Πατέντα της Samsung αποκαλύπτει 3D αναγνώριση προσώπου. Ετοιμάζεται για τα Galaxy S10 και Galaxy S10+;

πατέντα samsung 3d αναγνώριση προσώπου galaxy s10 s10+, Πατέντα της Samsung αποκαλύπτει 3D αναγνώριση προσώπου. Ετοιμάζεται για τα Galaxy S10 και Galaxy S10+;

Η Samsung φαίνεται πως έκανε έρευνες σχετικά με την 3D  αναγνώριση προσώπου το 2014, πριν ακόμα η Apple κυκλοφορήσει το iPhone X, και έχοντας πλέον λάβει την έγκριση για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, θα μπορούμε να τη δούμε να εφαρμόζεται σε κάποιο από τα επόμενα smartphone, με επικρατέστερα τα Galaxy S10 και S10+.

Η υλοποίηση της τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπου δεν αναμένεται να τη δούμε στο Galaxy Note 9 που θα παρουσιαστεί στις 9 Αυγούστου μιας και είναι αργά από τη στιγμή που η Samsung μόλις έλαβε το “πράσινο φως” για την κατασκευή της. Είναι μια τεχνολογία που ενδεχομένως να τη δούμε στις αρχές του 2019 όπου η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει το αναδιπλούμενο Galaxy X και τη σειρά των Galaxy S10.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φημολογείται η χρήση αυτής της τεχνολογίας μιας και πρόσφατες πληροφορίες ανέφεραν πως τα Galaxy S10 θα διαθέτουν 3D αναγνώριση προσώπου αντί αναγνώστη ίριδας μέσα από συνεργασία της Samsung την εταιρεία Mantis Vision από το Ισραήλ, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας για την τρισδιάστατη αναγνώριση σε κάμερες.

Η πατέντα της Samsung βασίζεται στην τεχνολογία TOF (Time Of Light) η οποία λειτουργεί μέσω του NIR (Near InfraRed light), του αισθητήρα της κάμερας και έναν επιπρόσθετο αισθητήρα ο οποίος λαμβάνει το φως που αντανακλάται από την επιφάνεια του αντικειμένου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και για άλλες λειτουργίες πέραν του ξεκλειδώματος μέσω τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπου όπως την καταγραφή κίνησης, την αναγνώριση gestures και τη νυχτερινή όραση για να μπορεί να λειτουργεί στο σκοτάδι.

Αυτό που μένει είναι να δούμε πότε και πως θα εφαρμοστεί η τεχνολογία αυτή, την αξιοπιστία και την ταχύτητα με την οποία θα λειτουργεί, συγκρίνοντάς τη με την αντίστοιχη της Apple στο iPhone X.

πατέντα samsung 3d αναγνώριση προσώπου galaxy s10 s10+, Πατέντα της Samsung αποκαλύπτει 3D αναγνώριση προσώπου. Ετοιμάζεται για τα Galaxy S10 και Galaxy S10+;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.