Ρωσία: Πρόστιμο στην LG για τις παράνομες πρακτικές ελέγχου των τιμών των smartphones

LG, Ρωσία: Πρόστιμο στην LG για τις παράνομες πρακτικές ελέγχου των τιμών των smartphones

Το τμήμα της LG στη Ρωσία, βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα ευτελές πρόστιμο, όσον αφορά τις πρακτικές στις οποίες προέβαινε, για τον έλεγχο των τιμών των smartphone συσκευών.

Έπειτα από μήνες ερευνών, η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας επέβαλλε πρόστιμο ύψους 2.5 εκατομμυρίων ρουβλιών που αντιστοιχεί στο ποσό των $40,000. Η LG απέφυγε ένα μεγαλύτερο πρόστιμο, εξαιτίας της απόφασής της να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, που επηρέαζαν τις τιμές των smartphones που πωλούνταν μέσω τρίτων μερών, πριν την διεξαγωγή της έρευνας.

Με απλά λόγια, η LG πίεζε τους retail συνεργάτες, να αλλάξει τις τιμές των προϊόντων για πάνω από ένα χρόνο. O συντονισμός των ενεργειών των μεταπωλητών, αποτελεί παραβίαση της αντιμονωπωλιακής νομοθεσίας, καθώς απαγορεύει τις εταιρείες να εξαναγκάζουν τους ανεξάρτητους πωλητές, στην πώληση των προϊόντων τους σε συγκεκριμένες τιμές.

Η LG στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατηγορείται ότι ανέπτυξε ένα σύστημα λογισμικού, το οποίο παρακολουθούσε αν οι μεταπωλητές προσέφεραν τα προϊόντα στις προτεινόμενες τιμές, οι οποίες είχαν επιβληθεί. Υπενθυμίζουμε, ότι το mobile τμήμα της LG συνεχίζει να αιμορραγεί οικονομικά, αν και υπάρχουν κάποια σημάδια αισιοδοξίας, καθώς η ίδια ανέπτυξε μια πιο επιθετική πολιτική, σε μια προσπάθεια να περικόψει τα κόστη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.