Sailfish OS, Το λειτουργικό του Jolla στο Nokia N9

Το Sailfish OS έκανε επίσημα την εμφάνιση του με το smartphone Jolla, το οποίο κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα στην Φινλανδία πρίν λίγες μέρες ωστόσο δεν έχουμε ακόμη νέα σχετικά με την διάθεση του σε άλλες αγορές. Tο Sailfish OS εντωμεταξύ βρήκε τον δρόμο του για το… Nokia N9, χάρη στην ευρηματικότητα και στις ικανότητες ορισμένων developers.

Το port δεν είναι απολύτως επιτυχημένο (είναι ανεπίσημο καταρχήν), με την έννοια ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, μεταξύ των οποίων είναι η λειτουργία της κάμερας και του GPS ή της ημερομηνίας και της ώρας στο λογισμικό καθώς και η συμβατότητα με τις εφαρμογές Android.

Επιπλέον υπάρχουν και αρκετά bugs τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, ωστόσο όπως μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί, η αρχή έγινε.

Sailfish OS Nokia N9, Sailfish OS, Το λειτουργικό του Jolla στο Nokia N9

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης

Ν9…έργο τέχνης!Το meego μάλλον καλύτερο,αλλά καλή προσπάθεια.Τώρα άλλοι ανακαλύπτουν διπλο tap και συσκευές χωρίς hard keys.

Sotiris

Αποστολής +1 με καλύψες απόλυτα!

git

οπως blackberry z10 χωρις κουμπια.

keysmith

Να δώ Nokia να τρέχει εφαρμογές Android (έστω μέσω Sailfish) και τι πιο ευχάριστο στο χώρο των κινητών. Άντε και σε 808..(Σ.σ. απλά για να έχουμε καμια νέα εφαρμογή, μια χαρά είναι το symbian).

Από την άλλη, αυτό το Sailfish, όλο έρχεται, έρχεται, και ακόμα στο δρόμο είναι.. Τελικά μονο previews και buggy test versions βλέπω ένα χρόνο τώρα. Πότε θα βγει (αν θα βγει) μια κανονική έκδοση sailfish για το n9; Σιγά, σιγά αποσύρεται το κινητό, άμα είναι να βγει του παραχρόνου θα είναι μόνο για παιχνίδι, τα περισσότερα Ν9 θα έχουν μπει στο σιρτάρι των 2ων κινητών.

Καλή προσπάθεια πάντως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sailfish Sailfish OS Sony

Sony Xperia X: Διαθέσιμο για download το επί πληρωμή Sailfish X OS

Μέσα στη χρονιά ανακοινώθηκε ότι Jolla και Sony θα συνεργαστούν για να φέρουν το Sailfish OS της πρώτης στα Xperia smartphones της δεύτερης. Η αρχή θα γινόταν από το Xperia X (SIM version), ενώ τον Αύγουστο ανακοινώθηκε το Sailfish X.

Smartphones Sailfish Sailfish OS

Oysters SF: Το πιο προηγμένο smartphone με Sailfish OS

Ανακοινώθηκε επίσημα το Oysters SF, ένα smartphone το οποίο δεν δημιουργήθηκε από την Jolla, αλλά τρέχει Sailfish OS και θεωρείται το καλύτερο μοντέλο που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Φορά οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6753 και μπαταρία 3000mAh.

News Jolla Sailfish OS

Jolla Tablet: 540 ακόμα συσκευές και μετά τέλος

Ακόμα 540 Jolla Tablets αναμένεται να σταλούν σε όσους υποστήριξαν την crowdfunding καμπάνια της εταιρείας. Όλα δείχνουν ότι το Sailfish OS δεν έχει και πολύ μέλλον μπροστά του αφού αυτά θα είναι και τα τελευταία Jolla tablets που θα κατασκευαστούν.

Tablets Jolla Jolla OS

Jolla Tablet, ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες

Την Τετάρτη η Jolla ανακοίνωσε το πρώτο της tablet το οποίο όμως δεν το διαθέτει στην αγορά όπως θα περιμέναμε αλλά το έβαλε στο Indiegogo ξεκινώντας μια crowdfunding καμπάνια προκειμένου να μαζέψει 380,000 δολάρια. Τελικά η καμπάνια πήγε πέραν των προσδοκιών της φτάνοντας το 1 εκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες.