Πατέντα της Samsung αποκαλύπτει 3D αναγνώριση προσώπου. Ετοιμάζεται για τα Galaxy S10 και Galaxy S10+;

πατέντα samsung 3d αναγνώριση προσώπου galaxy s10 s10+, Πατέντα της Samsung αποκαλύπτει 3D αναγνώριση προσώπου. Ετοιμάζεται για τα Galaxy S10 και Galaxy S10+;

Η Samsung φαίνεται πως έκανε έρευνες σχετικά με την 3D  αναγνώριση προσώπου το 2014, πριν ακόμα η Apple κυκλοφορήσει το iPhone X, και έχοντας πλέον λάβει την έγκριση για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, θα μπορούμε να τη δούμε να εφαρμόζεται σε κάποιο από τα επόμενα smartphone, με επικρατέστερα τα Galaxy S10 και S10+.

Η υλοποίηση της τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπου δεν αναμένεται να τη δούμε στο Galaxy Note 9 που θα παρουσιαστεί στις 9 Αυγούστου μιας και είναι αργά από τη στιγμή που η Samsung μόλις έλαβε το “πράσινο φως” για την κατασκευή της. Είναι μια τεχνολογία που ενδεχομένως να τη δούμε στις αρχές του 2019 όπου η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει το αναδιπλούμενο Galaxy X και τη σειρά των Galaxy S10.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φημολογείται η χρήση αυτής της τεχνολογίας μιας και πρόσφατες πληροφορίες ανέφεραν πως τα Galaxy S10 θα διαθέτουν 3D αναγνώριση προσώπου αντί αναγνώστη ίριδας μέσα από συνεργασία της Samsung την εταιρεία Mantis Vision από το Ισραήλ, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας για την τρισδιάστατη αναγνώριση σε κάμερες.

Η πατέντα της Samsung βασίζεται στην τεχνολογία TOF (Time Of Light) η οποία λειτουργεί μέσω του NIR (Near InfraRed light), του αισθητήρα της κάμερας και έναν επιπρόσθετο αισθητήρα ο οποίος λαμβάνει το φως που αντανακλάται από την επιφάνεια του αντικειμένου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και για άλλες λειτουργίες πέραν του ξεκλειδώματος μέσω τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπου όπως την καταγραφή κίνησης, την αναγνώριση gestures και τη νυχτερινή όραση για να μπορεί να λειτουργεί στο σκοτάδι.

Αυτό που μένει είναι να δούμε πότε και πως θα εφαρμοστεί η τεχνολογία αυτή, την αξιοπιστία και την ταχύτητα με την οποία θα λειτουργεί, συγκρίνοντάς τη με την αντίστοιχη της Apple στο iPhone X.

πατέντα samsung 3d αναγνώριση προσώπου galaxy s10 s10+, Πατέντα της Samsung αποκαλύπτει 3D αναγνώριση προσώπου. Ετοιμάζεται για τα Galaxy S10 και Galaxy S10+;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.