PlayStation 5 και Xbox Series X: Είναι ήδη ξεπερασμένα σύμφωνα με την Nvidia

PlayStation 5, PlayStation 5 και Xbox Series X: Είναι ήδη ξεπερασμένα σύμφωνα με την Nvidia

Συνήθως, κάθε νέα γενιά κονσολών παρουσιάζεται ή και είναι πιο ισχυρή από αντίστοιχα συστήματα gaming υπολογιστών, για συγκεκριμένους λόγους οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια του hardware. Ωστόσο, σύμφωνα με την Nvidia, οι RTX κάρτες γραφικών που έχει αναπτύξει είναι πιο ισχυρές από το PlayStation 5 και το Xbox Series X.

Η μέχρι τώρα πορεία των Nvidia και AMD

Εδώ και χρόνια, η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά των καρτών γραφικών, τουλάχιστον όσον αφορά την απόδοση. Αν όμως κοιτάξουμε την ευρεία εικόνα και εξετάσουμε συνολικά την gaming αγορά, τότε ηγέτης εκεί είναι η AMD της οποίας τα προϊόντα χρησιμοποιούνται στα PlayStation 4 και Xbox One, ενώ θα χρησιμοποιηθούν στα PlayStation 5 και Xbox Series X.

Επιπλέον, μπορεί η Nvidia να συνεργάστηκε με την Nintendo στο Switch και να εφοδίασε την κονσόλα με ένα chip Tegra, αλλά το GameCude και οι Wii κονσόλες χρησιμοποιούν chip της AMD.

Τι ισχυρίζεται η εταιρεία

Στην GTC China 2019, o CEO της Nvidia, Jensen Huang παρουσίασε ένα νέο gaming laptop, το Lenovo Legion Y740. Το νέο laptop της εταιρείας θα είναι εφοδιασμένο με την GeForce RTX 2080, θα έχει πάχος 21 χιλιοστά και θα ζυγίζει 2,5 κιλά.

Ωστόσο, το επίμαχο σημείο της παρουσίασης είναι ότι στην εικόνα που προέβαλε ο Huang φαίνεται ξεκάθαρα πως η εταιρεία αναγράφει το εξής: “RTX 2080 > NEXT GEN CONSOLE”. Με λίγα λόγια, η Nvidia ισχυρίζεται ότι η RTX 2080 είναι πιο ισχυρή από το PlayStation 5 και το Xbox Series X.

PlayStation 5, PlayStation 5 και Xbox Series X: Είναι ήδη ξεπερασμένα σύμφωνα με την Nvidia

Το Lenovo Legion Y740 έχει συγκεκριμένα την GeForce RTX 2080 Max-Q η οποία προσφέρει θεωρητικές επιδόσεις 12,89TF. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι υψηλότερο από τα 12TF που θα αποδίδει το Xbox Series X, και υπερδιπλάσιο από τα 6TF του Xbox One X.

Τα θεωρητικά νούμερα λένε πολλά. Ωστόσο, μόνο το τελικό σύστημα μπορεί να αναδείξει την πραγματική απόδοση μιας κάρτας γραφικών. Οπότε, θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα benchmarks του Xbox Series X και του PlayStation 5. Μέχρι τότε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως οι κάρτες της Nvidia είναι ισχυρότερες από τις κονσόλες επόμενης γενιάς.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Όταν βλέπεις 2 προϊόντα (PlayStation κ΄ Xbox) τα οποία μοσχοπουλάνε σαν ζεστό ψωμί και τα οποία φορούσαν και συνεχίζουν να φοράνε κάρτες γραφικών AMD του κύριου ανταγωνιστή σου δηλαδή αντί να επιλέγουν δικές σου λογικό είναι να βγαίνεις και να λες χαζομάρες, διότι Nvidia το να βγαίνεις και να μου λες πως τα PS5 και Xbox Xseries τα οποία πόσο να έχουν? 600€? 700€? άντε να υπερβάλω και να πω 900€ είναι ξεπερασμένα τρεχάτε να πάρετε όλοι το Lenovo Legion Y740 των 2.500€-3.000€ πρέπει να είσαι ή 6 χρονών και άρα δεν ξέρεις ακόμα από λεφτά και πληρώνει ο μπαμπάς ή τέρμα κακός στα μαθηματικά, για να μην αρχίσουμε να λέμε πως το Gaming σε LapTop είναι ίσως η χειρότερη εμπειρία Gaming αμέσως μετά το Gaming σε SmartPhone.

KnightRider

Γενικά στις κονσόλες βάζουν λίγο άθλιες κάρτες γραφικών (μέχρι και μια GTX780 είναι αρκετά ανώτερη από αυτή του PS4 – μην κοιτάτε μόνο τα TeraFlops) – εδώ να πούμε σε κάποια Games έχουν fps drops (ειδικά στο PES 2020) + που ορισμένα παιχνίδια είναι κακογραμμένα.

Η Nvidia όμως συνεχίζει να κάνει τις ίδιες χαζομάρες:
– Βγάζουν καινούργιες GPU με ονομασίες Super Duper που σου δίνουν μόνο +5% καλύτερες επιδόσεις από τις απλές
– Συνεχίζει να πουλάει άθλιες mid range κάρτες που είναι ακριβές (τύπου GT 1030)
– Δεν ρίχνουν καθόλου τις τιμές και συνεχίζουν να πρίζουν με τις Super duper κάρτες
Η Nvidia από τότε που ξεκίνησε την σειρά 1000+ πάει μόνο προς το χειρότερο !!!!

Τώρα όσο για το τελευταίο για το αν οι κάρτες της Nvidia είναι ισχυρότερες από τις κονσόλες επόμενης γενιάς = μια ζωή ότι κονσόλα και να βγει (ακόμη και PS6) συνέχεια κουμπώνουν μέτριες κάρτες γραφικών με αποτέλεσμα ορισμένα Games να έχουν fps drops όπως ανέφερα και πριν ή ακόμη χειρότερα που μερικά παιχνίδια είναι κλειδωμένα στα 30fps !!!

JR

Το ps4 παρουσιάστηκε το 2013 φίλε μου λογικό είναι να έχει ξεπερασμένη κάρτα γραφικών παρόλα αυτά λόγω optimization μπορεί και παίζει ακόμη παιχνίδια με πολύ καλά γραφικα. Αν είχες αγοράσει το 2013 PC με 400 ευρώ που είχε τότε το PS4 θα το είχες πετάξει εδώ και χρόνια.

KnightRider

Θα μπορούσαν να βάλουν μια κάρτα γραφικών πχ την GTX 780 που ακόμη και σήμερα ξεπερνάει αρκετές σημερινές κάρτες γραφικών (είναι σχεδόν ίση με την GTX 1060)

JR

Το νέο XBOX θα έχει 12 Tflops δύναμη , κάνε τους υπολογισμούς σου και πες μας πόσα πρέπει να χαλάσεις σε PC για να φτάσεις το νούμερο αυτό.
Αν βρεις το video στο youtube “I Built the Xbox Series X as a PC” χάλασαν 1330 δολάρια και πάλι η κάρτα γραφικών του XBOX θα είναι ακόμη καλύτερη.

Gili

Ναι αλλά με το PS5 θα παίζω top games για σχεδόν 10 χρόνια

Panos_21

Σιγα μην παιζεις και για 20 χρονια.

Gili

Δες το χρόνο ζωής τους PS4 και ξανασκέψου το

Τεχνοκρατης

Ε και? Συκρινουμε τωρα το PS5 στα 600 ευρω με την 2080ti των 1300 ευρω? Λογικο δεν ειναι?

Κωνσταντίνος

Γενικά στα ps4 και Xbox One x δεν είναι η κάρτες γραφικών τόσο το θέμα όσο ο επεξεργαστής. Τουλάχιστον το Xbox One x το βάζουν δίπλα στην rx570 τώρα σε ανάλυση ποη έχω δει στο df. Όσο για της ερχόμενες κονσόλες ανεξάρτητα το Μπραντ δεν έχει βγει κάτι επίσημο για της ταχύτητες όλα είναι φήμες ακόμα και αυτά τα 12+ tf που λένε για το Xbox . Ακόμα και έτσι να είναι εγώ αν ημουν ο CEO την Nvidia θα ντρεπόμουν να βγω και να συγκρίνω μια κάρτα 1000+ μόνο η κάρτα με μια κονσόλα με τιμή να πουμε Μαξ 700 για 0.84tf διαφορά…

Geoff

Πολύ άκυρο το σχόλιο του CEO της nvidia. Για να μην μακρηγορω και κουράζω κανένας που αγοράζει κονσόλα δεν τον ενδιαφέρει το τι ισχυρότερο υπάρχει στα ράφια στο hardware κομμάτι και γιατί να τον ενδιαφέρει εξάλλου!
Αγοράζεις μια κονσόλα σε μια λογική τιμή (όσο παράλογα κοστίζει μια midrange gpu της nvidia 2060 super ας πούμε ) και παίζεις τα παιχνιδάκια σου όπως πρέπει μέχρι την επόμενη γενιά κονσολας, μια 5ετια τουλάχιστο , μια χαρά δλδ .
Το λέω εγώ που συνειδητά χαλάω ένα σκασμό λεφτά στον υπολογιστή και έχω να αγοράσω κονσόλα από play station 2.
Εδώ ο CEO της nvidia κάνει σαν μικρό κομπλεξικό παιδάκι, θα ήθελε πολύ να έχει η πράσινη το Xbox και PlayStation με το δικό της hardware όποιο και να είναι αυτό.

Γιάννης

Όταν η nvidia καταλάβει ότι πρέπει να μειώσει και τις τιμές τις τότε ίσως την πάρουν και στα σοβαρά οι υπόλοιποι δεν λέω δυνατές κρύες και με τα drivers να δουλεύουν κομπλέ αλλά και το 150+ σε κάθε άλλη ισότιμη κάρτα από την amd είναι πολλά αν πχ η 2070super είχε κόστος +50€ έναντι των 200€ που έχει τώρα ναι θα πουλούσε παραπάνω και την 5700xt θα την περνάνε ελάχιστοι.

νωντας

Playstation 5 κοστος 500-600 ευρω..Συνδεεις και παιζεις..Αγοραζεις παιχνιδι πουλας παιχνιδι αρα μικρο κοστος..Nvidia 2070 super 500-600 ευρω ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!Οποτε ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του..Εννοειται οτι για 2080 καρτα και πανω μιλαμε για 650 ευρω και βαλε..Αρα η συγκριση ειναι τουλαχιστον ακυρη..Στην πραγματικη ζωη το ps4 που εχω απο το 2013 παιζει τα παντα και μπαινουμε 2020 σε λιγο..τι να λεμε τωρα..Ας μου πουνε τωρα οι εξυπνακηδες τι παιχνιδια παιζουν στο pc με αντιστοιχη δυναμη του ps4???????2 teraflops!!!!!!!!Οποτε μη κανετε τους εξυπνους καποιοι γιατι δεν ξερετε που σας πανε τα 4..Οταν βγει το ps5 θα ειναι τουμπανο και για να φτιαξεις αντιστοιχο pc θα πρεπει να ξοδεψεις τουλαχιστον τα διπλα,που και παλι επειδη ειναι τα παιχνιδια φτιαγμενα για κονσολες θα τρεχουν χειροτερα!!!!!!!Θα χρειαστεις τουλαχιστον 2000 ευρω pc για να σου αντεξει 8-10 χρονια και μετα πεταμα…τη κονσολα του χρονου τη πουλας και παιρνεις καινουργια..Ξυδακι nvidia Ξυδακι..!!!!!!!!!!!

Κωστας πυρκας

Αν εχεις καβουρια στις τσέπες παιρνεις κονσολα και παιζεις τα παιχνίδια οπως σου τα κοτσάρουν η sony k microsoft.δηλ 30fps fixed settings κτλ..αν εισαι μερακλης πας σε pc και δίνεις οτι γουστάρεις αναλογα με τις δυνατότητές σου και το πως θες να παιζεις τα παιχνίδια.εγω εχω pc απο το 1990 και κονσολα εχω xbox 360 και xbox one s. Στα xbox επαιζα μονο οτι παιχνίδια δεν βγαιναν για pc

Κώστας

Η NVIDIA είναι χρόνια μπροστα για αυτό είναι και ακριβή .και βλέπεις updates συχνά.Το ps έχει το μεγάλο όπλο VR το οποίο όμως σου φέρνει ιλλιγγο στη μισή ώρα !!! Δεν ξέρω αν το ps5 θα έχει VR .τα action παιχνίδια παίζονται ευκολότερα στο pc παρά στο ps τα γραφικά της Nvidia είναι καλύτερα και οι παιχνιδομηχανές χρησιμοποιούν φθηνό κόστος άρα AMD !!! μην πω για rgb στο pc φωτάκια μαγικά 🙂 για xbox no comments δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφερει .Εγώ έχω και pc και ps4.και

Pal

To poso tha kostizei to eipe o sxistomsths??gt me rtx 2080 pou katw apo 2000 de tha peftei h timh pairneis toulaxiston 3 ps5 k paizeis ta panta mexri na vgei to ps6 kai xwris anavathmiseis se kartes ram klp…

Kane nas

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα Nvidia όταν σου προσφεραν οι 2 εταιρίες συνεργασία δεν ήθελες γιατί έβλεπες μικρό περιθώριο κέρδους 600 εκ. Έως 1 δις είναι λίγα για τον ανιψιό η θεία του όμως εκτός από τα γκαφρα είδε και κάτι άλλο το σοφτγουεαρ + το οικοσύστημα των κονσολών είναι ο δρόμος για να κρατησει 2 καρπούζια σε μια μασχάλη εάν το καταφερει θα φέρει μεγάλες αλλαγές στον συγκεκριμένο τεχνολογικό τομέα θα έχει πολύ ενδιαφέρων να δούμε τι θα κατασκευάσει εάν αυξηθεί το RnD της 3 με 4 φορές παραπανω χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.