Πατέντα της Samsung δείχνει οθόνη με waterdrop notch και in-frame αισθητήρες

πατέντα samsung οθόνη waterdrop notch in-frame αισθητήρες, Πατέντα της Samsung δείχνει οθόνη με waterdrop notch και in-frame αισθητήρες

Η Samsung μπορεί ακόμα να μην έχει τοποθετήσει notch στην οθόνη των συσκευών της αλλά πατέντα που κατέθεσε τον Απρίλιο και δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου, δείχνει οθόνη με waterdrop notch και αισθητήρες ενσωματωμένους στο σώμα της συσκευής.

Κατά τη διάρκεια του 2018 Samsung OLED forum η Samsung έδειξε να αναπτύσσει τεχνολογία για in-display selfie κάμερα, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να υπάρχει notch στην οθόνη. Παρ’ όλα αυτά, η Samsung κατέθεσε πατέντα στις 11 Οκτωβρίου που δείχνει συσκευή με notch και τους αισθητήρες να είναι τοποθετημένοι στο σωμα της συσκευής πίσω από μικρές οπές και όχι δίπλα στο notch.

Πιο συγκεκριμένα, η πατέντα κατατέθηκε τον Απρίλιο και δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου και δείχνει οθόνη με waterdrop notch που “φιλοξενεί” τη selfie κάμερα και τους αισθητήρες τοποθετημένους στο σώμα της συσκευής. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το notch μοιάζει αρκετά μικρό και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμηθούμε πως η Samsung είχε τρολάρει τη Google λέγοντας πως μπορεί να προσγειωθεί αεροπλάνο στο notch του Pixel 3 XL, δείχνοντας πως δε συμπαθεί τα μεγάλα notch, χωρίς να σημαίνει βέβαια πως θα δούμε κάποιο είδους notch σε επόμενη συσκευή.

Μένει να δούμε πως η Samsung θα σχεδιάσει την επόμενη ναυαρχίδα της, τη σειρά Galaxy S10, και αν θα δούμε κάποιο notch στην οθόνη και την εταιρεία να ενδίδει στην τάση για τις οθόνες των smartphone με το notch να είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλοί δε συμπαθούν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lucifer

Αχ μη. Δεν θα αλλάξω ποτέ κινητό μου φαίνεται.

NikosAr

Aυτό που λέγαμε …. μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες ….χαχαχα. Η apple θα χτυπάει το ντέφι και οι υπόλοιποι θα χορεύουν.

John Real

Η πρωτη εταιρεια που ειχε notch ηταν η Sharp και μετα η Essential phone και οχι η Apple.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

να βγει με νοτς να βγει με 19.5 προς 9 δηλαδη ακομα πιο μακροστενο αποτι τωρα να παει στα τσακιδια ! ευτυχως παντα θα υπαρχει το υπεροχο note 9 και αν το παρουμε και μας χαλασει ,θα το ξαναπαρουμε, μεχρι να σταματησουν ολοι να αντιγραφούν νοτς και apple και να χουν βγει τα 100% οθονη κινητα!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

ποια εσσενσιαλ ρε ανθρωποι? την εταιρεια που χρεωκοπησε αρχισαν νομιζετε ολοι εν μια νυκτί με φρενητιδα να αντιγραφουν ή την βασίλισσα apple?….

ΚώσταςD.

ppppprrrrrrrtttttttssssss….. sorry 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

κωστας θα προσπαθησεις για μια εστω και μοναδικη φορά στη ζωή σου να μην κανεις τον καραγκ…?

JohnWave

Το waterdrop notch εμένα μου αρέσει αισθητικά σε όσες συσκευές το έχω δει. Καμία σχέση με τα μεγάλα notches άλλων ναυαρχίδων (iphone X, pixel 3 XL κτλ).

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

johnwave σιγουρα!.. αλλα αυτο συμβαινει επειδη δεν έχουν βγει τα ολοκληρης οθονης κινητα! οταν βγουν σε 3 χρονια θα λεμε πως αντεχαμε αυτη την κουκιδα το νοτς σαν εξαμβλο στη μεση της οθονης!

JohnWave

@Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš, ναι το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί. Για όσους αλλάζετε συσκευές κάθε 3+ χρόνια, καλό είναι να περιμένετε να φύγουν εντελώς τα notch. Εγώ που αλλάζω κάθε 1-2 χρόνια, όταν βγει το άνοτσο, θα πουλήσω το νεροστάλακτο νοτσάτο και θα πάρω το άνοτσο:p

v4or1s

Παιδιά διαβάστε καλά τα σχέδια INSIDE THE HOUSING μάλλον δεν θα είναι εξωτερικό το notch

JohnWave

@v4or1s, καλά διαβάζω. Οι αισθητήρες θα είναι κάτω από την οθόνη και το waterdop notch θα φιλοξενεί το φακό της κάμερας πάνω από την οθόνη φυσικά. Αν ήταν κάτω από αυτή, δεν θα υπήρχε η ανάγκη του notch ούτως ή άλλως. Οι συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει με waterdrop notch δεν έχουν αισθητήρες και αυτό είναι που θέλει να αλλάξει σε πρώτη φάση η Samsung.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.