Oppo και Xiaomi στο «στίβο» των foldable smartphones;

foldable smartphones, Oppo και Xiaomi στο «στίβο» των foldable smartphones;

Mετά την πρόσφατη αποκάλυψη των σχεδίων της Samsung να παρουσιάσει το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone στον κόσμο, η Huawei σύμφωνα με φήμες ευελπιστεί να είναι εκείνη που θα κόψει πρώτη το νήμα, ενώ Oppo και Xiaomi φαίνεται πώς δε θα μείνουν θεατές.

Σύμφωνα με ξένη αναφορά οι δύο μεγάλοι κατασκευαστές από την Κίνα πρόκειται να μπουν κι αυτοί στο στίβο των foldable smartphones παρουσιάζοντας νέες προτάσεις στην αγορά. Οι Xiaomi και Oppo φαίνεται πως βρίσκονται σε αναζήτηση κατασκευαστών οθόνης που θα εξοπλίσουν τα δικά τους πτυσσόμενα μοντέλα. Οι επιλογές, για την ώρα, είναι μάλλον περιορισμένες, με τις BOE, Visionox και LG Display, να αποτελούν τις λύσεις.

Η Xiaomi μάλιστα σχεδιάζει να ηγηθεί στον αγώνα και να είναι τελικά εκείνη πρώτη που θα λανσάρει foldable smartphone στην αγορά ξεκινώντας άμεσα την μαζική παραγωγή του. Σε αντίθεση με τη στρατηγική της Samsung και της Huawei, η Xiaomi θα επικεντρωθεί αρχικά στην Κίνα και να ακολουθήσει, ως είθισται, χαμηλή τιμολογιακή πολιτική «χτυπώντας» τον ανταγωνισμό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αναφορά επικαλείται περισσότερα τους ενός αναδιπλούμενου Galaxy μοντέλου, με τιμές που θα κυμαίνονται μεταξύ $1788 και $2652. Αντιθέτως, οι κινέζοι ανταγωνιστές της θα προσφέρουν τα μοντέλα τους σε τιμές μεταξύ $896 – $1344.

Όσο αυξάνεται πάντως ο ανταγωνισμός, η ανάπτυξη πτυσσόμενων smarphones φαίνεται πώς θα εξελιχθεί στο επόμενο μεγάλο στοίχημα των κορυφαίων κατασκευαστών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.