Pegatron, υπόσχεται βελτίωση συνθηκών στην παραγωγή του iPhone 6

Την προηγούμενη εβδομάδα το ρεπορτάζ που έκανε το BBC στο εργοστάσιο της Pegatron, η οποία έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, προκάλεσε αίσθηση. Δημοσιογράφοι τοποθετήθηκαν ως εργαζόμενοι και κατέγραψαν εικόνες οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την ίδια την Apple. Εργαζόμενοι δουλεύουν 18 ώρες συνεχόμενα χωρίς υπερωρίες και ρεπό και τους παίρνει ο ύπνος εν ώρα εργασίας.

Με χθεσινή δήλωσή της και τις διαστάσεις που πήρε το ζήτημα, η Pegatron υποσχέθηκε να αλλάξει τις συνθήκες και να ερευνήσει όσα ισχυρίζεται το BBC μέσα από το ρεπορτάζ.

Από την πλευρά της η Apple επίσης είχε αναφέρει ότι θα ερευνήσει την υπόθεση ενώ αναφέρει ότι έχει επιτύχει στο 93% το στόχο να προστατέψει τους εργαζόμενους και να μην δουλεύουν πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα. Πέρσι το ποσοστό ήταν στο 95%.

Όσον αφορά στο ρεπορτάζ του BBC, η Apple είχε αναφέρει ότι το περιεχόμενό του είναι εντελώς προσβλητικό για την ίδια και ότι το BBC δεν μετέδωσε λεπτομέρειες που είχε δώσει η Apple σχετικά με το ζήτημα.


Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Δεκεμβρίου 2014 21:08

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.