Πρόβλημα με διαρροή φωτός στην οθόνη του Pocophone F1;

πρόβλημα διαρροή φωτός οθόνη pocophone f1, Πρόβλημα με διαρροή φωτός στην οθόνη του Pocophone F1;

Υπάρχουν ορισμένοι κάτοχοι του Pocophone F1 που αναφέρουν πως η συσκευή τους παρουσιάζει διαρροή φωτός στο κάτω μέρος της οθόνης, με την Poco να παίρνει θέση και να ξεκαθαρίζει την κατάσταση και τους χρήστες να διαφωνούν με όσα δηλώνει η ίδια η εταιρεία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι χρήστες του Pocophone F1 δείχνουν πως υπάρχει διαρροή φωτός στην οθόνη της συσκευής, η οποία όμως όπως δηλώνει η Poco (θυγατρική της Xiaomi) το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την οθόνη του smartphone αλλά με το software, κάτι το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση της Poco μέσω δήλωσης στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, αναφέρει πως υπάρχουν χρήστες να αναφέρουν ένα φωτεινό gradient χρωματισμό στο κάτω μέρος της οθόνης, ο οποίος είναι μέρος του γραφικού περιβάλλοντος του MIUI 9 και όχι διαρροή φωτός λόγω προβλήματος στην οθόνη, με το συγκεκριμένο gradient να έχει αφαιρεθεί από το επερχόμενο MIUI 10 και έτσι το πρόβλημα θα πάψει να υπάρχει.

Η δήλωση αυτή δεν ακούστηκε καλά σε ορισμένους χρήστες του Pocophone οι οποίοι αναφέρουν πως η διαρροή φωτός δεν είναι πρόβλημα software αλλά hardware, μιας και έχοντας εγκαταστήσει τη beta έκδοση του MIUI 10 το πρόβλημα παραμένει ενώ ταυτόχρονα παροτρύνουν την Poco να παραδεχτεί το πρόβλημα και να μην προσπαθούν να πείσουν τους καταναλωτές για το αντίθετο.

πρόβλημα διαρροή φωτός οθόνη pocophone f1, Πρόβλημα με διαρροή φωτός στην οθόνη του Pocophone F1;

πρόβλημα διαρροή φωτός οθόνη pocophone f1, Πρόβλημα με διαρροή φωτός στην οθόνη του Pocophone F1;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Δεν θα το αγόραζα ποτέ! Όχι γιατί είμαι μπρουκλης αλλά Καλώς ή κακώς πιστεύω στο “ότι πληρώσεις” .
Παρολαυτα, αν είχα πάρει κινητό του 700αρικου με 300 ευρώ δεν θα έβγαζα κιχ.

* μην αρχίσετε όλοι οι πονηροί να γράφετε πως το iPhone δεν είναι ότι πληρώσεις… ΔΕΝ ΕΧΩ IPHONE.

JohnWave

@Flagship killer, εγώ ακόμα και 300€ να είχα δώσει, θα απογοητευόμουν πλήρως και θα μετάνιωνα που δεν θα είχα πάρει πχ ένα Honor 10 στα 328€. Κάτι θα έχανα, κάτι θα κέρδιζα αλλά θα είχα σωστή οθόνη.

NikosAr

Για να δούμε, τι έκταση θα πάρει το θέμα … γιατί οι σοβαρές εταιρείες στα δύσκολα φαίνονται … πολύ καλό τεστ για την xiaomi

Troy

Αν είναι όντως screen bleeding (που έτσι φαίνεται) τότε είναι θέμα κατασκευαστικό, ο Led φωτισμός πίσω από την lcd οθόνη περνάει μπροστά από την οθόνη γιατί δεν έχει “κάτσει” καλά. Θυμάμαι παλιά το είχαν συσκευές έχω χρόνια βέβαια να δω κάτι τέτοιο. Τα περί software είναι απλώς αστείο. Κρίμα γιατί η συσκευή είναι τουμπανέιρος, λογικα διορθώνεται στις επόμενες παρτίδες.

Thanoslam

Έτσι γίνεται όταν αγοράζεις τα Pokémon.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Διαβάστε την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης…( όχι του άρθρου)…
Προφανώς δεν γνωρίζετε τι σημαίνει xiaomi.. Πριν 3 χρόνια ( αν θυμάμαι καλά) τους έστειλα πίσω κινητό με 2 pixels καμμένα και μου έστειλαν καινούργια σφραγισμένη συσκευή από Κίνα.. Μιλάμε για μια από τις τιμιότερες εταιρείες που υπάρχουν…με εβδομαδιαίες αναβαθμίσεις (beta roms) , με hardware που σε οποιαδήποτε κατηγορία τιμής και να ψάξεις θα πρέπει να πληρώσεις υπερδιπλάσια χρήματα αν επιλέξεις άλλη εταιρεία… Όσο για το pocophone όλοι όσοι το έπιασαν στα χέρια τους λένε τα καλύτερα, αν και εγώ δεν θα το πάρω για ένα και μόνο λόγο, δεν έχει NFC απαραίτητο πλέον για ανέπαφες συναλλαγές… Όσο για το φίλο που γράφει “ό,τι πληρώσεις” θα μου επιτρέψει να του πω κάτι που ήταν σλόγκαν σε μεγάλη εταιρεία που δούλευα πριν περίπου 30 χρόνια ” ο καλός ο πωλητής και σκατά να έχει, θα τα πουλήσει” . Λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχουν πλέον πολλές εταιρείες που πουλάνε υπερτιμημένα σκατά….

Σαγιονάρα

Δεν καταλαβαίνω. Δεν έχουν όλες οι συσκευές το ίδιο software?

Gregorio

Όταν ένα τόσο λεπτό και με τόσα μικρά bezel κινητό είναι από πλαστικό είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν θέματα, σίγουρα κάποιες εταιρίες κερδοσκοπούν πουλώντας ακριβά τα κινητά τους αλλά αυτό έχει και την αντίθετη πλευρά του, όπως πχ ότι στο Pocophone F1 μπορεί οι αριθμοί των τεχνικών χαρακτηριστικών του να εντυπωσιάζουν αλλά δεν παύει να είναι ένα κινητό πλήρως από πλαστικό και φθηνή κατασκευή και αυτό έχει και αντίκτυπο στη τιμή, για να το πω και αλλιώς το ότι βάλανε κινητήρα VW Group στο Seat δεν σημαίνει πως και η Seat έγινε Audi. Προσωπικά θα αγόραζα πολλά κινητά της Xiaomi αλλά με τίποτα το Pocophone F1.

Γεωργιάδης Ιωάννης

@Σαγιοναρα Αυτή τη στιγμή επίσημα το poco τρέχει miui 9 global stable και miui10 global beta rom. Ήδη κυκλοφορούν και κάποιες custom roms. Όσο για κάποιους που ενδιαφέρονται να μάθουν για τις xiaomi roms, υπάρχουν οι experimental για λίγους ψαγμένους με καθημερινές αναβαθμίσεις, αλλά έχουν αρκετά bugs, οι beta developer με εβδομαδιαίες αναβαθμίσεις ( πολλοί τις προτιμούν) όπως εγώ και οι stable (σταθερές) που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι και δίνονται όταν φαίνεται ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Φυσικά οι roms χωρίζονται και σε global, china. Μέσα στην επίσημη σελίδα των roms παλιότερα φαίνονταν και οι global και οι china, κάτι που δεν ισχύει σήμερα, αφού διαβάζεται το ip και εμφανίζονται πλέον μόνο οι global ( stable, beta)…

JD

Σε ολες τις LCD (IPS) υπαρχουν τετοια θεματα. Θυμαμαι παλιοτερα και στα iphone ειχαν αναφερθει παρομοια και χειροτερα προβληματα και μαλιστα στο μηλο εκαναν την παπια και δεν αλλαζαν τα κινητα.
ΥΓ. Απο οτι φαινεται ενοχλει η Xiaomi που εβγαλε κινηταρα ισαξια με διπλασιας/τριπλασιας τιμης ναυαρχιδες στα 300 ευρω και οτι ξεφτιλιζει το iphone xs σε speed test. Οποτε ξυδακι και περαστικα στους haters.

Stathis

Δεν το καταλαβαίνω το άρθρο πραγματικά.. (για να μην πω ότι είναι απαράδεκτο και σε αυτό φταίει ο συντάκτης του techblog). O συντάκτης λοιπόν μας λέει ότι η Xiaomi το ρίχνει ΟΛΟ το πρόβλημα στο software και πως στην ουσία αρνείται ότι υπάρχει και οι χρήστες μαζικά φωνάζουν κτλ κτλ… διαβάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση της Xiaomi, βλέπουμε να αναφέρει πως υπάρχει από το software ένας gradient φωτισμός σε όλες τις συσκευές ΑΛΛΑ ότι και υπάρχει ένα 0,3% των χρηστών (σύμφωνα με τις ως τώρα αναφορές πάντα) που όντως υπάρχει πρόβλημα και να το δουν με το service τους όπως καταλήγει το άρθρο. 0.3 για την ιστορία είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό ποσοστό για αστοχία υλικού αλλά μην προδικάζουμε γιατί κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει στο μέλλον 0,4 ή 0,5 ή παραπάνω. Το αστείο δε είναι πως η βασική πηγή όλων (και του gsnarena) είναι η ίδια η ανακοίνωση της poco.. δηλαδή σύμφωνα με τον αρθρογράφο η Xiaomi προσπαθεί να κουκουλώσει κάτι το οποίο η ίδια αποκάλυψε (….) Πως λοιπόν ένας αρθρογράφος ξαφνικά απ το “αναγνωρίζουμε πως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιες συσκευές” πέρασε στο “η Xiaomi δεν το παραδέχεται και το ρίχνει στο software” που λέει στην ουσία; Και μην μου… Συνέχεια »

Darth

ε οκ λογικοτατο ειναι οταν εχεις high end cpu ram καπου πρεπει να κοψεις και αυτο ειναι οθονη camera σαση ποιοτητα συναμολογησης κλπ

υποτίθεται όποιος αγοράζει ξέρει τι αγοράζει έτσι κλαψουριστικα σχολεια να λειπουν

Γιάννης

μια χαρά το δικό μου, και όπως και στα iphone και samsung οι πρώτες παρτίδες ειχαν παρόμοια θέματα κιτρινης οθόνης και διαρροής φωτός έτσι και αυτό και διαδόθηκε μιας και το κινητό έχει τρελο hype και το αξίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones featured POCO Xiaomi

Poco X6 & Poco X6 Pro: Επίσημα με βελτιωμένα chipset

H Poco, το brand της Xiaomi, παρουσίασε τα τελευταία μέλη της σειράς Poco X – το Poco X6 και το Poco X6 Pro.

Smartphones POCO Xiaomi

Poco M6 Pro: Με SD 4 Gen 2 SoC, κάμερα 50MP και οθόνη 90Hz

H Poco παρουσίασε το Σάββατο το Poco M6 Pro, το οποίο τροφοδοτείται από το Snapdragon 4 Gen 2 SoC και διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις μνήμης.

Smartphones POCO Xiaomi

Poco F5 Pro: Στο Geekbench με Snapdragon 8 Gen 1

Το Poco F5 Pro, το οποίο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να είναι ένα rebranded Redmi K60 που κυκλοφόρησε στην Κίνα τον Δεκέμβριο.