Project Ara: Δείτε τι έχει ετοιμάσει η Google για το αρθρωτό smartphone [video]

Νέες πληροφορίες σχετικά με το Project Ara μας δίνει η Google μέσα από ένα βίντεο. Το Project Ara είναι μια προσπάθεια της Goggle που θα μας επιτρέπει να επιλέξουμε μόνοι μας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του (επεξεργαστή, κάμερα κ.α.) κουμπώνοντας τα στις ανάλογες θέσεις, και κατ’επέκταση θα η υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης.

Στο βίντεο βλέπουμε κυρίως την ομάδα την οποία εργάζεται πάνω στο project και την πρόοδο που έχει γίνει αλλά παίρνουμε και αρκετά στοιχεία για τη νέα τεχνολογία και πως θα λειτουργεί. Φαίνονται τα τρία μεγέθη που θα κυκλοφορήσει το «αρθρωτό» τηλέφωνο, ενώ υπενθυμίζουμε ότι για καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι το mini θα έχει τιμή μόλις $50.

Έχει δημιουργηθεί λοιπόν ένα πρωτότυπο που χρησιμοποιεί μαγνήτες για να κουμπώσουν τα modules επάνω στην κεντρική πλάκα, οι μαγνήτες αυτοί μπορούν να λειτουργούν ως ηλεκτρομαγνήτες διατηρώντας τις μαγνητικές ιδιότητες τους χωρίς να απαιτείται μόνιμη εφαρμογή ηλεκτρισμού. Το αποτέλεσμα είναι επίσης αρκετά όμορφο χωρίς να χρειάζεται να καλύπτονται τα modules με κάποια θήκη ενώ οι χρήστες θα μπορούν να παραγγέλνουν τα κομμάτια σε διάφορα χρώματα, σχέδια και υλικά.

, Project Ara: Δείτε τι έχει ετοιμάσει η Google για το αρθρωτό smartphone [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Μακράν το πιο ενδιαφέρον, πρωτοποριακό project των τελευταίων ετών!

panosdim82

Τρέμω να σκεφτώ τι θα συμβεί σε περίπτωση πτώσης.

Tom

@panosdim82 lol! Τωρα που το λες..

vasilis

@panosdim82
έγραψες

dimitris

θηκούλα… 🙂

Thodoris

Σε περίπτωση πτώσης, ξαναβάζεις μέσα το κομμάτι που βγήκε (αν βγήκε) και το “κουμπώνεις” με το μαγνήτη. Και αν κάτι σπάσει, παίρνεις απλώς ένα νέο κομμάτι.

giannis

Σε περίπτωση πτώσης.. Τραγουδάς “μάτια μου μαζεύω τα κομμάτια μου” 😛 ρίχνεις και μια στροφή και συνεχίζεις… χαχαχαχαχαχ

Μιχάλης

@giannis χαχαχα έσκασα στα γελια με αυτο που είπες .
Κώστα θήκη νομίζω πως θα είναι απαραίτητη γιατι δεν το λες και τόσο όμορφο απο πίσω . Κάτι τετραγωνάκια με κενά αναμεσα τους είναι

Manos

Ελληνας το ονομασε; Projectαρα(Project Ara) 😛

Dimitris547

Manos +1 κι εσύ έγραψες όπως είπε και ο φίλος παραπάνω για τον panosdim82!!!

Αντώνης Μαρίνος

Ως scout βλέπω ότι όντως το προχωράνε το θέμα, λαμβάνουμε σχετικά συχνά updates και missions για feedback ή design ή προδιαγραφές, αλλά δεν έχουμε κάποια ενημέρωση ή target dates για το “τελικό” προϊόν. Θα δούμε….

Πάντως αν ισχύει αυτό με τους μαγνήτες, το Ara θα είναι πολύ πιο στιβαρό από τα περισσότερα non-unibody κινητά (αυτά δηλαδή που με το πρώτο πέσιμο φεύγει το καπάκι και η μπαταρία).

dimpep

“οι μαγνήτες αυτοί μπορούν να λειτουργούν ως ηλεκτρομαγνήτες διατηρώντας τις μαγνητικές ιδιότητες τους χωρίς να απαιτείται μόνιμη εφαρμογή ηλεκτρισμού”

Λάθος γιατί ένας ηλεκτρομαγνήτης απαιτεί ηλεκτρικό πεδίο για να αναπτύξει μαγνητικό. Αυτό που αναφέρεται εδώ είναι οι απλοί, κλασσικοί μαγνήτες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δ.

σαν σοκολατα ειναι απο πισω……

Γιάννης

πολύ θα ήθελα να ήμουνα μέσα στην google, πολύ καλή δουλειά κάνουν πάντως και μια θήκη όπως είπε ένας φίλος διότι θα την χρειαστεί δύστυχος αυτό με τα κομμάτια δεν μας δίνουν ομορφιά στο πίσω μέρος του και φαίνεται πολύ άσχημο.

Mimis

Ωραία θα είναι, θα κλεβω τα κομμάτια από τους συναδέλφους μου!!
Τι imei και ιστορίες..
Ανυπομονώ!!
Χαχαχαχα!

Michkost

Για να μην πεσει και σπασει εγω θα εβαζα puro silicon case και ας μην φαινοταν οτι ειναι φτιαγμενο κομματι-κομματι. Ή τελος παντων κατι που να τα κραταει σταθερα.

Γιώργος Κ.

https://phonebloks.com/en/goals Νομίζω πως αυτο το πρότζεκτ είχε βγει πρώτο….χωρίς σιγουριά βέβαια 🙂 πάντως πολύ καλό και το ενα και το αλλο νομίζω…αν και το phoneblocks μου φαίνεται πως εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες κάποιου…αν και υστερεί στο design

Takis

Μόλις βγεί θα κάνει τρελή επιτυχία

Αντώνης Μαρίνος

Phonebloks και Ara ειναι το ιδιο πραγμα, το υιοθετησαν οι Google και Motorola και του εδωσαν αυτο το κωδικο ονομα ως project…

katsaropirouni

κλασσική ηλίθια google. Τι μας ενδιαφέρει αν θα είναι με μαγνήτες τα μοντιουλς;; Και καλά για να μπαινοβγαίνουν εύκολα και να κάνεις ποζεριές;; Αφού το όλο κόνσεπτ είναι να πάρεις ένα κινητό στα μέτρα σου, μία και καλή. Όχι να αλλάζεις κάθε μέρα μπαταρία και κάμερα. ”Α,σήμερα έχει συννεφιά, θα βγάλω την 8mpixel κάμερα και θα βάλω την 5mpixel.” Και τα γνωστά πρόβατα με χέρια θαυμάζουν που είναι αρθρωτό και θα έχει διαφορετικό χρώμα η κάμερα και άλλο ο επεξεργαστής.

Beowolf

Αυτά είναι όντως βήματα.
Όχι galaxy S5…one M8…Xperia z2,z3..z126 και χαζομάρες.

Αντώνης Μαρίνος

@katsaropirouni: εκπληκτική ρηχότητα σκέψης. Ακριβώς γι’αυτό θα φτιαχτεί, για να μπορείς να αλλάζεις ότι θες όποτε θες, ώστε να μην αναγκάζεσαι να αγοράζεις καινούριο κινητό αν π.χ. θες να προσθέσεις μνήμη ή να βάλεις πιο καλή CPU/GPU. Σκέψου και μερικά δευτερόλεπτα πριν μιλήσεις/γράψεις, θα αποφύγεις πολλές κακοτοπιές και άστοχα σχόλια με αυτό το τρόπο….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.