Qualcomm, Αναπτύσσει την νέα GPU Adreno 400;

Σήμερα η καλύτερη GPU (Graphics Prossesing Unit) της Qualcomm είναι η Adreno 330 που συνοδεύει τον επεξεργαστή Snapdragon 800. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μιας GPU επόμενης γενιάς, της Adreno 400 που θα παρουσιαστεί μελλοντικά παρέα με νέους επεξεργαστές Snapdragon τετραπύρηνους ή και οκταπύρηνους(;). Νέος επεξεργαστής και GPU λέγεται ότι θα κάνουν ντεμπούτο αρχές Ιανουαρίου στην έκθεση CES 2014 στο Las Vegas.

Qualcomm Adreno 400 GPU, Qualcomm, Αναπτύσσει την νέα GPU Adreno 400;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tsakis

Νομίζω θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια απο την Qualcomn για να φτάσει τις επιδόσεις της GPU του Tegra 4…

SakisProHD

@tsakis
Οι επιδόσεις της GPU του Tegra 4 είναι προς το παρόν αξεπέραστες αλλά όσο αναφορά την CPU του Tegra 4 εκεί τρώει σκόνη από την Qualcomm.

tech21man

Το tegra 4 οντως τα πηγε πολυ καλα, αλλα οπως και στα pc, ολο το συστημα…

dark_master

Το θέμα με τον Tegra δεν είναι είναι η δύναμη των CPU,GPU.
Το θέμα με τον Tegra είναι η έλλειψη LTE Mοdem πάνω στο SOC και η παροχή των απαραίτητων drivers στους developers. Όσον αφορά το τελευταίο η NVidia τους έδωσε. Αν φτιάξει και το θέμα με το LTE έτσι ώστε να μην χρειάζεται εξωτερικό modem LTE (όπως και στη σειρά Exynos) τότε σε συνδιασμό με μια χαμηλή τιμολόγηση έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».