Πόσο ανθεκτικό είναι το Google Pixel 3 XL στις γρατζουνιές;

Τα Pixel 3 και Pixel 3 XL έχουν την πίσω πλευρά καλυμμένη από γυαλί που διαθέτει μια επίστρωση για την οποία πολλοί λένε πως χαράσσεται πολύ εύκολα. Ο JerryRigEverything και η Erica Griffin “βασάνισαν” το Pixel 3 XL στο YouTube, με τα αποτελέσματα να προκαλούν προβληματισμό.

Ο Zack Nelson (JerryRigEverything) δοκίμασε την αντοχή του Pixel 3 XL αναφορικά με την οθόνη και το σώμα της συσκευής, την αντοχή της οθόνης στη φωτιά αλλά και στην άσκηση πίεσης για να διαπιστώσει το αν λυγίζει και σπάει, κάτι το οποίο δεν ισχύει μιας και η ποιότητα κατασκευής της συσκευής είναι πολύ καλή. Το κύριο ενδιαφέρον του ήταν να διαπιστώσει το αν μπορεί κάποιος να αφήσει σημάδια στην επίστρωση της πλάτης του Pixel 3 XL, χαράζοντάς το. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά αφού μπορούμε να πούμε πως η επίστρωση στην πλάτη της συσκευής χαράσσεται σα “βούτυρο”, με τον JerryRigEverything να της δημιουργεί γρατζουνιές ακόμα και με οδοντογλυφίδα.

Την ίδια δοκιμασία με τις γρατζουνιές δοκίμασε και η Erica Griffin, η οποία γέμισε με σημάδια και γρατζουνιές την πλάτη του Pixel 3 XL με μεγάλη ευκολία, με την ανθεκτικότητα της συσκευής να απογοητεύει. Στη συνέχεια όμως, έκανε κάτι το οποίο προκαλεί έκπληξη. Τοποθέτησε τη συσκευή κάτω από το νερό και χρησιμοποιώντας οδοντόβουρτσα και σαπούνι, το καθάρισε, το σκούπισε και οι γρατζουνιές είχαν εξαφανιστεί.

Σίγουρα αυτή η μέθοδος δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να κάνουν όλοι οι κάτοχοι των νέων Pixel αλλά είναι κάτι το οποίο προκαλεί προβληματισμό και ερωτηματικά σχετικά με την ανθεκτικότητα της πλάτης των νέων smartphone της Google.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanoslam

Σε λίγο θα βάλει και φώτα xenon από πίσω όπως καθαρίζονται και στα αυτοκίνητα. Έτσι θα δικαιολογισει και τα χρήματα που ζητάει μιας και με τόσα αγοράζεις ένα. Πάντως πέρα από τη πλάκα θα έπρεπε να το προσέξει περισσότερο το κινητό γιατί σε ένα μήνα θα γίνει χάλια.

JohnWave

Άτυχη η επιλογή αυτού του υλικού στην πλάτη αλλά για τους περισσότερους δεν παίζει ρόλο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν θήκες και άλλοι όπως εγώ, skins. Για όσους δεν χρησιμοποιούν ούτε skin, ναι είναι μπελάς.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

τα pixel ηταν παντοτε τα μεγαλυτερα σαπακια στο android .

Νικος8

Η πλατη στα pixel ειναο σαν πινζκας ζωγραφικης 😂

Nickolas

Στο δεύτερο βίντεο η κοπέλα λέει οτι οι χαρακιές είναι τα υπολείμματα που αφήνει το μέταλλο επάνω στο γυαλί και επειδή το συγκεκριμένο γυαλί έχει μεγαλύτερους πόρους λόγω του τρόπου κατασκευής (ένα είδος αμμοβολής υποθέτω) φαίνονται τόσο άσχημα, ωστόσο το θετικό είναι οτι με ένα καλό πλύσιμο φεύγει. Φυσικά μιλάμε για χαρακιές από κλειδιά, νομίσματα και τέτοια, αν έχεις εργαλεία όπως στο πρώτο βίντεο ε φυσικά μπορείς να κάνεις ζημιά, έτσι κι αλλιώς σε τόσο ακριβά κινητά δε νομίζω οτι υπάρχουν και πολλοί που τα αφήνουν χωρίς θήκες.
Απ’όσα κινητά έχουν περάσει από τα χέρια μου, όσο ανθεκτικό γυαλί και αν βάζουν όταν δεν έβαζα προστασία οθόνης μια δυο χαρακιές θα τις έκανα και ούτε που έπαιρνα χαμπάρι πως γίνονταν.
Μόνο σε μια περίπτωση δε χρησιμοποίησα θήκη και αυτή ήταν στο Lumia 920, αυτό το κινητό ήταν πραγματικά τανκ και το είχα και στο μπλε χρώμα και το ήθελα σκέτο. Πάντως επειδή το έχω κρατήσει, θυμάμαι οτι γύρω από την κάμερα έλεγαν οτι είχαν βάλει ζιρκόνιο (πολύ ανθεκτικό υλικό) όπως και στα κουμπιά και όντως τόσα χρόνια μετά το σημείο με αυτό το υλικό δεν έχει ούτε μία γρατζουνιά ενώ το χρησιμοποιούσα χωρίς θήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.