεχνολογικος τουλαχιστον) ξερει οτι η 1+ εχει την πιο γρηγορη φορτιση στον κοσμο απο περιση σε οτι εχει να κανει με κινητο και οχι απλα την πιο γρηγορη αλλα και την πιο ασφαλη
επισης η σαμσγουνγκ δν εχει δικια της τεχνολογια για να εχει και δικο της φορτιστη για γρηγορη φορτιση της qualcomm ειναι η τεχνολογια
λογικα περιμενουμε να δουμε κ την αππλε φετος που θα εφευρει to fast charge με εναν ειδκο ανταπτορα που θα κανει κοντα στα 99,99$ και πρωφανος δεν θα ναι μεσα στην συσκευασια :p (δεν αντεξα) 😀 😀

Παπαροκας tiamat

Τεχνολογικα μιλωντας παντα
Εκει που κατουρησε η Samsung φυτρωσε η
Oneplus….

gio

Δηλαδη Παπροκα αν μιλησεις σαν καφρος τι θα πεις?

VasiliS7edge

Η Samsung έχει προβλέψει και την υπέρθέρμανση του κινητού και δεν έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο το fast charging. Επίσης όταν η οθόνη είναι ανοιχτή παύει να είναι ενεργοποιημενη η ταχεία φόρτιση. Όπως και να χει το S8 δεν συγκρίνεται με το iOP5 plus.

marios

σε μισή ώρα φτάνω στο 40% με το S6 ρε παιδιά. Κάτι παίζει με το βίντεο μάλλον όπως και με τα benchmarks του OP5

txds

πρεπει να βγαλει ενα βιντεακι η samsung και να μιλησει για τις τεχνολογιες που εχει εξελιξει και εχει χρησιμοποιησει στα σμαρτφον , απο μπαταριες- καμερες- οθονες – επεξεργαστες κλπ .
βγηκαν ολοι οι συναρμολογιτες και σηκωσαν κεφαλι ..

Vai

Ή γρηγορη φόρτιση της one plus ,είναι παρόμοια με αυτή της oppo και είναι από τις πιο γρήγορες χωρίς να σηκώνει θερμοκρασίες η συσκευή ακόμα και όταν παίζεις ταυτόχρονα.
Στο 3Τ από 0% σε 100% θέλει μια ώρα και πέντε λεπτά ακριβώς.

Avent

@Marios Το s6 εχει 2550 mah μπαταρια ενω το s8 εχει 3000 mah.
Και τα δυο λειτουργουν με quick charge 2. Λογικο ειναι το δικο σου να φορτιζει πιο γρηγορα απο το S8.

MrMark

Δεν υπαρχει πιο βολικο πραγμα απο το να ξεχνας εντελως το αγχος της μπαταριας. Να αλλαζουν οι συνηθειες σου και απο εκει που φορτιζες ολονυχτια το κινητο, τωρα να το βαζεις το πρωι 20-30 λεπτα πριν φυγεις για δουλεια απο το σπιτι και να παιρνει 40-60% φορτιση. Πρεπει να το δοκιμασεις για να το καταλαβεις… Σε καμια περιπτωση δεν ειχα φανταστει, ποσο χρησιμη θα ηταν αυτη η δυνατοτητα. Μιλαω ως χρηστης του 3Τ, το οποιο σε συνδιασμο με την φοβερη αυτονομια του, με εχει απαλλαξει απο αυτο το αγχος, πραγμα που δεν μου εχει συμβει σε τετοιο βαθμο, με καμια αλλη συσκευη. Και το καλυτερο αυτης της τεχνολογιας ειναι οτι κατα την φορτιση, το κινητο δεν ζεσταινεται ουτε στο ελαχιστο, μονο ο ανταπτορας φορτισης. Ενω δεν πεφτει καθολου ο ρυθμος φορτισης οταν χρησιμοποιεις το κινητο, οπως γινεται σχεδον σε ολες τις αλλες τεχνολογιες. @marios Φιλε, μην ξεχνας οτι το s6 εχει 2550mah, ενω το s8 και το oneplus 5 εχουν 3000 και 3300mah αντιστοιχα. 40% στο s6 σημαινει 1020mah, ενω στα αλλα δυο σημαινει 1200 και 1320mah αντιστοιχα. Επισης, στο συγκεκριμενο βιντεο χρησιμοποιουν παραλληλα gps navigation… Οποτε σαν απλα μαθηματικα αν το δεις, λογικο το s6 σου να φορτιζει παραπανω… Συνέχεια »

marios

@Avent
προφανώς. αλλά και πάλι η διαφορά είναι τεράστια, άλλο 12% αλλο 45%

bill

@ Παπαροκας tiamat κανεις ποτε δεν περιμενει να διαβασει κατι σχετικα ορθο απο σενα σταματα να σχολιαζεις κ να αποδεικνύεις την ασχετοσυνη σου κατσε στο σαπιομηλο σου.
@VasiliS7edge διαβασε για το dash charge και τα ξαναλεμε, επισης δεν χει προβλεψει τπτ ακριβως απλα κανει φτηνοδουλειες, προβλεψη της επερθερμανσης εχει η 1+ που ολη η θερμοτητα μενει στον φορτιστη και δν παει στο κινητο ψαξου λιγο πριν σχολιασεις οτι να ναι
και εγω εχω 1+3 αλλα δν ειμαι φανατικος λεω τα πραγματα οπως ειναι οχι οπως με συμφερουν και επισης αμα δεν διαβασες σωστα κανεις δεν ειπε οτι το 1+5 ειναι κλτερο απο σ8 περα απτην φορτιση που λεει το αρθρο εκει κανεις δν φτανει την 1+, δεν νμζ καποιος να του λεγανε παρε το 1+5 η το σ8 και να περνε 1+5 ακομε κ εγω που εχω 1+ το σ8 θα περνα
@marios οπως ανεφερα και σε αλλο σχολιο ολος ο σχετικος τεχνολογικος κοσμος ξερει πιο κιν εχει την πιο γρηγορη φορτιση στον κοσμο, πρωφανος δεν ανικεις σε αυτους
@Vai σωστος αλλα ενημερωτικα η 1+ ειναι θυγατρικη της Oppo απο οσο ξερω και το 1+3 σε μιση ωρα παει 0-60 ενημερωτικα παντα

Avent

@Maios Ναι αλλα εδω εχουν ανοιχτα maps και gps. Το ζητημα ειναι οτι το dash charge λειτουργει τελειως διαφορετικα απ’οτι το adaptive fast charging της Samsung. Σε οτι αφορα το 1+ φορτιζει σχεδον με τον ιδιο ρυθμο ειτε χρησιμοποιεις το κινητο ειτε οχι. Για τις υπολοιπες μαρκες κινητων που γνωριζω δεν ισχυει κατι τετοιο. Ειτε εχουν το Pump express της Mediatek ειτε το turbo power της Motorola που εχω και στο Moto X Play μου ειτε το Super Charge της Huawei και γενικοτερα το Quick Charge της Qualcomm. Ειναι οντως παρα πολυ χρηστικο αυτο που εχει καταφερει η 1+ σε οτι αφορα το dash charging

Πέτρος Π

@VasiliS7edge : “Η Samsung έχει προβλέψει και την υπέρθέρμανση του κινητού…” Ναι γι’ αυτό έβγαλε πέρσι, δύο φορές μάλιστα, το Note με πρόβλημα που προκαλούσε εκρήξεις… !!

” Όπως και να χει το S8 δεν συγκρίνεται με το iOP5 plus” Τρομερό αστείο, εμπνευσμένο! 😛

Υπάρχουν μερικά άτομα τόσο φανατισμένα με εταιρείες εδώ που δεν ξέρω αν είναι αστείο ή τραγικό…

KostasB

Αν δεν κάνω λάθος, στην ίδια φιλοσοφία με το dash charge είναι και το νέο super charge της Huawei που έχουν τα P10/Plus.

Crazy

Γρήγορη φόρτιση ε και;;αφου σε 3 ωρες η μπαταρία θα ειναι 15%..μπραβο Samsung και για το κόλλημα που τρώει αστο..και κατασκευή έλεγαν για αλουμίνιο αλλα που πλαστικούρα για ενα κινητο τν 800€-900€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.