Πάνω από τα μισά smartphones με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος

αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, Πάνω από τα μισά smartphones με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος

Πάνω από τα μισά smartphones που αγοράζονται έρχονται με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα της Strategy Analytics καταδεικνύει ότι το 55% των πωλήσεων των smartphones παγκοσμίως, αφορά σε συσκευές που διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

Από αυτά, το 90% έχουν τον αισθητήρα στο μπροστινό μέρος της συσκευής. Το 2013, ο αριθμός των smartphones που είχαν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ανερχόταν στο 3%. Ο αριθμός αυτός ανέβηκε στο 10% το 2014, υπερδιπλασιάστηκε στο 23% το 2015 και σκαρφάλωσε στο 40% το 2016.

Φαίνεται ότι στην τελευταία τετραετία, ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος έχει καταστεί απαραίτητη δυνατότητα και πλέον οι περισσότερες εταιρείες τρέχουν να τους ενσωματώσουν στις συσκευές τους.

Η έκθεση της Strategy Analytics, εκτιμά ότι οι αισθητήρες στην μπροστινή όψη, με τη μορφή “πλήκτρου” θα μειωθούν και θα επικρατήσουν οι αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος, οι οποίοι θα είναι “κρυμμένοι” κάτω από το γυαλί ή αυτοί στην πίσω όψη της συσκευής.

Η έρευνα υπολογίζει ότι μέχρι το 2020, περίπου το 80% των συσκευών (1,45 δισ. smartphones) θα έρχονται με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Από αυτούς, το 47% θα βρίσκονται στην πλάτη του smartphone, το 25% ενσωματωμένοι στο γυαλί του smartphone, το 20% θα είναι εμπρόσθιοι και το 6% ενσωματωμένοι στην οθόνη.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Αν και δεν έχω παράπονο από το sensor του G5 στο πίσω μέρος (πολύ γρήγορος), θα το προτιμούσα μπροστά όπως σοφά έκανε η Huawei στο P10 και με τα χρήσιμα gestures για να μην έχω στην οθόνη τα πλήκτρα και πιάνουν χώρο. Πραγματικά αν έπρεπε να smartphone τώρα το P10 θα διάλεγα και μόνο για τον παραπάνω λόγο!

Πάντως δεν θεωρώ ότι σαν μέτρο ασφαλείας είναι κάτι το ιδιαίτερο εφόσον πάντα υπάρχει απαίτηση για pin σαν εναλλακτική ενώ στο G5 οπότε κάνεις επανεκκίνηση ή το σβήσεις και το ανοίξεις πάλι ζητάει μόνο pin την πρώτη φορά ακόμα και αν σε αναγνωρίσει το sensor. Απορώ γιατί συμβαίνει αυτό. Μόνος λόγος ύπαρξης αυτής της λειτουργίας είναι το πιο εύκολο ξεκλείδωμα επομένως…

wake up

Και οι ζόμπι πολιτες δεν εχουν προβλημα να δώσουν τα αποτυπώματα τους στην νεα ταξη πραγματων ακομα και ιριδα του ματιου τους δινουν τα ζομπι πολιτες σε λιγα χρονια θα εμφυτεύουν τσιπακια στο καφαλι τους για να μην κουβαλανε κινητό θα μιλανε κατευθιαν απο το μυαλο που δεν εχουν μαλλον η τεχνητή νοημοσύνη θα το κανει και αυτο γιατι θα τους ειναι δύσκολο να σκεφτούνε

bezilys

Πάντως σιγά την ασφάλεια που παρέχει το δακτυλικο αποτύπωμα πρωσοπικα στο κινητό που έχω έχει ταυτόχρονα με το αποτιπομα και την λειτουργία με μοτίβο ή κωδικόυ άρα το μονο που χρησιμεύει είναι για να ανοίξεις πιο γρήγορα το κινητό για κάτι δευτερα…

bill

@wake up
τα αποτυπωματα σου ψαχνουν ολες οι εταιριες ….

Kostas

Όσο βγαίνουν ακόμα feature phones δεν ανησυχώ υπάρχει διαφυγή μη σου πω θα αγοράσω καμιά 10αρια των 15 ευρώ να έχω στοκ και άσε να απολαμβάνουν το δάχτυλο αυτοι που το γουστάρουν..ο πρώτος ο κροκόδειλος χαίρετε κιόλας …σαν ποντίκι που τρώει το τυρί μες την φάκα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.