Qualcomm Snapdragon 855 στα 7nm, τεχνητή νοημοσύνη, δίκτυα 5G και 3D Sonic Sensor

Qualcomm Snapdragon 855 7nm τεχνητή νοημοσύνη δίκτυα 5G 3D Sonic Sencor, Qualcomm Snapdragon 855 στα 7nm,  τεχνητή νοημοσύνη, δίκτυα 5G και 3D Sonic Sensor

Η Qualcomm, σε event που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί ανακοίνωσε τον νέο Qualcomm Snapdragon 855 SoC με το βάρος να πέφτει στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την υποστήριξη δικτύων 5G.

Η εταιρεία έκανε λόγο για την 4η γενιά multi-core AI engine και τον νέο σχεδιασμό των Adreno, Kryo και Hexagon components του chipset, χάριν στα οποία η απόδοση θα είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Snapdragon 845, καθώς το chipset θα αποφασίζει ποιοι πυρήνες θα απασχολούνται κάθε φορά για την εκτέλεση μιας διεργασίας. Επίσης, η επεξεργασία της Τεχνητής Νοημοσύνης θα γίνεται στο εξής απευθείας στη συσκευή και όχι μέσω cloud.

Ακόμη, ο Qualcomm Snapdragon 855 SoC είναι ο πρώτος στον κόσμο με ενσωματωμένο επεξεργαστή εικόνας (ISP) αφιερωμένο ειδικά στο Computer Vision για να προσφέρει νέες δυνατότητες στη φωτογραφία και τη λήψη video, ενώ το Snapdragon Elite Gaming mode υπόσχεται να βελτιώσει την απόδοση του chipset κατά τη διάρκεια του gaming.

Σε ό,τι αφορά την υποστήριξη δικτύων 5G, η Qualcomm τόνισε ότι δεν αρκεί απλά να προσφέρει 5G modem στο chipset. Μέχρι να διαδοθούν σε παγκόσμιο επίπεδο και σε μεγάλο εύρος τα δίκτυα 5G, μια συσκευή θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει τα παλαιότερης γενιάς δίκτυα (4G LTE, 3G) και ταυτόχρονα να μην ξοδεύεται η μπαταρία της όταν συνδέεται σε 5G. Γι’ αυτό, ενσωμάτωσαν ένα νέο component που φέρνει υποστήριξη για multi-gigabit WiFi, 5G και 4G LTE, ούτως ώστε ο χρήστης να μην αντιλαμβάνεται τις μεταβιβάσεις από το ένα δίκτυο στο άλλο και να προστατεύεται η αυτονομία της συσκευής του.

Τέλος, η εταιρεία αποκάλυψε και το 3D Sonic Sensor, τον πρώτο in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων τεχνολογίας υπερήχων που διαβάζει τρισδιάστατα το αποτύπωμα του χρήστη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kagouro

OnePlus 7 σου έρχομαι.

GS

Έρχονται τιτάνιες μάχες ανάμεσα σε 855, Kirin 980, και Α12. Πιστεύω ότι μπορεί να τα φτάσει σε ταχύτητες και γιατί όχι να τα ξεπεράσει κιόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.