Έρευνα: Όσο μεγαλύτερο είναι το smartphone, τόσο περισσότερο ασχολούμαστε με αυτό

έρευνα μεγάλη οθόνη smartphone περισσότερες ώρες ξοδεύουμε, Έρευνα: Όσο μεγαλύτερο είναι το smartphone, τόσο περισσότερο ασχολούμαστε με αυτό

Μια έρευνα στις Η.Π.Α, από την εταιρεία AppOptix, έδειξε πως όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη του smartphone τόσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε σε αυτό. Το δείγμα της έρευνας προέρχεται από 4.000 χρήστες μέσα σε ολόκληρο το 2017 με τα αποτελέσματα αναφορικά με το μέγεθος της οθόνης να εντυπωσιάζουν.

Πιο αναλυτικά, τα smartphones ήταν διαχωρισμένα σε τέσσερεις κατηγορίες. Πρώτα ήταν τα smartphones με οθόνη μικρότερη των 4.5 ιντσών, μετά αυτά που ήταν μεταξύ 4.5 και 5, έπειτα μεταξύ των 5 και 5.5 ιντσών και τέλος τα smartphone με οθόνη πάνω από 5.5 ίντσες. Η έρευνα, να σημειώσουμε, πως αφορούσε τα Android smartphone στις Η.Π.Α.

Στη συνέχεια βλέπουμε πως η μέση χρήση του smartphone την ημέρα, φτάνει τις 4 ώρες, με τον κάτοχό του να καταναλώνει στο διαδίκτυο κατά μέσο όρο 743MB (η χρήση αφορά Wi-Fi και data), ενώ χρησιμοποιεί περίπου 131 φορές τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες. Εντυπωσιακό είναι πως αυτοί οι αριθμοί θα αλλάξουν με ανοδική πορεία αναφορικά με το έτος που διανύουμε.

Το κυρίως νόημα της έρευνας, πηγάζει από το μέγεθος της οθόνης του smartphone και η χρήση που γίνεται τόσο στον αριθμό των εφαρμογών αλλά και στις ώρες που ξοδεύουμε χρησιμοποιώντας τα, καθώς και τον αριθμό των MB που καταναλώνει ο χρήστης κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο. Βλέπουμε πως όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη τόσο μεγαλύτερα είναι και τα νούμερα. Κάτι τέτοιο είναι λογικό γιατί κάποιος που θα επενδύσει σε smartphone με μεγάλη οθόνη, υποδεικνύει πως θα ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο κινητό του και θέλει κάθε τι που κάνει με αυτό να το κάνει άνετα μιας και το χρησιμοποιεί συνεχώς.

έρευνα μεγάλη οθόνη smartphone περισσότερες ώρες ξοδεύουμε, Έρευνα: Όσο μεγαλύτερο είναι το smartphone, τόσο περισσότερο ασχολούμαστε με αυτό

Έπειτα, παρατηρούμε το πως ξοδεύει τις ώρες που χειρίζεται το smartphone ο κάθε χρήστης, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, να επικοινωνεί, να ασχολείται με video games ενώ σαν τελευταία του ασχολία να είναι να ενημερώνεται για τα νέα της ημέρας, τον καιρό και τα αθλητικά δρώμενα.

Κλείνοντας, η έρευνα αναφέρει ότι οι γυναίκες ασχολούνται με το κινητό τους περισσότερες ώρες από τους άντρες ενώ οι ηλικίες που αφιερώνουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο να ασχολούνται με το smartphone τους είναι αυτές κάτω των 25 ετών και τις λιγότερες όσοι είναι πάνω από 45 ετών.

έρευνα μεγάλη οθόνη smartphone περισσότερες ώρες ξοδεύουμε, Έρευνα: Όσο μεγαλύτερο είναι το smartphone, τόσο περισσότερο ασχολούμαστε με αυτό

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

Μηπως επειδη τα περισσοτερα τηλεφωνα ειναι 5.5 και μεγαλυτερα , επειδη πλεον δεν βγαζουν μικρα , λεω εγω τωρα…. αλλα οντως ποιος δεν θα ασχολιοταν αμα ειχε μια noteαρα 8 πχ , ενα mate 10 pro….

NtinosMD

Και τι συμπερασματα βγαζουμε απο αυτο; Ο,τι τελικα η Samsung ειναι ο υπαιτιος που η πλειοψηφια ειναι κολλημενη στα κινητα ( μη ξεχναμε οτι ηταν η 1η που εισηγαγε το concept του phablet – οθονη δλδ πανω απο 5 ιντσες ), και η apple με την 4αρα οθονη περα απο eco-friendliness, πασαρε και την πιο ισσοροπημενη προταση σε σμαρτφον-οσο αφορα τη ψυχικη υγεια στον χρηστη. Και παλι επιβεβαωνετσι ο steve μετα θανατον για την επιμονη του σε μικροτερη οθονη. Ζ

Αλέξανδρος

Ελπίζω ότι τρολάρετε και οι δύο.
Πάντως για το άρθρο απολύτως λογικό μου φαίνεται. 5,5″ κινητό έχω και μπαίνω λίγα λεπτά της ημέρας στο internet και λίγο το βράδυ πριν πάω για ύπνο (και όχι κάθε βράδυ).
Όταν είχα το Z ultra (δυστυχώς ράγισε η οθόνη και σκέφτομαι να πάρω κάτι ανάλογο) μου είχε γίνει εμμονή, μέχρι και για ποτό που έβγαινα το είχα πάντα μαζί μου (δουλειά, καφέ, αεροπλάνο, παντού).
Παιδιά γι’ αυτό όταν βγουν τα αναδιπλούμενα θα γίνει χαμός.

Πάντως για να κλείσω με το θέμα, θέλει “ρέγουλα”. Ειδικά όταν έχεις μια οθόνη 6,44″ όπως του Ultra γίνεται εθισμός.

Φωτης

Λογικο γιατι ετσι δεν σου βγαινουν τα ματια!!:)

giorgosgek

εγω ειπα οτι πλεον οι περισσοτερες ενεργες συσκευες ειναι 5.5 και βαλε , ο κοσμος τα χρησιμοποιει στην καθημερινοτητα του περισσοτερο , απ’οτι παλιοτερα που εβγαιναν τα μικρουλια και εννοειται οτι με τη σωστη αναλογια οθονης-bezels γυρω στις 5,5 ιντσες, ειναι πολυ βολικοτερα στο ματι και τα ευχαριστιεσαι , εκει που ειχες τα κινητα για κανα τηλεφωνο μονο.

Αλέξανδρος

@giorgosgek φίλε σόρρυ αλλά, επειδή βγαίνουν ακόμη μικρά κινητά (iphone se, της Sony το μίνι και κάτι άλλα) έβγαλα το συμπέρασμα ότι λόγω της έλλειψης έχουμε αυτά τα στατιστικά κατά την άποψη σου.
Φιλικά και σίγουρα δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω, γι’ αυτό είπα: “Ελπίζω” ότι τρολάρετε και οι δύο.
Καλό βράδυ!

giorgosgek

ναι δεν τρεχει , αλλα προκειται για περιπτωσεις και το se βγηκε πριν 2 χρονια , ακομα και τα 5.0 με 5.3 ιντσες που εβγαιναν παλιοτερα ειναι λιγα

alxgiann

E, ναί όλοι βλέπετε το δεντρο και χάνετε το δάσος. Εκτός από τις μεγάλες οθόνες λέτε να μην παίζει ρόλο που πολλαπλασιάστηκε η ταχύτητα σύνδεσης (3G – 4G+) και όλοι έχουν πλέον την δυνατότητα να κάνουν πράγματα από το κινητό που συνήθως χρειάζονταν παλαιότερα λάπτοπ και σταθερή σύνδεση ίντερνετ; ..απλά έχει αλλάξει και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα κινητά μας, όχι μόνο το πόσο τα χρησιμοποιούμε..

Αλέξανδρος

@alxgiann το 3g το έχουμε πολλά χρόνια. Εξάλλου εδώ επειδή είναι ακριβό το mobile internet οι πιο πολλοί με wifi μπαίνουμε (και στο λέω εγώ που έχω και στικάκι με 30gb της WIND).
Αν δεν έχεις οθόνη δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα σε ένα κινητό ενώ αν έχεις οθόνη μπορείς ακόμη και χωρίς internet.
Το δάσος είναι η οθόνη (μαζί με το λειτουργικό φυσικά). Αν δεν είχαμε οθόνη δε πάνα είχαμε και 6g μαζί με desktop λειτουργικό, ποιός θα ασχολούνταν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.