Μόνο το 11% θα πλήρωνε πάνω από 1.000 δολάρια για το iPhone 8

iphone 8 1000 δολάρια, Μόνο το 11% θα πλήρωνε πάνω από 1.000 δολάρια για το iPhone 8

Μόνο το 11% των ερωτηθέντων σε έρευνα της Barclay’s, θα έδινε πάνω από 1.000 δολάρια για να αγοράσει το iPhone 8.

Δεδομένου ότι υπάρχει η φήμη ότι το iPhone 8 θα κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια, η γνωστή τράπεζα ήθελε να δει πως θα ανταποκρινόταν οι καταναλωτές αν όντως η επερχόμενη συσκευή της Apple ξεπερνούσε τα 1.000 δολάρια.

Απ’ότι φαίνεται, μόνο ένα 11% θα πλήρωνε πάνω από 1.000 δολάρια, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 18% για τους υπάρχοντες κάτοχους iPhone.

Ωστόσο, μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θα δεχόταν να συνάψει συμβόλαιο, πληρώνοντας 48,50 δολάρια για 12 μήνες και να δώσει το υπάρχον μοντέλο τους πίσω.

Το ποσό που θα πλήρωνε η πλειονότητα των ερωτηθέντων για ένα iPhone είναι 582 δολάρια.

Πάντως σε γενικότερο πλαίσιο, σύμφωνα με την έκθεση της Barclay’s, μπορεί οι καταναλωτές να μην θέλουν να πληρώσουν πάνω από 1.000 δολάρια, αλλά το 85% των συμμετεχόντων παγκοσμίως διατίθεται να πληρώσει παραπάνω για το τελευταίο μοντέλο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Τα κακά νέα δεν βλέπω ..
Το 11% θεωρείτε λίγο ;Το 18 % όσων έχουν ήδη I phone επίσης θεωρείτε λίγο ;;
Με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς στη δεύτερη κατηγορία (αυτών που έχουν δηλαδή ήδη I phone) μας κάνει περί τα 180 μυρια …. τουλάχιστον ..

χρηστος

Και εν τελει θα ειναι πολυ περισσοτεροι διοτι Apple = μαρκετινγκ. Η εταιρια θα πωλουσε και κουταλι για 100 ευρω αν ειχε πανω το λογοτυπο και το εκανε μαρκετινγκ με “καινοτομιες”.
Δυστυχως το κακο παραδειγμα της Apple θα το ακολουθησουν κι αλλοι και θα δουμε ναυαρχιδες των 1000+ συντομα

Don mitso mou

Φίλε Χρήστο το παράδειγμα με τα 100€ για κουτάλι είναι λιγάκι άκυρο απλά γιατί, υπάρχουν κουτάλια γνωστών σχεδιαστών στο χιλιάρικο και πάνω!!!!!!! 😜

John

Υπάρχει ήδη κινητό με οθόνη AMOLED , fast charging , κατασκευή από γυαλί και ατσάλι και μάλιστα πολύ πιο όμορφο σχεδιαστικά απο το iphone 8 και λέγεται Samsung S8 οπότε δεν υπάρχει κάνενας απολύτως λόγος να αγοράσει κάποιος το Apple εκτός και είναι φανατικός του μήλου δηλαδή άτομο χωρίς δυνατότητα επιλογής.

Don mitso mou

@ John

Τα ξέρουμε αυτά. Όπως ξέρουμε πως υπάρχει το υπέροχο Nissan GT-R που στα χαρτιά και στην πράξη σκίζει την 911. Αλλά μάντεψε (αν δεν είναι κάποιος καγκούρι) πόσοι τις εκατό θα πάρουν το Nissan κι όχι την 911. Και ξέρεις γιατί; γιατί η apple πάντα είχε φοβερή ποιότητα, ταχύτητα, εμπειρία χρήσης και, μπορεί εσυ να μην εργάζεσαι στο χώρο του σχεδιασμού για να το γνωρίζεις, είχε κάτι πολύ σημαντικό. Σχεδιαστική εξέλιξη. Η Samsung από την άλλη κάθε τρεις και λίγο αλλάζει το σχεδιασμό τα specs, γενικά το παλεύει, αλλά όπως και η Nissan, καμία φορά το καλύτερο (για σένα) δεν είναι πάντα και αυτό που γράφει ιστορία από μόνο του.

wave

καλά που μας το είπες, τα διαφημιστικά φυλλάδια για το s8 τί ώρα τα μοιράζεις?

panos

11 τοις εκατο κοροιδα ειναι αρκετα. για να χεστει στο ταλιρο η apple

VasiliS7edge

Don mitso mou ναι αλλά στην προκειμένη περίπτωση η 911 είναι το S8. Και σχεδιαστικά ακολουθεί το ίδιο design language από το S1 (πλην του S2) μέχρι τώρα. Το iPhone είναι μάλλον ένα ακριβό Toyota, κάνει πολύ καλά ότι του ζητήσεις άλλα κοστίζει. Το S8 έχει ομορφιά δύναμη αλλά μπορεί να σου φύγει στην στροφή. Εγώ αγαπώ 3 εταιρίες Samsung Apple και Sony. Samsung λόγω Hardware Apple λόγω Software Sony λόγω κουλτουρας.

Kostas

Λυπάμαι που σας το λέω αλλά το iPhone 8 θα είναι λάθος! Και δεν φταίει μόνο η πολιτική μάρκετινγκ και η έλλειψη καινοτομίας αλλά και η πρόοδος των άλλων εταιρειών. Και ακόμα και η αξιοπιστία που πουλάει η apple γκρέμισεται…αφου όταν βγάζει καινούργια ναυαρχίδα μέσο των updates κάνει τα παλιά iPhones πιο αργά…και πέρα ότι το λένε σε sites και blogs είναι και προσωπική μου εμπειρία από χρόνια χρήσης iPhones. Πλέον εταιρείες όπως η samsung εχουν καιρδισει τον αγώνα…αφου ακόμα και η apple θα προμηθεύεται οθόνες και μνημεσ από τη samsung…η samsung δεν ήταν χαζή ήξερα ότι τα κινητά της ήταν πάντα καινοτόμα και γι’αυτό δεν πούλησε επιθετικό μάρκετινγκ αλλά “έκανε απαραίτητες τις τεχνολογίες για τους χρήστες ,έτσι άρχιζε να τις ζητάει ο ίδιος ο κόσμος. Και τελικά η apple αναγκάστηκε να πάρει το παράδειγμα άλλων εταιρειών και να τις εφαρμόσει. Αυτό όμως το κάνει αργά γιατί πέρα απο τη samsung και άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες έχουν ανάπτυξη σταθερότητα και τεχνογνωσία πάνω σε αυτές. Δειτε Huawei δεικεσ τησ μοναδεσ παραγωγής ( η apple έχει την foxconn), δείτε τη sony που τα περισσότερα που υπάρχουν στο τηλέφωνο τα φτιάχνει αυτή. Και άλλες εταιρείες που έρχονται από πίσω εξοπλίζονται με… Συνέχεια »

Chris_BMW

Ο,τι κ να λέει ο καθένας εδω μέσα ,είτε fan είτε hater το σίγουρο ειναι ένα..
Την παρουσίαση των καινούργιων I phone θα την παρακολουθήσουν κ οι τυφλοί ..

bezilys

Λεφτά υπάρχουν

giannis

@Chris_BMW και οι γνωστοί haters θα είναι οι πρώτοι που θα σχολιάσουν στο techblog. Το επόμενο iphone θα είναι εξαιρετικό, θα πουλήσει καλά και μην ξεχνάμε ότι θα συνοδεύεται από τα 7s/7s plus για όποιον δεν αντέχει το χιλιάρικο. Προσωπικά προσανατολίζομαι στο 7s plus.

One

Άμα ήταν True RGB OLED οθονη τοτε ΝΑΙ αξίζει να δωσεις πάνω απο 1000 δολάρια. Αν η Apple εβαζε πρώτη MicroLED οθόνη τοτε ΝΑΙ αξιζει και ακομα περισσότερα να δωσεις.
Αλλα για pentile Amoled οθόνη δεν αξιζει κάποιος να δωσει περισσότερα απο 700 δολάρια.

Επισης το σχέδιο στο πάνω μερος δεν μου αρέσει που κόβει την οθονη για να μπουν οι αισθητήρες. Επισης τα μικρότερα bezel στο πανω μερος σημαίνουν και μικρότερους αισθητήρες κατι που εχει επίπτωση στην ποιότητα των selfies αλλά και στην ακρίβεια του αισθητήρα προσώπου ή ίριδας που πρόκειται να βάλουν.

Πιστεύω οτι το συγκεκριμένο μοντέλο θα πουλήσει στην Αμερική αλλά στον υπόλοιπο κόσμο μονο οι φαν της εταιρίας θα θελήσουν να διαθέσουν τόσα χρήματα.

JD

@Don mitso mou
Τελείως άκυρο το παράδειγμα σου , δεν νομίζω ότι η Porsche είναι πολλά χρόνια πίσω από τον ανταγωνισμό όπως είναι η Apple , συγκεκριμένα η Samsung έχει ασύρματη φόρτιση από το S5 , γυαλί και μέταλλο από το S6 και οθόνες AMOLED τα τελευταία 10 χρόνια.

hayate

Αγαπητέ Chris_BMW, που προφανώς στα μαθηματικά έπαιρνες ωριαίες αποβολές, το ότι η Apple έχει πουλήσει 1 δις κινητά τα τελευταία δέκα χρόνια δε σημαίνει ότι αυτομάτως όλα αυτά τα κινητά είναι ενεργά ή υπάρχουν ακόμη ή ότι όλοι αυτοί έχουν μείνει σε Apple. (γιατί από εκεί έβγαλες το 18% του άρθρου ότι είναι 180 μύρια). Είναι κατά πολύ λιγότερα. Οι περισσότεροι κάτοχοι έχουν από iPhone 5 και πάνω κι όχι από το πρώτο iPhone ή το 3g/3gs ή 4/4s γιατί οι περισσότεροι αναβάθμισαν και είναι λογικό. Εκτός αυτού πολλοί είναι εκείνοι που έχουν φύγει από Apple και αυτό μας το μαρτυρά η μείωση του ποσοστού της και η κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού των εταιριών από Κίνα μεριά. Οπότε το νούμερο όσων θα αναβαθμίσουν δε μπορεί να βρεθει εύκολα, εκτός φυσικά αν η Apple μας πει πόσα μήλα είναι ενεργά αυτή τη στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι πως το 18% όσων ήδη έχουν μήλο και θα αναβαθμίσουν ότι είναι κατά πολύ κάτω από 180 μύρια

Agnostos13

@John:
Εγω που απεχθανομαι το android και το ρουφιανιλικι της google τι εναλλακτικες εχω;

Don mitso mou

@hayate

Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ακόμα και αν πάρεις σαν δεδομένο τους χρήστες μετά από το IPhone 6, μιλάμε για περίπου 200 κάτι εκατομύρια. Βγάλε κι ένα ποσοστό 20% μείωση σε αυτό από άτομα που έφυγαν από iOS (δεν βάζω παραπάνω γιατί άλλοι έφυγαν κι άλλοι ήρθαν), μας κάνει γύρω στα 160εκ. Αλλά από την άλλη και 100 εκ να είναι, μας κάνει περίπου 18 εκ. Δεν είναι και μικρό ποσοστό που θα αγόραζε το premium μοντέλο. Αν σκεφτείς πως πιστεύω θα πουληθούν γύρω στα 60-65 εκ, δεν περιμένω πάνω από 20-25% να πάνε στη ακριβή έκδοση.

Anyway, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Εγώ όπως πάντα, θα πάρω και τα τρία, συν ένα 8 για να χρησιμοποιώ (κάνω συλλογή από την αρχή με κινητά σε συσκευασία)

Nikopoup

Το ρουφιανιλικι της Google λέει άλλος λες και οι άλλες εταιρείες είναι αγιες

KbAeroRotateX

έχει γίνει λάθος στον τίτλο κανονικά είναι
“Μόνο το 11% ΔΕΝ θα πλήρωνε πάνω από 1.000 δολάρια για το iPhone 8”

Chris_BMW

@hayate

Πρόχειρος υπολογισμός αυτό σημαίνει ..
Παίρνεις σαν δεδομένο οτι πουλήθηκαν 1,2 δις βγάζεις τα 200 μυρια κ βγάζεις ένα ποσο στο περίπου . Δεν θες 180;Σύμφωνα με το άρθρο πάντα ειναι τουλάχιστον 140-150 μυρια .
Τι πιστεύω εγώ ; Στο τέλος γύρω στα 100 μυρια . Μονο απο την pro έκδοση .

Για τα μαθηματικά , ασχολίαστο ..

Chris_BMW

@hayate

Κ κάτι τελευταίο όσον αφορά το σχόλιο σου περί ενεργών I phone .
Να ξερεις οτι στο εξωτερικό τα 4s κατέχουν μεγάλο ποσοστό ειδικά στην Αμερική .
Εδω στην Ελλάδα απο την άλλη εγώ προσωπικά ξερω 4 άτομα που χρησιμοποιούν 4s σαν κυρία συσκευή..

hayate

Chris δες το σχόλιο του Don mitso mou πιο πάνω που είναι πολύ κατατοπίστικο. Περίπου 20 Μαξ 30 μύρια θα πάρουν το 8 και τα υπόλοιπα 150 (γιατί ένα μήλο πουλάει περίπου 160 με 180 μύρια ετησίως) θα έρθουν από το 7 με το 7s, σύμφωνα με την έρευνα πάντα. To να λες ότι τα 150 μύρια θα πάρουν το 8 ενώ συνολικά ένα iPhone έχει φτάσει στην καλύτερη 200 μύρια ετησίως δε στέκει γιατί αυτό αυτόματα αναιρεί τόσο το μικρό ποσόστο που λέει το άρθρο (18%) όσο και το ότι μόνο 30 Μαξ 50 μύρια θα πάρουν το 7s plus και το 7s, τα άλλα 2 κινητά που λέγεται ότι θα βγάλει η εταιρία που θα είναι και πιο φτηνά. Σκέψου ότι εάν πουλήθηκαν 200 μύρια από 7 και 7 plus και γινόταν μόνο σε αυτούς η έρευνα και έβγαινε πως “μόνο” (ένα επίθετο που χρησιμοποιεί και το άρθρο) το 18% αυτών θα πήγαινε μόνο σε iPhone 8 τότε αυτόματα αυτό μεταφράζεται σε 36 μύρια ατόμων.

Chris_BMW

@hayate
Σύμφωνα με το άρθρο ειναι τα 150 .
Εγώ πιστεύω πως αν πουλήσει 200 την ερχόμενη χρονια τα μισά κ πλέον θα ειναι pro (το ακριβό )
Εγώ του χρόνου σκοπεύω να ανανεώσω , αν λοιπόν το κάνω -χωρίς να είμαι υπεράνω χρημάτων – θα πάω στην pro έκδοση .
Κ πιστεύω πως πολλοί απο τους ήδη κατόχους I phone το ίδιο θα κάνουν.. Απο αυτούς π θέλουν να αναβαθμίσουν δηλαδή ..Εκτός κ αν το τιμολογησει στο θεό! αρκετά πανω απο 1000€ δηλαδή .

Βαγγελης

Εγω εδινα ευκολα και πανο απο 1000

Dimitris

Τι μπαίνετε και σχολιάζεται για iPhone από την στιγμή που δεν ξέρετε για κινητά;; θα βγουν τα iPhone και πάλι θα κλαίτε μερικοί και όσοι γουστάρουν ας μπουν YouTube και να συγκρίνουν και p10 και s8 και οποία άλλη π…. Α θέλει με το iPhone 7 και άμα το περάσει ξέρετε το υπόλοιπο!!!

Kostas

@dimitris το γεγονός ότι θέλουμε ένα smartphone με πολύ καλή οθόνη, καλή κάμερα, συμβατότητα με όλες τις συσκευές και όσες καινοτομίες έχουν βγει στην αγορά…δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουμε από κινητά, αλλά σημαίνει ότι δεν θέλουμε να δώσουμε 1000€ και πανω για μια συσκευή που παίρνει οθόνη και μνήμη από samsung κάμερα από sony, και μετά από ένα χρόνο που θα βγειτο νέο iPhone η apple θα κάνει το πιο παλιό μοντέλο αργό για να πάρουμε το καινούργιο. Θα πάρουμε κατευθείαν μια ναυαρχίδα της samsung της sony ακόμα και της Huawei αλλα και αλλων εταιρειων που μου δείχνουν εξέλιξη και σεβασμό στα λεφτά μου Όχι κοροϊδία με ακριβές διαφημίσεις…

George

Όταν το iphone είχε μικρή οθόνη, οι οπαδοί του μιλούσαν για τον ανθρώπινο αντίχειρα. Όταν μεγάλωσε η οθόνη, οι οπαδοί του ξαφνικά.. σταμάτησαν να έχουν θέμα με τον αντίχειρά τους. Όταν είχε μείνει πίσω στην κάμερα, οι οπαδοί του δεν νοιάζονταν. Όταν βελτιώθηκε η κάμερά του, οι οπαδοί του νοιάστηκαν. Οταν το iPhone ΔΕΝ ήταν αδιάβροχο, δεν πείραξε ποτέ κανέναν από τους οπαδούς του. Μόλις έγινε αδιάβροχο, όλοι οι οπαδοί του iPhone ξετρελαθήκανε, λες και δεν ξέρανε οτι τόσα χρόνια κυκλοφορούσαν ήδη αδιάβροχα smartphones. Το ίδιο θα συμβεί με το fast charging, το wireless charging, τα μηδαμινά bezels και τις oled οθόνες υψηλής ανάλυσης. Όταν τα αποκτήσει αυτά το iphone, (διότι τώρα τα έχουν ήδη κάποια από τα κινητά android και ΟΧΙ το τρέχων iPhone7), τότε ως δια μαγείας οι οπαδοί του θα τα λατρέψουν και δεν θα κάνουν κουβέντα για το ότι όλα αυτά τα χρόνια τα στερούνταν πληρώνοντας μάλιστα και περισσότερα χρήματα. Γνωστή η ιστορία του iphone, γνωστός και ο τρόπος σκέψης των αγοραστών του. “Εχει σταματήσει παντελώς κάθε είδους καινοτομία εδώ και χρόνια στο iPhone και αντιθέτως έχει ξεκινήσει στο full η αντιγραφή άλλων καινοτομιών που υπάρχουν ήδη σε κινητά android, όπως π.χ η διπλή κάμερα αντιγραφή… Συνέχεια »

bezilys

1000 ευρώ για κινητό είναι πάρα πολλά και ιδικά άμα έχεις και περσινή η προπεσινη συσκευή, μια συμφέρουσα επιλογή είναι να περιμένεις κάτι μήνες να πέσει τιμή στην μέση περίπου 500. Αλλά στα iPhone κάτι τέτοιο δεν γίνεται άρα μακριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.