Πατέντα της Huawei δείχνει all-screen design με selfie κάμερα ενσωματωμένη στο ακουστικο;

πατέντα huawei all screen σχεδιασμό selfie κάμερα ακουστικό, Πατέντα της Huawei δείχνει all-screen design με selfie κάμερα ενσωματωμένη στο ακουστικο;

Μια νέα πατέντα της Huawei δείχνει πως η τρύπα στην οθόνη για τη selfie κάμερα τείνει να γίνει το νέο notch μιας και η πρόταση της εταιρείας έρχεται μετά από αυτές των Samsung και LG που έχουν κατοχυρώσει παρόμοιο σχεδιασμό συσκευών.

Η αποκάλυψη της πατέντας της Huawei έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των νέων οθονών Infinity U, V και O της Samsung με notch και all-screen σχεδιασμό δείχνοντας ενδεχομένως τη νέα τάση στις οθόνες των smartphone για design που το μπροστινό μέρος θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την οθόνη με τη selfie κάμερα να βρίσκεται είτε μέσα σε μια μικρή διακριτική τρύπα στην οθόνη είτε κάτω από αυτήν.

Η πατέντα που κατέθεσε η Huawei στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 δημοσιεύθηκε στη βάση δεδομένων της υπηρεσίας κατοχύρωσης trademark των Η.Π.Α στις 6 Νοεμβρίου 2018 και δείχνει πως η μόνη τρύπα στην οθόνη είναι αυτή που μοιάζει με το ακουστικό, χωρίς να φαίνεται που είναι τοποθετημένη η selfie κάμερα. Επιπλέον, ο σχεδιασμός της συσκευής δε δείχνει να υπάρχουν μηχανικά μέρη που αποκαλύπτουν τη selfie μέσω slider μηχανισμού και δεν αποκλείεται να βρίσκεται είτε ενσωματωμένη στο ακουστικό, κάτι το οποίο δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκεται κάτω από την οθόνη.

Τέλος, αναφορικά με τα υπόλοιπες λεπτομέρειες του σχεδιασμού της συσκευής, έχουμε διπλή κάμερα και ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, θύρα για την υποδοχή ακουστικών 3.5mm και USB-C για τη φόρτιση της συσκευής και μένει να δούμε πότε και αν θα υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που κατοχύρωσε η Huawei έτσι ώστε να δούμε τι σχεδιάζει για την τοποθέτηση της selfie κάμερας και των αισθητήρων φωτός και εγγύτητας τα οποία μέχρι σήμερα ήταν τοποθετημένα στη θέση που όλοι γνωρίζουμε.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.