Samsung Analyst Day, Ετοιμάζει 64-bit επεξεργαστή και οθόνες 4K Ultra HD για το 2015

Η Samsung πραγματοποίησε την πρώτη εκδήλωση ειδικά για αναλυτές (Analyst Day event) μετά από 8 χρόνια, για να μετριάσει τις ανησυχίες σχετικά με τον κορεσμό που παρατηρείται στην αγορά των ναυαρχίδων καθώς και να επιδείξει τα σχέδια της για το μέλλον στους σπουδαίους τομείς της επιχείρησης που αφορούν στις mobile πλατφόρμες.

Η εταιρεία ξεκίνησε την παρουσίαση με ένα… τεράστιο νούμερο, λέγοντας ότι φέτος οι σειρές Galaxy S και Note θα φτάσουν τις 100 εκατομμύρια συσκευές συνολικά σε πωλήσεις, από το πρώτο Galaxy S έως στα σημερινά Galaxy S4 και Galaxy Note 3.

Αν και οι ναυαρχίδες σημειώνουν στασιμότητα ή και έχουν πτωτική πορεία σε σχέση με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των low-end και mid-range συσκευών, ο πρόεδρος της εταιρείας JK Shin θύμισε στους αναλυτές ότι η αγορά των ναυαρχίδων θα πάρει ώθηση από την υϊοθέτηση των δικτύων LTE, αφού οι ανάγκες για μεγαλύτερες ταχύτητες ολοένα αυξάνουν και οι χρήστες θα αλλάζουν τα κινητά τους για να εκμεταλλευτούν αυτές τις μεγαλύτερες ταχύτητες. “Μέχρι το 2017, το ήμισυ της ζήτησης επί του συνόλου των συσκευών θα αφορά σε κινητά εξοπλισμένα με LTE δυνατότητες” είπε μεταξύ άλλων ο JK Shin.

Η Samsung επίσης έδειξε το χρονοδιάγραμμα με τις εύκαμπτες οθόνες και τα σχέδια της για το μέλλον. Οι οθόνες YOUM (αυτό είναι το brand name των εύκαμπτων οθονών της εταιρείας) διαχωρίζονται σε “Curved”, “Bended” και… “Foldable” με το Galaxy Round να αποτελεί το πρώτο concept για την κατηγορία “Curved”. Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει “Bended” οθόνες ενώ οι “Foldable”, αυτές που διπλώνουν δηλαδή, θα εμφανιστούν το 2015!

Η Samsung ωστόσο δεν έμεινε στις εύκαμπτες οθόνες, αλλά αναφέρθηκε και σε επεξεργαστές 64-bit καθώς και σε οθόνες με ανάλυση 4K. Η εταιρεία μάλιστα αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του δικού της πυρήνα επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM, ακολουθώντας την λογική της Apple με τον πυρήνα Cyclone στα τελευταίας γενιάς iPad Air και iPad mini Retina και iPhone 5s. Η εταιρεία θα συνεχίσει να βασίζεται σε επεξεργαστές της Qualcomm ωστόσο η ίδια αναπτύσσει αυτή την περίοδο τον δικό της processing core.

Η μεγάλη δύναμη της Samsung, είναι βεβαίως οι οθόνες. Ο Κορεάτης κατασκευαστής στο μέλλον να παρουσιάσει smartphones με οθόνη ανάλυσης 2560×1440 pixels και pixel density στα 560ppi. Οι οθόνες 4K Ultra HD σε φορητές συσκευές είναι το επόμενο βήμα και αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2015. Αναφερόμαστε σε συσκευές, με οθόνη ανάλυσης 3840×2160 pixels. Φανταστείτε τώρα ένα smartphone με τέτοια οθόνη, και το pixel density πιθανόν να ξεπερνάει τα 800ppi, τι έχετε να πείτε;

Samsung Analyst Day 2013, Samsung Analyst Day, Ετοιμάζει 64-bit επεξεργαστή και οθόνες 4K Ultra HD για το 2015

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tiamat

τελικα αυτη η εταιρεια ειναι ετη φωτος μπροστα απο τους αλλους!! εχω μεινει αφωνος!!!!!

Νίκος

Σαν πολύ δεν είναι 4k 5ιντση οθόνη; 😛
Ας κάτσει να φτιάξει το tw καλύτερο και να τα αφήσει αυτά…
Τα κινητά της δεν μπαζουν σε hardware. Το software πρέπει να βελτιωθεί!

Δομήνικος

Τι να την κανεις την αναλυση 4Κ σε κινητο ? Στο S4 με 441 ppi δεν μπορεις να διακρινεις τα pixel τι καλυτερο μπορουν να σου προσφερουν τα 800 ppi ?

kostas

Για μπαταριες τιποτα η τιτανομεγηστη εται ρια ε και πως θα δουλευη με τον ηλιο.θελω μπαταρια να κραταει 1 βδομαδα ζηταω πολλα.

tech21man

Μολις διαβασα οτι αναμενεται να επικεντρωθει σε πιο low-mid budget κινητα περιμενοντας γενικα μετριες πωλησεις του s5 (παροτι θα ειναι το πιο τουμπανο στην αγορα).

Kratos

Κάπου εδώ νομίζω ότι αλλάζει η τεχνολογία σιγά σιγά σε ότι είχαμε δεδομένο μέχρι στιγμής.
Προσωπικά θα την αφήσω να οριμάσει και να βγάλει τις παιδικές ασθένειες της…!! Επίσης είναι τόσο απαραίτητο να ανέβουμε σε ανάλυση από Full HD και πάνω ότι αφορά τα smartphone..?? Δεν είναι κάπως υπερβολικό..?? (Όχι ότι θεωρώ ότι η HD είναι λίγη…) Δλδ πόση διαφορά να δει αυτό το μάτι…? Και εγώ πιστεύω ότι το θέμα της μπαταρίας θα το εκτιμούσε πολύς κόσμος περισσότερο…

Μιχάλης362

Η Samsung έχει ήδη αρχίσει την παραγωγή για τις οθόνες με 4Κ στα 2560×1440 pixels στα 560ppi την οποία θα φοράει το Galaxy S5 όπως και για τον 64bit επεξεργαστή και αυτά δεν τα ετοιμάζει για το 2015 αλλά για 2014-15 δηλαδή από την χρόνια που μας έρχεται, όσο για τα κινητά που θα διπλώνουν θα μπουν στην παραγωγή τέλη του 2014 ή αρχές του 2015 και ότι οι οθόνες θα είναι πολύ περισσότερο φωτεινότερες από τις Amoled που υπάρχουν τώρα.

Χαρης

Κουραζεις Samsung, κουραζεις και δεν καινοτομεις! (κατοχος s4)

j

σαμυ δεν πας καλα. Εχεις ηδη φτιαξει 64 μπιτ για ιφον και δεν βαζεις στα κινητα σου. Ότι να ‘ναι ομως

gt

ορε που παμε ορε που παμε…..

Makis o guru

Παιδια iphone εχω αλλα με καθε ειλικρινεια αν βαλει οθονες ultra hd στα κινητα της υποκλινομαι.δινω τα ρεστα μου.ειναι φοβεροι.ατυχια που δεν χρησιμοποιει καλα υλικα στα κινητα αλλιως θα ειχα samsung προ πολλου!εν το μεταξυ το πιο αστειο θα ειναι ξερω εγω η apple το 2015! Γεια σας βαλαμε μπαταρια 2000mAh και τρεξαμε το ρολοι της cpu + 100mHz σε καθε πυρηνα.επισης βελτιωσαμε το touch id xD λιωνω! Α ρε apple τι σε περιμενει..φανταστειτε λιγο να τα βαζε η apple αυτα.θα ζητουσε 10 χιλιαρικα γ το κιν( το δεκαξαρι φυσικα) και ΑΝ τα βαζε θα τα εβαζε σε καμια δεκαετια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.