Pixel 3 και Pixel 3 XL: H Google επιλέγει τον κατασκευαστή της Apple στα νέα smartphones της

Pixel 3 και Pixel 3 XL, Pixel 3 και Pixel 3 XL: H Google επιλέγει τον κατασκευαστή της Apple στα νέα smartphones της

Η Google ετοιμάζεται να λανσάρει αργότερα μέσα στο έτος τη νέα σειρά Pixel με τα μοντέλα Pixel 3 και Pixel 3 XL να βρίσκονται ήδη στη γραμμή παραγωγής. Αυτή τη φορά η ανάπτυξή τους φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη Foxconn.

Η Google φημολογείται ότι επέλεξε αυτή τη φορά τον κατασκευαστή που βρίσκεται πίσω από τα iPhone και όχι ενός εκ των δύο Pixel συνεργατών της εταιρείας, HTC και LG. Ίσως οι χαμηλές πωλήσεις των Pixel phones έναντι των μοντέλων της Apple να την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Σύμφωνα με την IDC, η Google απέστειλε λιγότερες από 4 εκατομμύρια μονάδες μέσα στο 2017 σε αντίθεση με την Apple που απέστειλε 216 εκατομμύρια iPhone το ίδιο έτος.

Την επιλογή του νέου κατασκευαστή από πλευράς Google έρχεται να επιβεβαιώσει και ο tipster Roland Quandt αναφέροντας ότι και τα δύο Google Pixel μοντέλα θα κατασκευαστούν από την Foxconn και όχι από τους συνήθεις κατασκευαστές της Google. O Quandt αναφέρει επίσης ότι και τα δύο μοντέλα θα βασίζονται στο Snapdragon 845 SoC και ότι αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη του 2018.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές, το μεγαλύτερο μοντέλο Pixel 3 XL θα διαθέτει edge-to-edge οθόνη με notch και λίγο πιο παχύ bezel στο κάτω μέρος του τηλεφώνου. To Pixel 3 θα έχει οθόνη αναλογίας 18:9 χωρίς εγκοπή.

Η εταιρεία σκοπεύει να αφαιρέσει τελείως τα bezels σε μελλοντικές εκδόσεις των Pixel smartphones ωστόσο φέτος θα διατηρήσει την εγκοπή και το λεγόμενο ‘chin’ στο κάτω μέρος για να κρατήσει τα στερεοφωνικά ηχεία στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg. Έχει επίσης ειπωθεί ότι η Google μπορεί να επιλέξει για τα Pixel 3 και Pixel 3 XL διπλή κάμερα στην πρόσθια όψη αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη.

Τέλος, λέγεται ότι η Google εργάζεται σε μία αναβαθμισμένη έκδοση λειτουργικού που θα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
An

Καλά όλα αυτά… Απο τιμή πως θα πάει να δούμε….. Μην είναι πάλι στο Θεό

Δημητρης

απιστευτα κινητα με την καλυτερη καμερα,το καλυτερο λογισμικο! μακαρι να ειναι και τα δυο αδιαβροχα και να εχουν καλη μπαταρια!!!

lneam

διαβασα στο κειμενο ….
Ίσως οι χαμηλές πτήσεις των Pixel phones έναντι των μοντέλων της Apple
….
-χαμηλές πτήσεις-, ????
μηπως το σωστο ειναι – χαμηλές πωλησεις- ??

Χρηστος

Η Foxconn κατασκευαζει και τα νεα ΝΟΚΙΑ, τα οποια για καποιους ειναι “κινεζιες”.

Αραγε, θα ειναι “κινεζιες” και τα νεα Pxel;

almir

Αραγε, ειναι “κινεζικα” κ τα iPhone…;;

Agnostos13

Η Foxconn κατασκευάζει επίσης: laptop Dell, HP και ACER, τηλεοράσεις Sony, Sharp και Toshiba, παιχνιδοκονσόλες Sony, Microsoft και Nintendo, κινητά Nokia, Motorola και Huawei και πολλά άλλα…
Ωστόσο έγινε γνωστή ως ο κατασκευαστής της Apple! Γιατί άραγε;

nickoskr

Η Foxconn κατασκευάζει με βάση τις προδιαγραφές και την ποιότητα που της δίνει η κάθε εταιρεία για λογαριασμό της. Της δίνει τα σχέδια και της λέει θέλω να μου παράξεις π.χ. 100 χιλιάδες μονάδες αυτού του προιόντος. Με λίγα λόγια συναρμολογεί τα τηλέφωνα. Την οθόνη πχ την παίρνει από την Samsung τον επεξεργαστή από Snapdragon. To γυαλί από Gorilla κ.ο.κ. Επομένος αν η ΝΟΚΙΑ έχει επιλέξει χαμηλό κόστος παραγωγής θα είναι και ανάλογο το αποτέλεσμα. Αν η apple και κάθε apple πχ Google ρίξει τα στάνταρ της τότε και η Foxconn θα παράγει το ανάλογο προιόν. Δεν επιλέγει η κατασκευάστρια εταιρεία τις προδιαγραφές. Γι αυτό γράφει από πίσω Designed by Apple ή Google αλλά assempled in China ή by HTC. οπότε αν το προιόν είναι κινεζιά που λέμε τότε είναι καθαρά επιλογή της εταιρείας.

forneverarrow

Αδιάφορα τα Pixel μετά το πρώτο μοντέλο, άσε που δεν τα βρίσκεις σε καταστήματα εύκολα. Δεδομένου ότι φοράει καθαρό android το καθιστά ελλειπές σε χώρες που δεν υποστηρίζουν όλα τα Google services (όπως εδώ στην Κύπρο). Δοκίμασα να δουλέψω τον Assistant όταν είχα το G5 και αφού με ανάγκασε να βάλω Αγγλικά στο interface για να ενεργοποιηθεί, οι μόνες λειτουργίες που είχε ήταν να κάνει αναζητήσεις και να ανοίγει εφαρμογές… Όταν του είπα να βάλει υπενθύμιση για κάτι μου πέταξε ότι δεν υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία στη χώρα μου!! Το Siri είναι πολύ κατώτερο αλλά τουλάχιστον δουλεύει παντού το ιδιο!

Και κάτι ακόμα που με χαλάει στην Google είναι ότι δεν σχεδιάζει δικά της Chip, μιας και έχει τους πόρους να το κάνει. Γιατί να επιλέξω Pixel τη στιγμή που όλοι έχουν τον Snapdragon 845 φέτος; Ούτε η κάμερα είναι τόσο μπροστά πια, ειδικά όταν υπάρχουν μοντέλα όπως το S9 plus και το P20 Pro εκεί έξω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.