Smartphones

Ποιό είναι το μυστικό αγοράς ενός Value for money κινητού;

Το μυστικό για την αγορά ενός κινητού που προσφέρει value for money (μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα που ζητάει) είναι να βρείτε ένα κινητό που προσφέρει τις βασικές λειτουργίες που χρειάζεστε, χωρίς να πληρώσετε για επιπλέον χαρακτηριστικά που δεν θα χρησιμοποιήσετε.

Μερικά στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στην αξιολόγηση της αξίας ενός κινητού είναι:

Μπαταρία: Ένα κινητό με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας είναι σημαντικό για να μην χρειάζεται να το φορτίζετε συνέχεια και ας έχουν βγει πολύ γρήγοροι φορτιστές.

Οθόνη: Μια καλή οθόνη με μεγάλη ανάλυση και φωτεινότητα μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.

Απόδοση: Ένα κινητό με καλό επεξεργαστή και αρκετή μνήμη RAM θα είναι πιο γρήγορο και θα μπορεί να εκτελέσει περισσότερες εφαρμογές ταυτόχρονα.

Κάμερα: Μια καλή κάμερα θα βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών και των βίντεό σας.

Τιμή: Το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αξία ενός κινητού. Βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε μόνο για αυτά που χρειάζετε και αποφύγετε τις υπερβολικά ακριβές επιλογές που περιλαμβάνουν πολλά περιττά χαρακτηριστικά που δεν θα χρησιμοποιήσετε.

Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να διαβάζετε κριτικές και αξιολογήσεις από άλλους χρήστες και ειδικούς στον τομέα για να καταλάβετε ποια κινητά προσφέρουν την καλύτερη αξία για τα χρήματα σας.

Συνολικά, το μυστικό για την αγορά ενός value for money κινητού είναι να εστιάσετε στις βασικές λειτουργίες που χρειάζεστε και να αποφύγετε τις υπερβολικά ακριβές επιλογές που δεν θα σας χρησιμεύσουν.

Σχόλια

  • Εγώ αυτό που έχω να πω και δεν αναφέρθηκε στο άρθρο, είναι ότι το value for money δεν αφορά αποκλειστικά στην τιμή.
    Έχει να κάνει και με τη διάρκεια στο χρόνο, εννοώντας με αυτό τις αναβαθμίσεις.
    Η Apple, η Google και πλέον και η Samsung, σου προσφέρουν up to date εμπειρία για 4 χρόνια με την πρώτη να φτάνει έως και τα 5-6.
    Συνεπώς από το να πάρεις με 250€ ένα τηλέφωνο που αντικειμενικά δεν είναι καλό σε τίποτα και δε θα πάρει αναβαθμίσεις, εαν κάποιος κρατάει το κινητό του αρκετό καιρό, θεωρώ είναι καλύτερο να πληρώσεις (έστω και με εξυπηρετικο για τον καθένα αριθμό δόσεων μιας και το τηλέφωνο δε θα αντικατασταθεί σύντομα) μια ναυαρχίδα, να έχεις για τουλάχιστον 2 χρόνια κορυφαία συσκευή και για τα επόμενα 2-3 χρόνια ένα αξιοπρεπέστατο τηλέφωνο σίγουρα ανώτερο από καθε πετσοκομμένο midrange της εκάστοτε χρονιάς.
    Ο αδερφός μου έχει το παλιό μου αγορασμένο day one iPhone XS Max το οποίο σήμερα τρέχει όπως τη μέρα που αγοράστηκε και παίζει σύγχρονα απαιτητικά παιχνίδια απροβλημάτιστα από το κατά αρκετά χρόνια νεότερο TCL 20R 5G των 300€ που πήρα για δεύτερο και θεωρητικά ανήκει στην upper mid range κατηγορία και είναι μια πλαστική αηδία που κολλάει και ζεσταίνεται με το τίποτα.
    Ελπίζω με τον καιρό να τηρήσει και η Samsung την υπόσχεση που δίνει με τις νέες της συσκευές!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.