Qualcomm Snapdragon 410, Ο πρώτος της επεξεργαστής 64-bit

Στο χωρό των 64μπιτων επεξεργαστών μπαίνει και η Qualcomm με τον Snapdragon 410 αρχιτεκτονικής 28nm με GPU Adreno 306 και υποστήριξη 4G LTE, 1080p video playback και 13 Megapixel κάμερα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο chipset προορίζεται για smartphones Windows Phone, Android και Firefox OS με τιμή κάτω από τα 150 δολάρια Αμερικής.

Ο Snapdragon 410 υποστηρίζει μοντέλα με δύο και τρεις κάρτες SIM αλλά και GPS/ Glonass, Bluetooth, NFC και ραδιόφωνο FM. Τα νέα smartphones με το νέο SoC αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 με τη Qualcomm να μας προετοιμάζει ότι μέχρι τότε θα έχει ανακοινώσει και νέους ισχυρότερους 64-bit επεξεργαστές και ο 410 είναι μόνο η αρχή.

64-μπιτο smartphone με 120 ευρώ;

Qualcomm Snapdragon 410, Qualcomm Snapdragon 410, Ο πρώτος της επεξεργαστής 64-bit

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Δυνατό τσιπ αν είναι για τα οικονομικά σκευωρία γίνει στο high-end κομμάτι!

kostas

Χαχαχαχαχαχ αυτοι που κοροιδευαν την Apple με τον 64bit τωρα εκαναν κωλοτουμπα και ανακοινωσαν επεξεργαστη.χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

tech21man

Kosta δεν μπορω να συμφωνησω ομως ηταν η δηλωση μονο ενος που προφανως την εννοουσε (και γιατι οχι στην περιπτωση της apple) αλλα, δεδομενου οτι προφανως ειχε ηδη δρομολογηθει η σχεδιαζοταν (αποκλειεται εμπορικα να αυτοκτονουσαν) η 64 bit εκδοχη…του τραβηξαν το αυτι.

nikmour

Τα 64 bit chip είναι άχρηστα. Και της apple και τα υπόλοιπα. Μόνο για λόγους marketing. ΤΕΛΟΣ.
Σε μερικά χρόνια βλέπουμε.

Teodore88

ναι, γι αυτο η αππλ καταφερε κ εβαλε σε εναν 2πυρινο 1 εκατομμυριο τρανσιστορς και ξεπερασε σε επιδοσεις τα 4πυρινα θηρια…

theo

@Teodore88 Η ARM καταφερε να βάλει τόσα τρανσίστορς σε ένα επεξεργαστη. η apple απλά άλλαξε το σχέδιο σύμφωνα με τις ανάγκες τις. arm είναι και οι επεξεργαστες αποτ τις άλλεσ όλες εταιρείες στα κινητά πλην τις intel

Μιχαλης Β.

64bit επεξεργαστές για μη 64bit λειτουργικο είναι ΑΧΡΗΣΤΟ.
Αμα μπουν σε αυτό το τριπάκι oi εταιρίες σύντομα δε θα φτάνουν ούτε τα 3gb ram….

jimo

γαιτι νομιζουν ολοι οτι θα γινουν σαν την apple ! παραγματικα η προτωποροσ ειναι μια οι υπολιποι απλα ακολουθουν !! καθαρα μπροστα στην κανοτομια η apple μη τρελαθουμε για τουσ υπολοιπουσ ! και νε ελεοσ μην πετατε τα λεφτα σας στο android λειτουργικο ! εκτοσ αν προκειται για κινεζικο με τα μισα λεφτα !!

Solon

@nikmour
Αν ο επεξεργαστής είναι 64μπιτος και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει 64μπιτο σετ εντολών λόγο μη συμβατότητος με τα υπόλοιπα τσιπ όντως είναι άχρηστος. Αν όμως μπορεί να το χρησιμοποιήσει τότε δεν είναι διόλου άχρηστος.
Αν εννοείς τώρα ότι τόση επεξεργαστική ισχύ είναι άχρηστη θα διαφωνήσω αφού υπάρχουν παιχνίδια αλλά και άλλες 3D εφαρμογές που κυριολεκτικά εξαντλούν τις υπολογιστικές δυνατότητες των σημερινών SoC.

Ισίδωρος

παιδια μην καταδικαζετε κατευθειαν το τι γινεται.Οι 64 βιτ επεξεργαστες δεν ειναι τοσο μεγαλη καινοτομια οσο νομιζετε.Υπαρχουν στους υπολογιστες εδω και χρονια απλος επειδη δεν χρειαστηκε τοσο καιρο να μπει σε κινητο γιαυτο και εβγαιναν ολα με 32 βιτ.Πλεον ολοι κανουν καινοτομιες οχι μονο η αππλε, που τα βλεπετε ολα απο μια πλευρα.Η samsung εβγαλε την αφη απο μακρια (η οπως λεγεται) η sony εβγαλε αδιαβροχο κινητο που ηταν απο τα πρωτα με full hd αναλυση , η lg εβγαλε κινητο που ειναι κυρτο .Το αποτύπωμα στο κινητο δεν το εβγαλε η αππλε , και αυτο αντιγραφη ηταν. Μαλιστα το ειχα δει πριν πολλα χρονια σε ενα κινητο sagem.Οποτε μην γενικευετε και βγαζετε διαστικα συμπερασματα.Να σημειωσω επισης οτι η αππλε δεν ηταν η πρωτη εταιρια μου παρουσιασε ταβλετ , αλλα ηταν η microsoft .Απλος επειδη δεν ειναι και το πρωτο ονομα στην αγορα δεν προχωρησε.Γιαυτο οτι λετε σκεφτητε το πρωτα

Βασιλης

Ενετη 2016 και η samsung βαζει στο tablet smt280 αυτον τον επεξεργαστη και μαλιστα με 1.50 ram αντι τον s4 ο 410 ειναι σκουπιδι και σερνεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».