Πως λειτουργεί η dual-sim στα iPhone Xs και iPhone Xs Max;

apple iphone xs max dual sim πως λειτουργεί, Πως λειτουργεί η dual-sim στα iPhone Xs και iPhone Xs Max;

Η Apple κατά τη διάρκεια της χτεσινής παρουσίασης των iPhone Xs και iPhone Xs Max, έκανε γνωστό πως θα υποστηρίζουν τη χρήση δύο καρτών sim, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα iPhone. Πως θα λειτουργεί η dual-sim στις νέες συσκευές της Apple;

Update: Οι τιμές των νέων iPhone στην Ελλάδα
iPhone Xs τιμές Ελλάδα
iPhone Xs 64GB τιμή 1229 ευρώ
iPhone Xs 256GB τιμή 1429 ευρώ
iPhone Xs 512GB τιμή 1679 ευρώ

iPhone Xs Max τιμές Ελλάδα
iPhone Xs Max 64GB τιμή 1339 ευρώ
iPhone Xs Max 256GB τιμή 1539 ευρώ
iPhone Xs Max 512GB τιμή 1789 ευρώ

iPhone XR τιμές Ελλάδα
iPhone XR 64GB τιμή 929 ευρώ
iPhone XR 128GB τιμή 999 ευρώ
iPhone XR 256GB τιμή 1119 ευρώ

Η Apple έδωσε τη δυνατότητα στα iPhone Xs και Xs Max να μπορούν να λειτουργούν με δύο κάρτες sim, για πρώτη φορά στην ιστορία των iPhone με έναν τρόπο που είναι διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζουμε από τα android smartphone, μιας και δε θα υπάρχει το γνωστό διπλό sim tray, με εξαίρεση την αγορά της Κίνας, αλλά θα υπάρχει η eSim που θα παρέχει δεύτερη γραμμή μαζί με τη συμβατική sim που όλοι έχουμε στις συσκευές μας.

Για να μπορεί αν γίνει χρήση της eSim, θα πρέπει ο αντίστοιχος πάροχος κινητής τηλεφωνίας να υποστηρίζει τη χρήση της και το iPhone να είναι μην είναι κλειδωμένα σε κάποιον πάροχο (sim-free). Οι εταιρείες που υποστηρίζουν τη χρήση της eSim, δίνουν στους συνδρομητές έναν κωδικό QR τον οποίον ενεργοποιούν. Με αυτόν τον τρόπο έχουν τον αριθμό που ανήκει στην eSim αλλά και αυτόν που παρέχεται μέσω της κανονικής κάρτας sim.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της eSIM είναι να παρέχει την αντίστοιχη υπηρεσία η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με τη λίστα αυτών των εταιρείων να είναι προς το παρόν μικρή μιας και μόνο 14 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας σε 10 χώρες έχουν τη δυνατότητα χρήσης της eSIM.

Όλα αυτά δεν ισχύουν για όσους αγοράσουν κάποιο από τα iPhone Xs ή Xs Max από χώρες όπως η Κίνα, Χονγκ Κονγκ ή Μακάου, μιας και σε αυτές τις χώρες τα iPhone θα διαθέτουν το sim tray ειδικά διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να εισαχθεί κάρτα sim και στις δύο όψεις του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα χρήσης δύο καρτών sim, με τον τρόπο που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Θετικό είναι το ότι και οι δύο μέθοδοι υποστηρίζουν Dual SIM Dual Standby, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις και στις δύο γραμμές ταυτόχρονα, ενώ εαν ο χρήστης μιλάει στη μια sim και τον καλεί κάποιος από τη δεύτερη, ο δεύτερος θα προωθηθεί στον τηλεφωνητή του.

apple iphone xs max dual sim πως λειτουργεί, Πως λειτουργεί η dual-sim στα iPhone Xs και iPhone Xs Max;

apple iphone xs max dual sim πως λειτουργεί, Πως λειτουργεί η dual-sim στα iPhone Xs και iPhone Xs Max;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kagouro

Στην Ελλάδα δηλαδή που νομίζω δεν έχουμε esim ακόμα, θα έχουμε μόνο μια sim επάνω στο κινητό. Εκτός και αν το υποστηρίζει κανένας πάροχος και δεν το ξέρω….

Γ

Οι δικές μας εταιρίες ποτέ θα έχουν υποστήριξη γνωρίζουμε ; Από τώρα κ ύστερα όλα τα iPhone θα έχουν δυνατότητα e sim κ από ότι διαβάζω αυτό έχει γίνει ήδη στο pixel 2 κ σε κάποια iPad κ Apple Watch εντός Αμερικής. Δε θα έπρεπε να βγάλουν μια ανακοίνωση ;

Σπύρος

Τι esim να υποστηρίξουν οι μπουρτζόβλαχοι της Vodafone και της cosmote μωρέ.. προσγειωθειτε!
Μετά από τόσα χρόνια Και δεν υπάρχει καν 4g σ όλη την Ελλάδα !!

Nikopoup

@Σπύρος +1

PetrosL

Και το pixel 2xl δεν έκανε χρήση τις συγκεκριμένης τεχνολογίας sim? Η θυμάμαι λάθος;

Agnostos13

@PetrosL:
Ο αστικός μύθος λέει οτι έτσι έγραφε το κουτί αλλά δεν το πρόσεξε κανείς…

Gabriel

Σχετικά με την υποστήριξη eSIM: https://support.apple.com/en-us/HT209096

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.