Ποιές θα είναι οι συχνότητες των πυρήνων του Qualcomm Snapdragon 8150;

Ποιές συχνότητες πυρήνων Qualcomm Snapdragon 8150, Ποιές θα είναι οι συχνότητες των πυρήνων του Qualcomm Snapdragon 8150;

Πριν από δύο μέρες είδαμε πως ο Snapdragon 8150 θα αποκαλυφθεί στις 4 Δεκεμβρίου και οι πληροφορίες που έρχονται από το Ice Universe αναφέρουν τις λεπτομέρειες σχετικά με τους πυρήνες του πολυαναμενόμενου επεξεργαστή.

Σύμφωνα με το γνωστό λογαριασμό twitter για τη διαρροή πληροφοριών, Ice Universe, ο Snapdragon 8150 θα διαθέτει τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης Kryo Silver, με 128KB L2 cache ο καθένας, χρονισμένοι στα 1.8GHz, τρεις Kryo Gold με 256KB L2 cache, χρονισμένοι στα 2.419GHz και ένας πυρήνας Kryo Gold για τις βαριές διεργασίες με 512KB L2 cache με το ρολόι του να είναι χρονισμένο στα 2.842GHz.

Μια ματιά στις τιμές των L2 cache μας κάνει να διαπιστώσουμε πως είναι ίδιες με αυτές του Snapdragon 845, αναφορικά με τα 256KB του Kryo Gold και τα 128KB για τον Kryo Silver και πιστεύεται πως ο Snapdragon 8150 θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική DynamicIQ δίνοντάς του ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τις δυνατότητές του, κάτι το οποίο θα πρέπει να διαπιστώσουμε στην πράξη με την καθημερινή χρήση των smartphone που θα το χρησιμοποιούν.

Πρέπει να τονίσουμε πως δεν είναι ακόμα γνωστό πάνω σε ποιά αρχιτεκτονική θα βασιστεί, τη στιγμή που ο Kirin 980 και ο A12 Bionic βασίζονται στα 7nm, ο Exynos 9820 στα 8nm, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το LTE modem και τις δυνατότητές του. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως η επεξεργασία των γραφικών θα στηρίζεται στην Adreno 640 GPU η οποία αναμένεται να βελτιώσει τις επιδόσεις των smartphone στον τομέα της επεξεργασίας εικόνας και των video games.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».