Πώς γλιτώνω τα διόδια με το Google Maps

Google Maps, Πώς γλιτώνω τα διόδια με το Google Maps

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κράτος χρησιμοποιεί τα έσοδα από τα διόδια για να συντηρεί τους δρόμους. Πρόκειται για κάτι το οποίο πρέπει να είναι αποδεκτό από όλους όσοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο της χώρας. Όμως, σε κάποιες περιπτώσεις τα διόδια είναι τσιμπημένα. Ευτυχώς, με τη βοήθεια του Google Maps μπορούμε να αποφύγουμε τα διόδια, αν και συνήθως κοστίζει σε χρόνο, διότι αναγκαστικά κάνουμε μεγαλύτερες αποστάσεις.

  • Αρχικά, επιλέγουμε την αφετηρία και τον προορισμό. Έπειτα, πατάμε τις τρεις τελείες και μπαίνουμε στις “Επιλογές διαδρομής”.

Google Maps, Πώς γλιτώνω τα διόδια με το Google Maps

  • Θα ανοίξει ένα πλαίσιο στο οποίο επιλέγουμε την “Αποφυγή διοδίων” και πατάμε στο “Τέλος”.

Google Maps, Πώς γλιτώνω τα διόδια με το Google Maps

  • Αυτό ήταν, το app θα δημιουργήσει νέα διαδρομή που δεν θα περνάει από διόδια. Ωστόσο, όπως αναφέραμε, είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε διαδρομή περνάει από αυτά.

Google Maps, Πώς γλιτώνω τα διόδια με το Google Maps

Εσείς γνωρίζατε ότι μπορείτε με το Google Maps να γλιτώσετε τα διόδια;

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πετρος

Τι μας λες μεγάλε? Παθαμε πλάκα με τις γνώσεις σου, ουαου

Alex

Οσο απλο κι αν ειναι αυτο μονο και μονο που μπηκε στον κοπο και να σπαταλησει το χρονο του για να κανει αυτο το αρθρο αξιζει ενα μπραβο και οχι να του την πεις…μαλλον εχεις κλειστει μεσα με τον ιο και δεν εχεις αλλο τροπο να περασεις το χρονο σου και βγαζεις μισος
Επισης μπορει να υπαρχει καποιος που να μην το ξερει

Ευχαριστουμε Χαρη !!! συνεχισε και με αλλα τετοια αρθρα

Γιώργος

δεν ξέρω αν η βλακεία είναι που σε κάνει κακό, η η κακία που σε κάνει βλάκα.
ψάξε το.

Μάνος

Φίλε μου Techblog, αυτοί οι θεομπαίχτες τα έχουν λογαριάσει όλα. Δεν είναι μοναχά το επιπλέον καύσιμο, είναι και οι φθορές. Σκέψου τους ελιγμούς, τις μικρές ταχύτητες, τα σταμάτα-ξεκίνα, τα φρένα, τα νεροφαγώματα και την καταστροφή των ελαστικών κλπ κλπ. Θα έλεγε κανείς ότι έχουν εξασφαλίσει την εύνοια του κράτους στην πλήρη εγκατάλειψη του παράπλευρου οδικού δικτύου, ώστε, αν σ’ ενδιαφέρει να συνεχίσεις να έχεις το αυτοκίνητό σου, οι δρόμοι με διόδια να είναι η μόνη σου επιλογή. Νομίζεις τυχαία αυτοί οι απατεώνες οι εργολάβοι ανεβάζουν το κόστος των διοδίων;

Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, απλώς εξασφάλισαν το δικαίωμα να κονομάνε, επειδή έβαλαν υλικά που απόσβεσαν το κόστος τους στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας.

Makis

Σωστός!

Blats

Σχεδόν όλοι μας ξέραμε την επιλογή για την αποφυγή διοδίων,αυτό δεν σημαίνει ότι για κάποιους δεν μπορεί να φανεί χρήσιμο…Μπράβο στον αρθρογράφο

KnightRider

Ασύμφορο !!!
Καις παραπάνω βενζίνη + θα έχεις ζημιές/παραπάνω φθορές λόγω το ότι οι δρόμοι είναι χάλια = συνολικά παραπάνω κόστος για το αμάξι σου

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Nickolas

Καλά κάνει και αναφέρει αυτή τη δυνατότητα, πολλοί άλλωστε μπορεί να μην την γνωρίζουν.
Επίσης και μέσα στην πόλη καμιά φορά βοηθάει να το απενεργοποιήσεις καθώς ψάχνοντας οι χάρτες την πιο γρήγορη διαδρομή, για παράδειγμα στην Αττική, σε βγάζει από την Αττική οδό, ενώ η εναλλακτική διαδρομή πολλές φορές είναι πάνω κάτω στον ίδιο χρόνο, αλλά χωρίς το έξτρα κόστος.

Θοδωρης

Μπραβο στον αρθογραφο! Καταφερε να προσθεσει 1,5 ωρα ακομα στο ταξιδι μου και μαλιστα σε δρομο που περναει μεσα απο τα χωρια. Αρα αν δεν σκοτωθω απο την κουραση ή απο την χείριστη ποιοτητα του δρομου, θα σκοτωσω κανα παιδακι! Μπραβο….. Χιλια μπραβο…….

Ioannhs

Καλύτερα από τα διόδια. Αν θέλει κανείς να τα κάνει “απόσβεση” μπορεί να οδηγήσει οικονομικά και να τα κερδίσει από το καύσιμο για όποιον έχει την υπομονή και τα νεύρα να το πραγματοποιήσει αυτό.

Μενέλαος

Μα δεν μπορώ να καταλάβω, ο άνθρωπος δεν ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ κανέναν να παρακάμψει τα διόδια. Απλώς δίνει μια εναλλακτική λύση αποφυγής διοδίων. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Ante_geia

Γιατί να το κάνεις αυτό; Στην διαδρομή με τα διόδια θέλεις 2μιση ώρες. Θα πηγαίνεις με σταθερή ταχύτητα με αποτέλεσμα να καις λιγότερα και θα έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια αφού οι δρόμοι είναι σαφώς καλύτεροι.

ΝΙΚΟΣ

Όσοι χρησιμοποιούν Απολ μαπσ πάνε κ μέσα από ποτάμια, ρέματα κ κοραφια. Άλλη εμπειρία πλοήγησης. Κατρακυλάς νεράκι στο ρυάκι
😁😂🤣

Παναγιώτης

Εγώ το γνωρίζω εδώ και καιρό

Αθήνα- λουτσα

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο μπορεί να μην είναι το καλύτερω παράδειγμα αλλά υπάρχουν απόστασης τον 20 χιλιομέτρων που δεν αξίζει να πληρώνεις διόδια οπότε το βρίσκω θετικό μάλλον κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews EDISION How To οδηγοί τεχνολογίας

Προγραμματιζόμενα τηλεχειριστήρια 2-in-1 EDISION: How To

Τα γνήσια 2 σε 1 τηλεχειριστήρια της EDISION είναι συμβατά με όλους τους δέκτες νέας γενιάς της εταιρείας και έτοιμα προγραμματισμένα με 4 ή 5 βασικές λειτουργίες για τηλεοράσεις SAMSUNG και LG.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Windows 10: Πως να έχετε πολλαπλές επιφάνειες εργασίας [Οδηγός]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να έχετε παραπάνω από μία επιφάνειες εργασίας στα Windows 10 για να μη… βυθίζεστε στα εικονίδια!

Software Facebook featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Πως να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook

Ένας αναλυτικός οδηγό για το πως μπορειτε να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook όταν και αν το αποφασίσετε.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας Windows 10

Αυξήστε την ταχύτητα των Windows 10 PC κάνοντας εκκαθάριση Cache [How To]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα αρχεία της προσωρινής μνήμης Cache για μεγαλύτερη ταχύτητα στο Windows 10 PC σας.