Qualcomm Snapdragon 805, Νέος επεξεργαστής με τέσσερις πυρήνες Krait 450 και Adreno 420 GPU

Η Qualcomm, κάνοντας την έκπληξη, ανακοίνωσε το νέο κορυφαίο SoC της εταιρείας με την ονομασία Qualcomm Snapdragon 805. Η εταιρεία κάνει για λόγο για ένα Ultra HD (4K) επεξεργαστή για φορητές συσκευές, ο οποίος διαθέτει τέσσερις πυρήνες Krait 450 χρονισμένους στα 2.5GHz και την νέα GPU με την ονομασία Adreno 420, η οποία υποστηρίζεται ότι είναι 40% ταχύτερη σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο.

Το memory bandwidth, να σημειώσουμε εδώ ότι αγγίζει τα 25,6GB/s. To SoC υποστηρίζει λήψη video 4K αλλά και αναπαραγωγή video 4K και διαθέτει βελτιωμένους dual ISPs (επεξεργαστές σήματος εικόνας).

Η ανακοίνωση για το νέο Qualcomm Snapdragon 805 chipset συνοδεύτηκε και από την ανακοίνωση για την ενσωμάτωση στο SoC του νέου 28 νανομέτρων Gobi MDM9x25 modem ή του MDM9x35 ανάλογα τις ανάγκες κάθε εταιρείας, το οποίο προσθέτει υποστήριξη στο πρότυπο LTE Category 4 στα 150Mbps. Επίσης ενσωματώνει και το ολοκληρωμένο 2-stream dual-band Qualcomm VIVE 802.11ac το οποίο υποστηρίζει streaming 4K video.

Σε σχέση επίσης με τον πρόγονο του, ο νέος Qualcomm Snapdragon 805 καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Παραμένει επίσης 32-bit. Αυτή την περίοδο οι συνεργάτιδες εταιρείες της Qualcomm κάνουν δοκιμές πάνω σε δείγματα. Οι πρώτες συσκευές αναμένονται μέσα στο πρώτο μισό του 2014.

Qualcomm Snapdragon 805, Qualcomm Snapdragon 805, Νέος επεξεργαστής με τέσσερις πυρήνες Krait 450 και Adreno 420 GPU

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρέας

Πόο είδη περιμενουμαι κάτι καλύτερο. Όλα είναι ίδια αυτό με κάνει να προσπαθώ να ξεχωρίζω το καλύτερο ..

tiamat

ειναι σιγουρα ο επεξεργαστης στον οποιο θα βασιζονται ολες οι νεες ναυαρχηδες το ’14 και η πρωτη που θα τον φορεσει θα ειναι ο διαδοχος του htc one (μαλλον σε 3 μηνες απο τωρα) .
επειτα θα ακολουθησει και αλλος απο την qualcomm καθως το συνηθιζει μετα το καλοκαιρι για το δευτερο εξαμηνο και οποιος θα ειναι δομημενος στα 64 bit.

τωρα τροφη για λιγη σκεψη.

η samsung δηλωσε ανοιχτα οτι βρισκεται στα τελικα σταδια ο 64-bit επεξεργαστης για τις ναυαρχηδες της το ’14 (s5,note4) το s5 ομως λανσαρεται κατα παραδοση το μαρτιο!!!! η μονη εναλλακτικη του exynos για τη samsung θα ειναι παλι η qualcomm η οποια ομως θα βρισκεται ακομα στα 32 bit με τον snapdragon 805!!!!!!

αρα τι θα κανει η samsung??????
,,θα βγαλει 2 εκδοσεις (οπως κανει παντα) με μια να τρεχει στα 32bit με τον snap 805 με LTE και η δευτερη με τον exynos στα 64bit χωρις LTE για τις υπολοιπες αγορες????????

κατι τετοιο δε θα εξαγριωσει παλι ολο το κοινο εναντιον της!!!!?????????

προβλεπω να γινει πολεμος ετσι και το κανει και επειδη σαν εταιρεια ειναι αθεοφοβη παιζει να πολυ αυτο το σεναριο …

Dominik

Πριν λίγο καιρό όταν αγόραζες το top smartphone της αγοράς είχες το top smartphone για αρκετό καιρό. Τώρα αγοράζεις το top smartphone και μετω που γυρίζεις από το κατάστημα έχει βγει ήδη καλύτερο 😛

stamatis21

Κοιτα να δεις τωρα ζημια.σκεφτομουν σε κανενα 5μηνο να παρω το lg g2 .κ τωρα τι γινεται;η συνεργεργατιδα εταιρια lg θα βγαλει επομενο g3 με αυτο τον επεξεργαστη.οποτε τι κανω ε;περιμενω να δω αν θα βγει καμια τετοια φημη κ μεταω σε αγορα.κ ας εχει 4κ που δεν χρεισιμοπιειται ακομα.σε λιγο καιρο θα μπει για τα καλα στην ζωη μας οπως εγινε κ με τις full κ τοτε θα εχεις ενα κινητο που θα κανει παπαδες.οποτε αμεσα για g2 δεν με κοβω τωρα που εγινε αυτη η ανακοινωση

antonis

Φίλε stamatis21 με αυτή την λογική δεν θα αγορασεις ποτε κινητό.

joni

Μη τρελενεστε με τους επεξεργαστες,παρτε τωρα ναευχαριστηθητε αν μπορειτε κ θελετε.ετσι κι αλλιως καθε εξαμηνο πισω θα ειμαστε δεν υπαρχει λογικη σε αυτο.

Panagiotis G

@tiamat και 128bit να βγάλουν τα android πάλι θα λαγκάρουν τρελά. προσωπικά ένα Windows8.1 ταμπλετάκι θα ήθελα με αυτόν το snapdragon

manolis

Λογικα ο καινουργιος exynos θα υποστηριζει lte δικτυα δε θα ειναι οπως ο τωρινός ετσι δεν ειναι?

kal

@Panagiotis G λαγκαρει το android? λολ δοκίμασε nexus4 και πες μας ..

Jior999

“Το memory bandwidth, να σημειώσουμε εδώ ότι αγγίζει τα 25,6GB/s”

Διπλάσιο δηλαδή από το S800. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από τα εξτρά 200-250 MHz.

nikos21

@stamatis21 και οταν πας να παρεις το g3, θα περιμενεις και ενα 2μηνο να πεσει τιμη, να δεις αν υπαρχουν προβληματα στην συσκευη, θα βγανει σε 4μηνες ο καινουργιος snap οποτε θα περιμενεις το g4 που θα περιμενεις και ενα 2μηνο να πεσει τιμη, να δεις αν υπαρχουν προβληματα στην συσκευη, θα βγανει σε 4μηνες ο καινουργιος snap οποτε θα περιμενεις το g5 που θα περιμενεις και ενα 2μηνο να πεσει τιμη, να δεις αν υπαρχουν προβληματα στην συσκευη, θα βγανει σε 4μηνες ο καινουργιος snap οποτε θα περιμενεις το g6 που θα περιμενεις και ενα 2μηνο να πεσει τιμη, να δεις αν υπαρχουν προβληματα στην συσκευη, θα βγανει σε 4μηνες ο καινουργιος snap οποτε θα περιμενεις το g7 που θα περιμενεις και ενα 2μηνο να πεσει τιμη, να δεις αν υπαρχουν προβληματα στην συσκευη, θα βγανει σε 4μηνες ο καινουργιος snap οποτε θα περιμενεις το g8 που θα περιμενεις και ενα 2μηνο να πεσει τιμη, να δεις αν υπαρχουν προβληματα στην συσκευη, θα βγανει σε 4μηνες ο καινουργιος snap οποτε θα περιμενεις το g9……

Theodore.

Νικο,κλασσικο το διλημμα που βαζεις,και το εχουμε αντιμετωπισει παλια σε αλλα προιοντα,οπως ηχος-εικονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».