Πατέντα της Samsung δείχνει all-screen σχεδιασμό και selfie κάμερα κάτω από την οθόνη

πατέντα samsung all screen σχεδιασμό selfie κάτω από οθόνη, Πατέντα της Samsung δείχνει all-screen σχεδιασμό και selfie κάμερα κάτω από την οθόνη

Η Samsung δείχνει να “εξετάζει” πολύ την ιδέα ενός all-screen smartphone χωρίς άλλα εμφανή χαρακτηριστικά πάνω στην οθόνη, αν λάβουμε υπ όψιν την πατέντα που κατέθεσε πρόσφατα.

Η πατέντα που κατέθεσε η Samsung στις 24 Οκτωβρίου δείχνει μια νέα άποψη στο σχεδιασμό ενός bezel-less smartphone το οποίο καλύπτεται ολόκληρο από την οθόνη, με αισθητήρες και selfie κάμερες να βρίσκονται όλα κάτω από αυτήν.

Η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία δείχνει τη selfie κάμερα τοποθετημένη κάτω από την οθόνη και στο κέντρο της συσκευής αντί για το πάνω μέρος της όπως γίνεται με την πλειοψηφία των smartphone που κυκλοφορούν στην αγορά, κάνοντας τη λήψη selfie φωτογραφιών, video αλλά και την πραγματοποίηση video-κλήσεων πιο φυσική μιας και ο χρήστης θα κοιτάζει στο κέντρο της συσκευής και όχι στο πάνω μέρος της.

Επιπλέον, η Samsung αποκαλύπτει την πιθανή χρήση ενός ολογραφικού projector κάτω από την οθόνη ο οποίος θα μπορεί να εμφανίζει τρισδιάστατες εικόνες οι οποίες θα “αιωρούνται” πάνω από την οθόνη σαν ολόγραμμα, κάτι το οποίο ακούγεται σαν να έρχεται από το μακρινό μέλλον και δεν είναι σίγουρο το κατά πόσο θα δούμε μια τέτοια τεχνολογία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

πατέντα samsung all screen σχεδιασμό selfie κάτω από οθόνη, Πατέντα της Samsung δείχνει all-screen σχεδιασμό και selfie κάμερα κάτω από την οθόνη

πατέντα samsung all screen σχεδιασμό selfie κάτω από οθόνη, Πατέντα της Samsung δείχνει all-screen σχεδιασμό και selfie κάμερα κάτω από την οθόνη

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αστέριος Στέλιος

Να υποθέσω ο αισθητήρας στο κέντρο της οθόνης εκτός από μπροστινή κάμερα θα είναι και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. …και λογικά και η πίσω κάμερα τοποθετήθηκε στο ίδιο σημείο στη μέση επειδή θα μοιράζονται τον ίδιο αισθητήρα. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό, αλλά εκεί πήγε ο νους μου

VasilisN9

Η camera θα είναι κάτω από το τζάμι αλλά όχι κάτω από την οθόνη. Κάτω από την οθόνη σε 2-5 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.