Qualcomm: Ανακοίνωσε επίσημα Snapdragon 820 [MWC 2015]

Στην MWC 2015 βρέθηκε και η Qualcomm η οποία ανακοίνωσε το Snapdragon 820 chipset τη νέα της ναυαρχίδα η οποία όταν κυκλοφορήσει θα μπει στις high-end Android και Windows Phone συσκευές. Είναι το πρώτο με 64-bit custom Qualcomm CPU core που αποκαλείται Kryo, θα κατασκευαστεί με την αρχιτεκτονική FinFET, αλλά η Qualcomm δεν διευκρίνισε αν θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία 16nm της TSMC ή τα 14nm της Samsung.

Επιπλέον το Snapdragon 820 chip είναι το πρώτο της νέας πλατφόρμας που αποκαλείται Zeroth. Η νέα πλατφόρμα υπόσχεται να είναι “cognitive computing” που σημαίνει ότι θα αναγνωρίζει εκ των προτέρων τις ανάγκες των χρηστών. Για παράδειγμα μια εφαρμογή της που έδειξε η Qualcomm στη σκηνή είναι η κάμερα που αναγνωρίζει το αντικείμενο που βλέπει.

Προς το παρόν αυτά γνωρίζουμε και η Qualcomm ανέφερε ότι θα ξεκινήσει την αποστολή των νέων chipset στο δεύτερο μισό του 2015. Οπότε θα δούμε τις πρώτες ναυαρχίδες αρχές του 2016 με Snapdragon 820.

snapdragon 820 official, Qualcomm: Ανακοίνωσε επίσημα Snapdragon 820 [MWC 2015]

snapdragon 820 official, Qualcomm: Ανακοίνωσε επίσημα Snapdragon 820 [MWC 2015]

snapdragon 820 official, Qualcomm: Ανακοίνωσε επίσημα Snapdragon 820 [MWC 2015]

snapdragon 820 official, Qualcomm: Ανακοίνωσε επίσημα Snapdragon 820 [MWC 2015]


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

3 συσκευές με τον 810 δεν βγήκαν καλά καλά, βασικά ούτε καν κυκλοφόρησαν και ήδη τον “πάλιωσε” με νέο διάδοχο..ωραια είσαι Qualcomm..δημιουργησε και άλλες αμφιβολίες και ανησυχίες στους spec hunters…ότι ναναι..πραγματικα..

Giorgos

Για μένα μονη σοβαρή εξήγηση είναι ότι όντως ο 810 έχει προβλήματα και αντί να φτιάξουν τα σπασμένα ανανενώνοντας τον με νέα revision που να δουλεύει άψογα απλά τον παρατάει και βγάζει νέα σειρά..αν είναι όντως έτσι οι διαφορες στις επιδόσεις απο τον 810 θα είναι σχεδόν μηδενικές..

Solon

Έτσι είναι παιδιά στο Android μην παραπονιέστε. Κάθε 6 μήνες εισάγονται καινούριες τεχνολογίες. Λογικό ήταν να δούμε κάτι τέτοιο.

Gvirginia

@Giorgos Ε εντάξει, βλέπει κέρδος και το εκμεταλλεύεται, καλά κάνει.
Πάντως μόνο και μόνο με τις φήμες γύρω από την υπερθέρμανση του 810, σε μας τους Έλληνες φαντάζει αστείο το όνομα Kryo (κρύο). 😛

αλιάκμων

@Giorgos η κυκλοφορία του 820 αποδεικνύει πως όχι ο 810 είναι προβληματικός, αλλά πως η Qualcomm έμεινε πίσω από τον ανταγωνισμό καθισμένη στις δάφνες της.

ο νέος Exynos είναι καλύτερος του 810, και η MediaTek πλησιάζει επικίνδυνα.

mixtri

Η κυκλοφορία του 820 δε δείχνει τίποτα για τα προηγούμενα προιόντα της Qualcomm.
Δείχνει ότι η Qualcomm παρουσίασε το επόμενο προιόν.
Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα… Και μετά δε θέλετε ειρωνία. πόσο να αντέξει κανείς.
Κάποιοι έχετε την εντύπωση ότι οι εταιρείες τεχνολογίας κυκλοφορούν το προιόν και μετά σχεδιάζουν το επόμενο. Ή κυκλοφορούν ένα νέο προιόν γιατί το προηγούμενο είχε υπερθέρμανση. Σιγά μην πουλάνε και μπανάνες.
Ο Qualcomm 850 έχει ήδη σχεδιαστεί. Τουλάχιστον 5 γενιές μπροστά υπάρχουν στα R&D.

gkoutsos

ρε παιδια, καθε χρονο τετοια εποχη ανακοινωνει η qualcomm τις νεες ναυαρχιδες της! και περσι στο mwc ανακοινωσε τον 810… δεν σημαινει ουτε οτι παραταει την προηγουμενη γενια, ουτε οτι δεν διορθωσε τα σπασμενα, ουτε τιποτα…

@Giorgos με βαση φημες που βγηκαν πριν κανα μηνα η νεα φουρνια-revision που λες, στην οποια εχουν λυθει ολα τα θεματα, θα ειναι διαθεσιμη μεσα μαρτιου, μαζι με τις ναυρχιδες. (και το παγκοσμιο lg g flex 2 μεσα μαρτιου βγαινει στην αγορα…τυχαιο που καθυστερει τοσο?)
( δες εδω https://www.phonearena.com/news/Snapdragon-810s-heat-issues-reportedly-dealt-with-mass-production-goes-to-mid-March_id65648 )
ωστοσο, μενει να το δουμε αυτο και στην πραξη.

Geo

@Giorgos μπορώ να διαφωνίσω με διαφόρους πχ άλλος θέλει καλύτερο design, άλλος καλύτερη μπαταρία (εγώ) άλλος καλύτερη κάμερα άλλος σταθεροποιητή εικόνας και τέτοια. Αλλά δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά σκεπτόμενο ον να αναφέρει άποψη του στυλ “Ε… είναι δυνατόν να βγάζει καινούριο???Ε… αυτό σημαίνει ότι το προηγούμενο…πάλιωσε!” Όπως και άλλοι παλαιότερα που τα είχαν με την Samsung ή Sony (ίσως ακόμη) που έβγαζε ναυαρχίδα κάθε 6μηνο και το θεωρούσαν απαράδεκτο γιατί ‘…πάλιωναν’ αυτά που είχαν αγοράσει. Ε ακούστε κάτι ρε νοούμενα όντα, και σκεφτείτε σαν να έχετε εγκέφαλο. Είναι κακό που οι εταιρείες δε βγάζουν νέα ναυαρχίδα κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό θα πει εξέλιξη, τεχνολογία. Πρέπει να μας στενοχωρεί αν δε βγαίνει κάθε δευτερόλεπτο κάτι νέο και καλύτερο, όχι να παραπονούμαστε αν η οποιαδήποτε εταιρεία έβγαλε κάτι νέο επειδή είμαστε κομπλεξικοί και το εκλαμβάνουμε αυτό ως το ότι εμείς θα έχουμε κάτι παλιό μ’ αυτό τον τρόπο. Μήπως να κόψουμε τον ηλεκτρισμό επειδή ομοίως νοιώθετε μειονεκτικά όσοι ακόμη έχετε καντηλάκι σπίτι σας? Μήπως το ότι ανακαλύφθηκε ο ηλεκτρισμός σημαίνει ότι τα καντηλάκια πλέον δεν είναι αποτελεσματικά?? ΥΓ. Και η Qualcomm εδώ και καιρό (όπως και κάθε σοβαρή εταιρεία) είχε αναφέρει στο roadmap της και τον 820 αλλά ακόμη και τον 830.… Συνέχεια »

gkoutsos

@αλιάκμων εγω πιστευω, πως απο την στιγμη που η qualcomm δεν χρησιμοποιησε custom βελτιωμενους πυρηνες σε αυτη τη γενια και χρησιμοποιησε τους ιδιους με τους υπολοιπους κατασκευαστες, εχασε το πλεονεκτημα που ειχε. ισως με την επομενη γενια, με τον 820, ξανακερδισει το πλεονεκτημα αυτο.
βεβαια, δεν παυει να εχει ενα αλλο μικρο πλεονεκτημα, αυτο του ολοκληρωμενου soc με ολους τους sensors, gps, modems κτλ. ενσωματωμενα.

Γιωργος Παππας

Το εχω πραγματικα απορία μεχρι που μπορουν να φτασουν το mobile hardware.. Η θερμανση ειναι μεγαλος περιορισμος…

αλιάκμων

@gkoutsos αυτό πιστεύω κι εγώ

@mixtri δηλαδή όταν η Qualcomm είναι στα 20 nm και η Samsung στα 14, και μέχρι να βγει ο 820 η 2η θα έχει πάει στα 10 δε σημαίνει ότι η 1η είναι ελαφρώς πίσω

Ιωάννης jb

αλιάκμων +1
Geo +100

mixtri

Η τεχνολογία λιθογραφίας είναι σημαντικός παράγοντας για ένα SoC αλλά όχι κριτήριο “ποιος είναι μπροστά και ποιος είναι πίσω”. Δε βλέπω κανέναν να αναφέρει για Signal Processor-Wireless Integration που εκεί η Qualcomm είναι μπροστά αιώνες… Αλλά ποιος καίγεται για το αν το GPS κλειδώνει σε 1 sec ή σε 10 sec… Όλους τους ενδιαφέρει αν το ΑΝTUTUTUTUTUTU βγάζει 10 πόντους παραπάνω, λες και όταν θερμαίνονται οι επεξεργαστές βγάζουν τέτοια σκορ.

Μιλάμε για SoC, όχι για επεξεργαστές. Αν θέλετε να συγκρίνετε…τουλάχιστον συγκρίνετε συνολικά το τσιπάκι και όχι μόνο την ταχύτητα στο ΑΝΤUTUTUTUTU….

παναγιωτης

Το ότι ονομάζεται “Kryo” λέει πολλά σε σχέση με τον 810 !!!

παπαροκας tiamat

Νεο Αριστουργημα

Xρηστος Σαμ

ελεος ουτε το αρθρο δεν διαβαζουν μερικοι πρωτα κ σχολιαζουν
Απλα ανακοινωθηκε οπως και ο 810 που γνωριζαμε για αυτον εδω κ μηνες-χρονο..δεν βγαινει τον αλλον μηνα , αρα στην ουσια θα το δουμε σε συσκευες σε ενα χρονο απο τωρα
Αμεσως να κραξετε χωρις να διαβαζετε ρε παιδια.

Makis

mixtri=γνώστης….

Αντρεας

Αν θα βγει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους υπάρχει πιθανότητα να μπει αυτός ο επεξεργαστής στο LG G4?? τι λέτε ?

naxxxman

Τελικά είναι στα 14nm.
https://m.gsmarena.com/beastly_snapdragon_820_and_815_specifications_leak-news-10846.php

Παντός το οτι βγήκε ο καινούριος δεν σημαίνει πως ο παλιότερος “παλιόσε”…..

Denis

Τον 810 θέλω να τον τιμήσω κάποια πράγματα όμως πρέπει να λέγονται.

-Βγαίνει ο 810
-Υπάρχουν ενδείξεις υπερθέρμανσης
-Γίνεται προσπάθεια αποτροπής αρνητικού κλίματος
-Ανακοινώνεται επίσημα ο 820 έστω κ δέκα μήνες νωρίτερα
-κωδική του δε ονομασία.. 820 Kryo!

Κρύψου και φώναξε δλδ. .

dimmis

@Geo +1 έγραψες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Exynos featured Qualcomm Snapdragon

Exynos 2400 – Snapdragon 8 Gen 3: Κοντραρίστηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια

To NL Tech δοκίμασε το Samsung Galaxy S24 Ultra με Snapdragon 8 Gen 3 και το Galaxy S24+ με Exynos 2400 σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.