OnePlus 5: Ξεπέρασε HTC U11 & Galaxy S8 σε speed test [video]

Tο παζλ με τις ναυαρχίδες του πρώτου εξαμήνου του 2017 συμπληρώθηκε με το OnePlus 5, το οποίο ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα με οθόνη 5.5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 835, διπλή κάμερα και μνήμη RAM 6 ή 8GB με χωρητικότητα 64 και 128GB, αντίστοιχα.

Η ναυαρχίδα της OnePlus μπαίνει απένανι σε άλλα top-end smartphones με επεξεργαστή Snapdragon 835 για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα speed test κόντρα σε HTC U11 και Samsung Galaxy S8. Στον πρώτο γύρο ανοίγουν 20 εφαρμογές και στον δεύτερο τα τρία μοντέλα καλούνται να αποδείξουν πόσο γρήγορα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε apps που έχουν ήδη ανοιχτά. Εδώ παίζει ρόλο η διαχείριση και η ποσότητα της RAM, η οποία στο OnePlus 5 είναι διπλάσια από τα Samsung Galaxy S8 και HTC U11.

oneplus 5 speed test galaxy s8 htc u11, OnePlus 5: Ξεπέρασε HTC U11 & Galaxy S8 σε speed test [video]

Το OnePlus 5 πήρε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο, ολοκληρώνοντας στα 51.3 δεύτερα, 3.6 δεύτερα πριν από το HTC U11 και 12.7 δεύτερα πιο γρήγορα από το Galaxy S8. Στο τέλος το Onelus P5 προηγήθηκε του HTC U11 κατά 9.0 δεύτερα, ενώ το Galaxy S8 τελείωσε με καθυστέρηση 26.2 δευτερολέπτων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φραγκώ

Μπράβο στους Κινέζους που με διπλάσια RAM ανοίγουν μερικά δευτερόλεπτα πιο νωρίς τις εφαρμογές. Αν βάλουν στον επόμενο 16 GB RAM ισως πιάνουν και το μήλο. Πολλά μπράβο

Κώστας Ζ.

Το ίδιο συνέβη και με το XZ Premium ρε παιδιά σιγα,δε λενε και τίποτα αυτά τα τεστ…πολυ υπερεκτιμημενα τα one+ κατά τη γνώμη μου(όχι οτι δεν είναι καλα,αλλα γιατί τοση βαβουρα;)

KnightRider

Είναι λογικό το OnePlus 5 να πάει πιο γρήγορα γιατί η ανάλυση του είναι FullHD ενώ τα άλλα 2 είναι 2Κ ανάλυση.

VasiliS7edge

βγάλε ρε Samsung μια έκδοση με stock Android να δούνε πόσο εύκολο είναι να γίνεις γρήγορος. Έλα εντάξει τα OP καλά είναι για 300€ το πολύ.

bezilys

Αυτο που είναι περίεργο στο one plus είναι η διαχείριση μνημης που έχει που παρολου που έχει 2 Giga η 4 παραπάνω από τους άλλους κρατάει μόνο 2 εφαρμογές παραπάνω κάτι που δεν δικαιολογιται….
Σε βίντεο που έχω δει το xz premium εξακολουθεί να είναι πιο γρήγορο ακόμα και από το one plus 5….

mk

το S8 το περνάει σε ταχύτητα μέχρι και το iPhone.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι το καλύτερο κινητό αυτή τη στιγμή

manosz

Και μπράβο στο s8 που με μισή ραμ κάνει τα δίπλα λεφτα

Vai

Επισης για οσους λενε για την Ram του One Plus ας δουνε κανενα συγκριτικο με το One plus 5 6/64 και το αντιστοιχο S8 με 6GB ram για να δειτε τι σας πουλαει η Samsung.

JD

Η Samsung πουλάει την κορυφαία οθόνη της αγοράς και μια από τις κορυφαίες κάμερες σε συνδυασμό με state of the art σχεδιασμό που κάνει όλα τα υπόλοιπα κινητά να μοιάζουν παλαιολιθικά. Επίσης έχει το πιο γνωστό brand name από τους κατασκευαστές με λειτουργικό android. Οπότε πες μας εσύ τι πουλάει η 1+ εκτός απο άχρηστα speed test σε πολλά απο τα οποία κλέβει κιόλας.

Vai

Στα speedtest δε μπορεις να κλεψεις. Αλλωστε εχουν ανεβει ενα σωρο βιντεο απο youtubers και σε ολα χανει κατα κρατος το Galaxy S8. Τωρα κατι οθονες και κατι καμερες ειναι για ψυχολογικο αυνανισμο και εσωτερικη καταναλωση.

Vendetta

Οι έχοντες samsung ας μην διαμαρτυρόμαστε…δεν μας έθιξαν και το μήκος μας…κουλάρετε!!!
Εννοείται ό,τι τα καινούργια μοντέλα που θα βγουν σε κάτι πρέπει να υπερέχουν. Ας κοιτάξουμε όμως τη συνολική εικόνα. Δυστυχώς ή ευτυχώς s8 και iphone προσφέρουν κάτι περισσότερο ολοκληρωμένο χωρίς βέβαια να καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις μας!!! Όσο για το φίλο μας που αναφέρει ότι η εταιρία “κλέβει” στα tests μην ξεχνάμε ότι και η sammy έκλεβε στα ίδια tests!!!

Kos

Όταν είσαι ο ακριβότερος και διατυμπανίζεις ότι είσαι ο καλύτερος πρέπει να το αποδεικνύεις και στο seed test.
Προφανώς δεν διαθέτεις ολοκληρωμένο το πακέτο.

Vai

Καποιοι λενε πιο πανω για τις 2k οθονες και οτι το One Plus 5 Βγαινει νικητης σε speedtests επειδη εχει FHD. Αφου ειναι ετσι τοτε, πως καταφερνει το HTC U11 να ειναι πιο γρηγορο και παλι απο το Galaxy S8?

Οσο αναφορα το κλεψιμο, εγινε σε benchmarks και οχι σε speedtests. Για οποιον μετρανε τοσο πολυ τα νουμερα στα bench καλα να παθει. Και αυτο το εχουν κανει ολοι, οχι μονο η Samsung και η One plus αλλα και οι υπολοιποι.

Με λιγα λογια λοιπον, η Samsung δινει ουσια στην εξωτερικη εμφανιση, αλλα softwarικα ειναι μαπα το καρπουζι. Ειναι σαν αυτο που λενε “οτι λαμπει, δεν ειναι χρυσος.”
Δυστυχως αυτη η εταιρια οτι καλο και να κανει θα χαντακωνει τις συσκευες της στο software. Ειναι δυνατον εν ετη 2017 να εχει το S8 lags και shutters? Και ομως ειναι!

tester

Σε ενα πολυ ωραιο βιβλίο του Τομ Ρομπινς υπάρχει ένας παπαγάλος που έλεγε συνέχεια “ανθρωποι όλου του κόσμου χαλαρώστε”. Μαλλον πρέπει να το διαβασετε μερικοί μερικοί. Τι πιο λογικό να είναι το OnePlus που έχει τον 835, 6gb ram και σχεδόν stock android πιο γρήγορο απο τα υπόλοιπα; Δεν σας βρίσαμε τα sammy, ούτε είπαμε οτι το OP5 το καλύτερο κινητό του κόσμου. Το πιο γρήγορο android μάλλον είναι, μέχρι εκεί. Έχω το OP3T αλλά αν αγόραζα τώρα κινητό θα ήμουν ανάμεσα σε HTC11 και XZ Premium.

Vai

Και κατι τελευταιο. Τις συσκευες τις αγοραζουμε σαν εργαλεια δουλειας και οχι να εχουν ομορφη εμφανιση για το τραπεζακι της καφετεριας. Αν ειναι το καθε Samsung να κανει τρεις αιωνες για να ανοιξει την εφαρογη των επαφων για να παρω ενα τηλεφωνο η οποια αλλη εφαρμογη, κλαφτα Χαραλαμπε!

JohnWave

Αχα! Πάνω που έλεγα να πάρω το S8 στα 560€ λόγω καλύτερου design, κάμερας, ανάλυσης οθόνης και εγχώριου service, τώρα αλλάζει το πράγμα! Θα πάρω το OP5 8GB στην ίδια τιμή γιατί ανοίγει τις εφαρμογές μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα κατά μ.ο.! Ναι δεν με καλύπτει στην ίδια τιμή σε αυτά που θέλω περισσότερο αλλά είπαμε : Μισό δευτερόλεπτο είναι αυτό, όχι αστεία πράγματα!

Vai

Αν εσυ ειδες μισο δευτερολεπτο διαφορα, εγω ειδα 2 λεπτα σχεδον διαφορα σε τεσταρισμα 15 εφαρμογων.

John

ρε παιδια ελεος εβγαλε ενα κινητο λιγο ποιο ακριβω απο το προηγουμεμο η 1+ και εχετε ολοι πεσει πανω της να την φατε… για iphone samsung hrc δεν μιλαμε ε? που η τιμες ειναι σχεδον διπλασιες..Σε ολα τα youtube channels που κανουν speed test το 1+ νικαει μας αρεσει η οχι.
οτι πληρωνεις παιρνεις λενε, αυτο ισχυ και για την 1+. δεν εχει καποια features δεν ειναι αδιαβροχο δεν εχει 2κ αναλυση.
Μην ξεχναμε οτι απο 22 εχει βγει στην αγορα σε 2 3 μηνες θα πεσει η τιμη.

Lefteris

Ο μέσος χρήστης συνηθίζει να ανοίγει την μία εφαρμογή μετά την άλλη και μετά να τις ξανανοίγει! Στην πράξη η διαφορά στην ταχύτητα υπάρχει, αλλά δεν σημαίνει ότι και το s8 δεν πάει σφαίρα. Από εκεί και πέρα παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο στην εμπειρία χρήσης. Προσωπικά δίνω μεγάλο βάρος στην κάμερα, μπαταρία και οθόνη.

JohnWave

@Vai θα μας τρελάνεις; Κάνε την αφαίρεση 62-51 δευτερόλεπτα και διαίρεσε με τις 20 εφαρμογές. Μισό δευτερόλεπτο διαφορά είναι ο μέσος όρος. Το είδες καθόλου το video;

George

Τώρα δηλαδή θα πάρετε αμάξι με γνώμονα τα drag test κ τα 0-100; όλες οι συσκευές είναι τούμπανο.γνωμη μου αγορά μιας συσκευής μετά το 3μηνο να φανούν οι παιδικές ασθένειες κ επειδή κ σε θέμα κάμερας πλέον όλα τραβάνε καλά μένει μονάχα το θέμα ομορφιά.οποιο δηλαδή κάνει κλικ στο μάτι το περνεις.αναλογα τα χρήματα που διαθέτεις πάντα.χωρια ότι τα speed test διαφέρουν ανάλογα από youtuber σε youtuber.υπαρχει κανάλι που το sony τα θερίζει όλα ειδικά σε browsing κ κανάλι που απλά συμβαδίζει κανονικά με όλους.εγω γουστάρω sony ας πούμε αλλά όχι ότι θα κατακρίνω τα sammy η το 1+,αν είναι δυνατόν.

azriel84

O JohnWave τα λέει όπως είναι. Για 60-70€ διαφορά δεν υπάρχει λόγος να πάρει κανείς το OnePlus σε σχέση με το S8. Πολύ απλά προσφέρει περισσότερα και η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα. Αν το One Plus είχε μείνει στο όριο των 400€ τότε ναι, αλλά τώρα δεν τίθεται καν θέμα.

Επίσης, εσάς που σας ενδιαφέρουν τα 2 δευτερόλεπτα γρηγορότερου ανοίγματος, λάθος OS χρησιμοποιείτε…

Ιωάννης jb

Έχει 8 γιγα ραμ! Τι θέλετε να κάνει.;;
Αυτό έλειπε δλδ να πηγαίνει κ πιο αργά..
Έχει που έχει μέτριο ui, μέτρια κάμερα..
ήχο; ποιότητα οθόνης; τα σπιντ τεστ είναι το λιγότερο.. Προσπαθούν να κάνουν πρόβατα τους καταναλωτές

Vai.. Κάτσε λίγο.. Γιατί να αγοράσω συσκευή μόνο για να την έχω σαν εργαλείο δουλειάς;
Κάποιος που γουστάρει design δλδ τι? είναι βλακας;;
Γιατί να πάρω την κινεζια την άσχημη;
Επειδή ανοίγει μια εφαρμογή ένα δεύτερο πιο γρήγορα;; Πράγμα κιόλας που πολύ αμφιβάλλω αν θα το κάνει..

Κ κάθε φορά που θα το κοιτάω να λέω πως είναι έτσι..!
Μακάρι να είχα το πανέμορφο x performance….
Δε πάει έτσι.. Ο καθένας με τα θέλω του…

Τον Johnwave μη του δίνεις πολύ σημασία αφού να φανταστείς έχει ένα s6 που είναι ότι πιο αποτυχημένο έχει κάνει η Samsung κ παραμένει φαν της..
Φαντάσου δλδ να είχε βγάλει κ κανένα σοβαρο smartphone τότε η Samsung τη θα έλεγε..

Ιωάννης jb

Τι να το κάνω αν μου ανοίγει 1 δέκατο του δευτερόλεπτου πιο γρήγορα το fb κ όταν χρειαστώ το GPS να βλέπω ότι δεν έχει galileo.. Xz premium, s8, p10 γιατί έχουν δλδ;;;
Τα 8 γιγα ραμ τι να τα κάνω;; την ώρα που απουσιάζουν βασικοί σενσορες!! Την ώρα που έχει usb 2.0 ενώ οι περισσότεροι βάζουν 3.1… Και την ώρα που όλοι συμφωνούν ότι κάτω από τον ήλιο δε βλέπεις τη τύφλα σου..

Vai

Και το πιο αστειο απ ολα ειναι οτι δε χρειαζεται καν το One Plus 5 για να δει κανεις τις διαφορες με το S8. Και με το One Plus 1 παιζεις μπαλιτσα ανετα το Galaxy S8.

Φυκια για μεταξωτες κορδελες σας πουλαει η Samsung και οχι 560 ευρω δε θα της εδινα αυτη την στιγμη, αλλα ουτε 300 για τετοιο software.

Vai

Εννοειτε παιδια οτι δε χρειαζεται κανεις που εχει το 3/3Τ να παρει το One Plus 5 για πολλους λογους. Οταν ειδικα το 3Τ ειναι σχεδιαστικα πολυ πιο ομορφο και οι αλλαγες εσωτερικα ειναι αμελητεες. Και εμενα πλεον με χανει απο πελατη λογω τιμολογησης η εταιρια, αλλα μην αρνουμαστε τα αυτονοητα! Η Samsung μονο κινητα για τραπεζακια καφετεριας φτιαχνει και τιποτα περισσοτερο.

Παπαροκας tiamat

Δεν ειναι και λιγο να έχεις τη πιο γρηγορη συσκευη που δε θα σε προδωσει το λογισμικο της, αλλα το να εχεις πολυ πιο καλη οθονη, σημαντικα καλυτερη καμερα, ακραια καλύτερο ντιζάιν, καλύτερο μπλουτουθ, πανακριβα ακουστικά, αδιαβροχοποιηση ειναι σαφως προτιμότερο!

Μονο αυτο σκεφτειτε. Να ειχε ακουστικα akg το κινεζικο πόσο θα εκανε….

Παπαροκας tiamat

Και αν μετρησουμε οτι ολοι μιλανε για το ομορφότερο κινητο που φτιαχτηκε ποτε την ωρα που το αλλο ειναι κλωνος του αιφον7 που καταληγουμε!!?

Οτι η oneplus φετος θα παρει τα @@## !

Gio

Oυτε λογος για τη κορυφαια καμερα του ετους (HTC U11)
Και πιο γρηγορο
Και καλυτερη καμερα απο sammy
Samsung φετος 3η η 4η θεση σε θεμα ναυαρχιδας

Sint

Δε λέει τίποτα το πιο αμφισβητουμενο και μη εξειδικευμένο τεστ. Καταρχάς οι 5.5 ίντσες, είναι μια γενιά πίσω. Οθόνη, κάμερα, μπαταρία, μέτρια. Το χειρότερο; Η τιμή αυξήθηκε. Οπότε άπατο

Kostas

Σας γλενταει κάθε φορά η OnePlus , γατάκια τσάμπα οι περιουσίες που ακουμπάτε κάθε χρόνο. Ο Κορεάτης λουζερ μια ζωή δεύτερος … The next big thing ποτέ δεν θα είναι Samsung

George

Που είσαι ρε kostas οπαδε,κάνε κ τατουάζ το 1+ πάνω από τα καπούλια σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.