Πρόβλημα στην κάμερα του iPhone X απενεργοποιεί το Face ID

πρόβλημα κάμερα iphonex δε λειτουργεί face id, Πρόβλημα στην κάμερα του iPhone X απενεργοποιεί το Face ID

Η Apple ενημέρωσε τα εξουσιοδοτημένα κέντρα επισκευής με οδηγίες για την επισκευή του Face ID στα iPhone X και φαίνεται πως εάν η κύρια διπλή κάμερα της συσκευής δε λειτουργεί, τότε και το Face ID με τη σειρά του παρουσιάζει πρόβλημα. Πως είναι αυτό δυνατόν;

Πιο αναλυτικά, το έγγραφο εξηγεί στους εξουσιοδοτημένους από την Apple τεχνικούς πως εαν υπάρχει πρόβλημα με το Face ID τότε θα πρέπει να τρέξουν διαγνωστικά τεστ για να διαπιστωθεί ενδεχόμενο πρόβλημα με την κύρια διπλή κάμερα του iPhone X. Εαν δε μπορεί να γίνει η επισκευή, τότε θα πρέπει να δοθεί στον πελάτη ένα καινούργιο iPhone X.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρήστες αναφέρουν πως όταν η κύρια κάμερα της συσκευής δε λειτουργεί τότε δε μπορεί να λειτουργήσει και το Face ID για το ξεκλείδωμα της συσκευής, όπως στην περίπτωση ενός χρήστη όπου η κάμερα του iPhone X που είχε στην κατοχή του, υπολειτουργούσε και όταν προσπάθησε να το ξεκλειδώσει με το Face ID, έλαβε το μήνημα “το Face ID δεν είναι διαθέσιμο, προσπαθήστε ξανά αργότερα”.

Το θετικό για το συγκεκριμένο χρήστη είναι ότι η Apple του αντικατέστησε το iPhone X που είχε με ένα καινούργιο, αλλά το αξιοπερίεργο είναι πως ο τεχνικός του ανέφερε πως η κύρια διπλή κάμερα με την εμπρόσθια συνδέονται και έτσι εαν αυτή δε λειτουργεί, τότε δεν λειτουργεί η εμπρόσθια και συνεπώς το Face ID.

Η Apple προτείνει σε όσους χρήστες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να επισκευθούν τα εξουσιοδοτημένα κέντρα επισκευής και να γίνουν όλα τα διαγνωστικά τεστ που είναι απαραίτητα πριν αντικατασταθεί η συσκευή του χρήστη έτσι ώστε να έχουν οι πελάτες την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Αναμένουμε να δούμε κι άλλα προβλήματα από την “κορυφαία εταιρία” που πουλάει το “καλύτερο smartphone” “αξίας” 1000€

τακης

και τωρα θα βγουν οι apple haters και θα πουν οτι δεν αρεσει στην apple ή μαπα μας και γιαυτο δεν αφηνει να κανουμε ξεκλειδωμα με face id.

Agnostos13

Το αστείο είναι οτι η είδηση στηρίζεται σε ένα εσωτερικό service manual και οι haters τρέχουν να μας ανοίξουν τα μάτια γιατί τα iPhones…άκουσον-άκουσον…χαλάνε!
Μα που ακούστηκε τόσα λεφτά συσκευή και να χαλάει! Θα έπρεπε να είναι απροβλημάτιστη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και μεταχείριση για τουλάχστον 100 χρόνια!
Τώρα που το ξανασκεύτομαι και μόνο που υπάρχει επίσημα τμήμα service για συσκευές Apple είναι σκάνδαλο!

KnightRider

@Agnostos13
Δεν γίνεται κάθε μισό χρόνο που κάποιος αγοράζει iPhone μετά να έχει προβλήματα χαζά και να πρέπει μετά να τρέχει για service για κινητό που έδωσε 1000€ ,όταν πληρώνεις πολλά για κάτι τότε πρέπει να σου κρατάει για χρόνια και όχι τώρα να πρέπει ντε και καλά να αλλάζουμε συσκευή κάθε 2 χρόνια επειδή το θέλουν οι εταιρίες για το κ@λοκέρδος τους !!! Σκοπός μας είναι το δικό μας κέρδος και όχι των εταιριών !!!

Agnostos13

@KnightRider:
Μαζί σου. Να σου πω οτί μόνο τα iPhones και ένα Nokia 3330 μου έχουν κρατήσει πάνω από 2,5 χρόνια. Γι αυτό και σου λέω οτί δεν είναι ο κανόνας οτί τα iPhone βγάζουν προβλήματα, αν και σίγουρα στα τόσα κομμάτια θα υπάρχουν και αστοχίες.

ΥΓ. Για την ιστορία…πλέον αλλάζω συσκευή κάθε 4-5 χρόνια οπότε τα βγάζω τα λεφτά μου.

metalmania

Επειδή είμαι κάτοχος του iphone x εδώ και 4 μηνες τέτοιο πράγμα δεν μου συνεβη ουτε είχα παρόμοια ειδοποίηση για το face id.Αντιθέτως η συσκευή ξεκλειδωνει ακαριαία στο απόλυτο σκοταδι και οι κάμερες δουλεύουν άψογα.μήπως συμβαίνει σε αρχικές παρτίδες;

Vendetta

Η apple απλά εντόπισε συσχέτιση μεταξύ face id και κάμερας όταν υπάρχει πρόβλημα σε ένα από τα δύο και την μεταβίβασε στο service της. Τι το καλύτερο για μια εταιρία να δημιουργεί γνώση και να την μεταβάζει εσωτερικά.
Ήθελα να ξερα για αυτούς που λένε ότι ένα κινητό των 1000ευρώ δεν πρέπει να έχει προβλήματα. Οι εταιρίες στις οποίες εργάζεστε δεν βγάζουν καλά προιόντα και υπηρεσίες τα οποία σε μερικές περιπτώσεις παρουσιάζουν προβλήματα ή αστοχίες; το θέμα δεν είναι αν τις παρουσιάζουν…αλλά τι κάνουν οι εταιρίες μόλις τις παρουσιάσουν…
Εν κατακλείδι. Κορυφαία είναι η εταιρία που έχει κορυφαίο service και after sale τμήμα έπειτα από την κορυφαία παραγωγή.

A320F

Παιδιά, κοιτάμε να σταυρώσουμε την Apple με το παραμικρό,σίγουρα θα υπάρξουν προβληματικές συσκευές μέσα όμως σε πόσα εκατομμύρια; κάντε τα μαθηματικά απλή στατιστική είναι.
Είναι άλλο 50 ελλατωματικές συσκευές στα 50000000 κομμάτια άλλο στα 5000000.
Και δεν είμαι απλάκιας, δεν μου αρέσουν οι εμμονές της με κάποια πράγματα έχοντας συνηθίσει αντροιντ αλλά και πέρασμα από windows mobile.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.