PlayStation Suite, Στα Android smartphones με NVIDIA Tegra 2

Η Sony και η NVIDIA ανακοίνωσαν σήμερα τη συμφωνία τους για κοινή πορεία του PlayStation Suite και των Android κινητών με επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2. Το PlayStation Suite αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, αφού θα παρέχει αποκλειστικούς τίτλους videogames των PlayStation 1 και 2, όπως και νέους ειδικά σχεδιασμένους για συσκευές Android.

, PlayStation Suite, Στα Android smartphones με NVIDIA Tegra 2

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της Sony αποδεικνύει στην πράξη ότι το PlayStation Suite δεν δημιουργήθηκε για να συνοδεύει απλά τα PlayStation Phones όπως το Sony Ericsson Play, αλλά για να μετατραπεί σε μεγάλη πηγή εσόδων για την Ιαπωνική εταιρία.

Από την πλευρά της η NVIDIA αποκτά ένα ακόμα διαπραγματευτικό όπλο στην προσπάθεια της να κυριαρχήσει στην αγορά των mobile CPUs. Με τη συμφωνία αυτή γίνεται η πρώτη εταιρία που πιστοποιεί ότι τα μοντέλα Android με τον δικό της επεξεργαστή θα είναι PlayStation Certified, ενώ ταυτόχρονα αποκτά πλεονεκτική θέση όσο αφορά τα επόμενα μοντέλα της Sony/Sony Ericsson.

Η συνύπαρξη πάντως των δύο εταιριών που συνδυάζουν hardware με software μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε καλύτερα αποτελέσματα στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών στην πλατφόρμα του Android, αφού οι δυνατότητες από πλευράς υλικού είναι μεγάλες αλλά μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να τις εκμεταλλευτούν οι game developers.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros xalkida

Πολύ καλή συμφωνία…μου αρέσει!

333Mbs

Καιρός ήταν να δούμε κάτι καλό !!Μια μπυρίτσα κερασμένη από την NVIDIA για την Apple ,πιστεύω!Μπράβο στην NVIDIA για την συνεργασία της με τα Android !Ένα θετικό διότι η αγορά τα στηρίζει … !!Το θέμα είναι ότι μάλλον το Galaxyy s2 δεν θα έχει NVIDIA Tegra και δεν θα παίζει τέτοια φάση !!Κακό αυτό !!

nick

περιμενω τα κινητα με Tegra 3(kal el quad-core) τα χριστουγεννα.Αυτα τα κιντα θα παιζουν τα ps2 παιχνιδια! ανυπομονω να παιξω το metal gear solid 3 στο κινητο μου.Αν ομως καταφερουν τα Tegra 2 phones να παιζουν ps2 τοτε θα πάρω το lg optimus 2x,Αν οχι τι ειναι 4 μηνες μποστα στο απόλυτο gaming

kostas_falcon

Στις αρχες κατι πηγε να κανει και η ati αλλα δεν της βγηκε. Η Nvidia πολυ εξυπνα εισχωρει στις φορητες συσκευες….

Solon

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι μια από αυτές που καθορίζουν τις εξελίξεις στο χώρο των smartphones. Προβλέπω ότι θα έχει τεράστια απήχηση και ουσιαστικά κλειδώνει τον τύπο hardware που θα φοράνε τα High End Android Smartphones στα επόμενα χρόνια.
Όχι πείτε μου ποιος κατασκευαστής δεν θα διπλοσκεφτεί πλέον να φορέσει κάτι άλλο στις High End συσκευές του.
Κίνηση ματ από την Nvidia που αφήνει στους υπόλοιπους χώρο μόνο για Entry Level και Pro υλοποιήσεις. Κερδισμένο και το Android που σε μερικούς μήνες από τώρα θα είναι το απόλυτο Smartphone λειτουργικό και για τους gamers.
Και αν πριν είχα μια κάποια αμφιβολία τώρα είμαι σίγουρος πως το επόμενό μου κινητό θα πρέπει να φοράει Nvidia Tegra.

Nik0s

Μην ξεχνάμε σε κάποιες χώρες θα κυκλοφορίσει το galaxy s2 με tegra,εκεί τι θα κάνει;θα εχει το ίδιο τηλ σε 2 χρήστες με διαφορετικές εκδόσεις ;γιατί και ο χρηστης με τον επεξεργάστη της Samsung θα θέλει ίδιες εφαρμογές καθώς μιλάμε για ενα κινητό

nick

πλεον παιδια μιλαμε για την διαχωριση των τηλεφωνων,δηλαδη οπως στις κονσολες, θα βγαινουν ειδικα παιχνιδια για την καθε πλατφορμα και καποια cross-platform

Alan

Άρα το Galaxy S II σε μερικές χώρες θα έχει Playstation Suite, ενώ σε άλλες όχι. 😉

fred

ξενερωσα με τον γαλαξια που δεν θα εχει nvidia επεξεργαστη

georgecm

Ισως να υποστηριζει και τον επεξεργαστης της Samsung το PlayStation Suite.. Στην χειροτερη μπορεις να το παρεις απο εξωτερικο…

nick

το ps suite αρχικα θα δινει μονο ps1 classics,ps minis και μερικα παιχνιδια της ea kai gameloft και αφου θα εχουν σαν βαση το xperia play(single core) τοτε τα δυπιρινα δεν θα τρεχουν πολυ καλυτερα.με το fpse ps emulator kai games apo android market δεν χάνετε τιποτα.θέλω σαν τρελος να παιξω το Metal gear solid στο κινητο μου αλλα δεν ξερω αν το θα το εχει ενα το htc hd2 me froyo το παιζει τελεια.πιστευω τα μονα κινητα που αξιζουν ειναι το lg optimus 3d(3d screen) kai motorola atrix(tegra-2,1930mAh battery)

georgecm

Nick ειπαν οτι θα παιζει και επιλεγμενα PS 2 παιχνιδια… Τωρα ποιες εταιριες θα ενδιαφερθουν θα το δουμε και εχει πολυ σχεση με το ποτε θα φτασει το Android Market να προσφερει paid apps σε ολες τις χωρες.

nick

georgcm ναι ομως απευθειας το διεψευσαν(για τα ps2 games) https://www.engadget.com/2011/03/11/playstation-suite-coming-to-tegra-2-devices-ps2-games-coming-to/
βεβαια η ιστοσελιδα που αρχισε την φημη επιμενη πως η πληροφορία ειναι εγκυρη και η πηγη βρισκεται μεσα στην nvidia αλλα δεν νομιζω να παιζoουν ta dual core τα αγαπημενα μου MGS2 kai MGS3 Subsistence. μονο τα quad-core kal-el κινητα μπορει να τα παιζουν,και αν ναι οχι τοσο καλα.θα περιμενω ακομη ενα χρονο μετα τα πρωτα καλα ps2 emulators αφου και τα cpu θα ειναι καλητερα και τα emulators θα εχουν λιγοτερα bugs

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.