Project Ara, το αρθρωτό κινητό θα ξεκινάει από $50 και θα έχει chipset της Toshiba

Το Project Ara είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες που μας έχει παρουσιάσει η Google. Πρόκειται για το πρώτο αρθρωτό κινητό πάνω στο οποίο μπορούμε να προσαρμόσουμε ότι χαρακτηριστικά θέλουμε. Το project ξεκίνησε από τη Motorola αλλά μιας και εκείνη θα ανήκει στη Lenovo, πλέον πέρασε στη Google.

To Project Ara είναι κάτι το οποίο ανυπομονούμε να δούμε και σήμερα μαθαίνουμε νέες πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με τους επεξεργαστές του αρθρωτού κινητού. H Google φαίνεται να «αγνοεί» μεγάλους κατασκευαστές οπότε μην περιμένετε να δείτε επεξεργαστές Qualcomm, NVIDIA, Samsung, Intel ή MediaTek. Αντιθέτως, η Toshiba η οποία συνεργάζεται με την Google για το project από τον Οκτώβριο, θα φτιάξει 3 τύπους επεξεργαστών οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τη βάση της συσκευής όσο και για τα modules.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Toshiba θα έχει τα δείγματα έτοιμα μέχρι το φθινόπωρο του 2014 και η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει αρχές του 2015.

Τέλος, μαθαίνουμε ότι το κόστος της συσκευής θα ξεκινάει από $50 ενώ θα βγαίνει σε διαφορετικά μεγέθη τα οποία θα αποτελούνται από 5 έως 10 modules.
, Project Ara, το αρθρωτό κινητό θα ξεκινάει από $50 και θα έχει chipset της Toshiba
, Project Ara, το αρθρωτό κινητό θα ξεκινάει από $50 και θα έχει chipset της Toshiba

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Ενταξει ασχημουτσικο αλλα σαν ιδεα ειανι θησαυρος και σιγουρα θα αναπτυχθει. Θελω να αλλαξω ραμ στο κινητο ρε αδερφε γιατι να παρω αλλο! Πολυ καλη ιδεα, η πρωτη υλοποιηση ομως, οπως και σε ολα τα πραγματα θα ειναι μετριουτσικη. Το καλο πραγμα ομως ψηνεται και αργει αλλα γινεται καλο.

jonjon

Είναι ότι πιο καινοτόμο έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Enzo

Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα εξελιχθεί στην μεγαλύτερη καινοτομία ή στην μεγαλύτερη φλόμπα της εποχής.

johny

πολυ καλη ιδεα και μπραβο στη motorola.αυτο το κινητο ειναι οτι καλυτερο και για τον φιλο μου τον λουζεριους τασο.

Panos7GR

Ακριβώς ότι είπε ο Enzo. Όλα θα εξαρτηθούν από την αποδοχή του απ την αγορά. Εξάλλου η Google μας έχει συνηθίσει σε project που βούλιαξαν, για όσους θυμούνται…

Για εμένα το στοίχημα θα που πρέπει να κερδίσει η Google είναι αν θα πείσει τις εταιρίες να στηρίξουν το project. Γιατί καλώς να βγάλει την βάση που θα κουμπωνουν τα εξαρτήματα, καλώς που θα το υποστηρίξει με το Android, καλώς που έχει ρίξει τόσα εκατομμύρια στην ανάπτυξή του, αλλά αν οι υπόλοιπες καταξιωμένες εταιρίες τεχνολογίας δεν την ακολουθήσουν πάει το project! Μην ξεχνάμε πως έτσι θα χάσουν πολλά λεφτά. Αντί για ολόκληρο κινητό, θα πουλάνε μόνο ένα εξάρτημα… Οπότε τους συμφέρει; Εγώ έτσι το σκέφτομαι και κρατάω μικρό καλάθι προς το παρόν. Αλλά σαν ιδέα το project είναι όλα τα λεφτά και εξαιρετικά βολικό!

MI

Πολυ παλια ιδεα, (τουλαχιστον 1 ετος πισω) και πιθανοτατα κλεμμενη. Το ατομο ειχε βγαλει ενα video στο youtube, αλλα οταν το πετυχα εγω ειχε ελαχιστα views και μηδενικα σχολια. Περασε δηλαδη στα ψιλα γραμματα. Αν το ατομο που σκεφτηκε την ιδεα θα παρει κατι για τον κοπο του, τοτε εχει καλως. Ουτως ή αλλως η ιδεα ειναι τρομακτικα καλοδεχουμενη για το μεσο χρηστη. Αυτο ειναι το πρωτοτυπο βιντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=oDAw7vW7H0c

Τάσος

Windows Phone desktop σε λάθος μεριά του κινητού, μου φαίνονται οι photos…

Αντώνης Μαρίνος

@MI: το Ara είναι η συνέχεια του Phonebloks, ο αρχικός εμπνευστής συμμετέχει ενεργά, από εκεί ξεκίνησε η ιστορία. Απλώς έπρεπε να το τσιμπήσουν 1-2 σοβαρές εταιρείες (Google, Moto) και να το προχωρήσουν.

Υποτίθεται ότι οι scouts του Ara θα πάρουμε δωρεάν τα πρώτα δείγματα για testing, σχόλια, παρατηρήσεις κλπ. Άντε να δούμε, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση…

kwstascifi

@MI
Την ιδέα να μπορείς να αλλάξεις “modules” στο κινητό, την είχαν πάρα πολλοί, από πολύ παλιότερα.
Η διαφορά είναι ότι εγώ -προφανώς- δεν έχω τα μέσα να το φτιάξω, ενώ η Motorola/Google τα έχουν.
Προφανώς και δεν είναι “κλεμμένη” η ιδέα πάντως, κυρίως γιατί είναι κάτι τόσο προφανές, το οποίο και εγώ ο ίδιος το είχα σκεφτεί πριν πολλά χρόνια: Όπως αναβαθμίζω το PC να αναβαθμίζω κάμερα/cpu στο κινητό.
Μάγκες είναι αυτοί που θα καταφέρουν να το δημιουργήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.