Smartphones

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Eίναι συχνό φαινόμενο ορισμένες εφαρμογές για κινητά να μη λειτουργούν σε νεότερα τηλέφωνα, ειδικά εάν η εφαρμογή δεν έχει ενημερωθεί εδώ και χρόνια. Το περίεργο είναι να μην λειτουργεί εάν η συγκεκριμένη εφαρμογή προέρχεται από μια μεγάλη και δημοφιλή μάρκα που υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα smartphone. Αυτό αντιμετωπίζουν όσοι απέκτησαν τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro αφού ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν πλέον να πετούν τα DJI drone τους.

Αν και το ίδιο συνέβαινε με το Pixel 5, δηλαδή δεν ήταν στις υποστηριζόμενες κινητές συσκευές της εταιρείας, το τηλέφωνο λειτουργεί μια χαρά με την εφαρμογή DJI Fly,.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone.

Το DroneDJ αναφέρει ότι ένας εκπρόσωπος της DJI πρότεινε τη χρήση άλλου τηλεφώνου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή DJI Fly. Αυτό έφερε πολλές αντιδράσεις, αφού δεν μπορούν όλοι να έχουν δεύτερο τηλέφωνο προκειμένου να πετάξουν ένα drone. Η DJI, βέβαια, ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι το Pixel 6 θα είναι συμβατό με την εφαρμογή, αλλά λίγοι αγοραστές μπορούν να ελέγξουν πρώτα αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές.

Η DJI αναγνώρισε το πρόβλημα και είχε υποσχεθεί να το προσέξει και να το επιλύσει το συντομότερο δυνατό. “Αν σας ενοχλεί πολύ”, οι επηρεαζόμενοι χρήστες θα πρέπει να δανειστείτε ή να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατό τηλέφωνο, επαναλαμβάνοντας την προηγούμενη σύσταση.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.