Samsung: Τι απαντά στις κατηγορίες για σκόπιμη επιβράδυνση των συσκευών της

Samsung επιβράδυνση, Samsung: Τι απαντά στις κατηγορίες για σκόπιμη επιβράδυνση των συσκευών της

Τις κατηγορίες αντιμονοπωλιακού Ιταλικού οργανισμού, που θέλουν τη Samsung εσκεμμένα να επιβραδύνει με ενημερώσεις λογισμικού τις συσκευές της, αρνείται η εταιρεία.

Να υπενθυμιστεί ότι η Ιταλική Αρχή Αγοράς και Ανταγωνισμού έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον των Apple και Samsung για να εξακριβώσει αν οι δύο εταιρείες εσκεμμένα επιβράδυναν τις συσκευές τους με ενημερώσεις λογισμικού, χωρίς να ενημερώνουν τους πελάτες για τις τυχόν επιπτώσεις που θα είχαν οι ενημερώσεις αυτές στις επιδόσεις των smartphone τους.

Η Samsung αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές.

Σε σχετική ανακοίνωση η Samsung ανέφερε: «Η Samsung δεν παρέχει ενημερώσεις software για να μειώσει την επίδοση του προϊόντος στον κύκλο ζωής της συσκευής. Θα συνεργαστούμε πλήρως στην έρευνα της Ιταλικής Αρχής Αγοράς και Ανταγωνισμού για να διευκρινίσουμε τα γεγονότα».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

τους εχει καταλάβει μέχρι και η κουτση μαρια

sasuk1z

Ναι μεν μπορει να το κανει αλλα μη ξεχναμε τους λογους που την αναγκαζουν να το κανει ειδικα οταν το επιβαλει ο ανταγωνισμος (βλεπε apple)

Giannis

Σας γραφω απο το Samsung note 3 μου. Συγνώμη αλλα μπούρδες.
Το Note 3 πηρε τελευταία φορα ενημέρωση ασφαλειας τον Αυγουστο του 17. Αυτη τη στιγμή παει όπως πηγαίνει το 2013 που το πηρα.μονο η μπαταρια αδειάζει γρήγορα.
Το galaxy note 4, το πηρα με kitkat, πηρε lollipop και χειρότερεψε, πηρε marshmallow και πετούσε.
Το galaxy tab note 10.1 2014 edition.με το kitkat λαγκαρε με το lollipo πεταει
Το Α5 της γυναίκας μου (το πρωτο Α5) πηγαινε καλα με lollipop παει καλα με marshmallow. .
To galaxy tab A 7″ της μικρής πάει αργα αλλα δεν χειρότερευει καθε φορα που γινεται αναβαθμιση.

Tasos Spanos

Δεν είναι η μόνη που το κάνει αλλά η συγκεκριμένη το κάνει πολύ πιο γρήγορα από άλλες εταιρίες
Στην διετία έχεις μια συσκευή η οποία ήταν top ενώ τώρα κοντεύει να περάσει σε κολλήματα και καθυστερήσεις ακόμα και κάποια no name κινεζικά

Δυστυχώς όμως το κάνουν αυτό σχεδόν όλες οι εταιρίες γιατί έτσι λειτουργεί σήμερα η αγορά με βραχυβιοτητα όλων των αντικειμένων
Αν δεν χαλάνε πως θα αγοράσουμε καινούργια άρα πως θα πουλήσουν;

Kos

Αν το κάνουν όλοι, τότε το μόνο που μένει να ακούσουμε είναι ότι όλοι αντιγράφουν την Apple. Γιατί πολλά ακούμε περί αντιγραφής.

John

Έχω ακόμη το παλιό μου S6 (έχω και το S8+) και πάει ακόμη σφαίρα χωρίς ποτέ να χρειαστεί να κάνω επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις. Μόνο άσχετοι και haters μπορούν να ισχυριστούν ότι η Samsung κάνει τα κινητά της να κολλάνε.
Το μόνο θέμα μετά απο 2.5 χρόνια είναι ότι η μπαταρία κρατάει μια ημέρα με το ζόρι ενώ παλιά κρατούσε έως και 2 ημέρες αλλά και πάλι είναι και αρκετό διάστημα ζωής.

Tasos Spanos

Φίλε John έχεις μια από τις χειρότερες ναυαρχίδας της Samsung σε θέμα μπαταρίας και λειτουργίας και μας λες ότι είμαστε άσχετοι κι εσυ ο γνωστης;;;

3 φορές την ημέρα θέλει φόρτιση το s6 και επίσης δουλεύει χειρότερα από πολλά αλλά τηλέφωνα
Δηλαδή αν πάρεις ένα oneplus 5t ποτε θα το φορτίζεις μια φορά τις 5 μέρες;

One

Και δεν είναι μόνο οι ενημερώσεις αλλά και οι μικρές μπαταρίες που χρειάζεται να φορτίζονται 1-2 φορές τη μέρα με αποτέλεσμα να χάνουν γρήγορα τη διάρκεια ζωής τους και να επιβραδύνονται ακόμα περισσότερο οι συσκευές.
Οι συγκεκριμένες εταιρίες δεν αισχροκερδούν απλά αναγκάζοντάς τους καταναλωτές να αλλάζουν πιο γρήγορα τις συσκευές τους, άλλα επισης καταστρεφόσουν τους φυσικούς πόρους του πλανήτη λόγω του επακόλουθου τεχνητού υπερκαταναλωτισμού με ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες για το περιβάλλον.

dimitrisdim14

Δεν ισχύει για την samsung … Το πιο πιθανό σε όσους έχουν ναυαρχίδες και γίνεται αργό το τηλέφωνο είναι ότι κάτι δεν κάνετε καλά … Κανένα format που και που μια τον χρόνο δεν βλάπτει . Ειδικά αν δοκιμάζεται 500 εφαρμογές τον μήνα από το στορ.

Sint

Οι ενσωματωμενες μπαταρίες είναι κατάρα. Για να αλλάζουμε εμείς οι βλακειεςΗ κινητά αντί μπαταρία.

bezilys

@Sint εμείς είμαστε βλακειες και οι ενσωματωμένες μπαταρίες βλακες……

Ante_geia

Άντε ρε καραγκιονακια. Που κάνουμε ένα update και είμαστε με το χέρι στην καρδιά.

Dimitris

@Tasos Spanos Σχετικά με το S6…
Το είχες το κινητό; Το δούλεψες;
Το S6 μου είναι 2,5 χρονών, και πετάει όπως όταν το πρωτοαγόρασα…
Η μπαταρία του μου κρατούσε 2 μέρες εύκολα, και τώρα πλεόν το βάζω στην φόρτιση κάθε βράδυ
με 55% τουλάχιστον υπόλοιπο!
Αν σέβεται ο χρήστης την συσκευή (και ξέρει να την ρυθμίζει σωστά ΚΑΙ να την φορτίζει σωστά) τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα κατά την γνώμη μου…

ev

H APPLE πληρωσε πάλι

John

@Tasos spanos
Εχω το κινητο 2.5 χρονια οποτε η εμπειρια μου μετραει πολυ παραπανω απο τι λεει καποιος που ειδε το κινητο μια φορα στον Γερμανο και το παιζει ειδικος. Φιλικα παντα.

John

@one
Οσα δεν φτανει ο μπουφος τα βγαζει κρεμασταρια. Δεν γραφω αλεπου γιατι αποκλειεται η αλεπου να αγοραζε Sony , HTC , ZTE και ολες τις αλλες failed ετσιρειες του 1% πωλησεων.

bezilys

@John ναι γιαυτό το xz premium σε γλενταει και που να βγει και το καινούργιο θα το αφήσει πίσω το s9 σου πάλι…….

One

@John χαχαχα τα επιχειρήματα σου με διασκεδάζουν!

Ιωάννης jb

Giannis.. Βλέπω είσαι πολύ αντικειμενικος και σκεπτόμενος αγοραστής αγοράζεις μόνο Samsung..
Καλά κάνεις δεν υπάρχει άλλη τόσο φοβερή εταιρεία..
Μίλησε και ο μέγας γνώστης της τεχνολογίας john νομίζω δε χρειάζεται να μιλήσει κανένας άλλος

John

Μιλησε για αντικειμενικοτητα ο ioannis jb που κανει εδω και 10 χρονια προπαγανδα υπερ της πιο fail μαρκας με bezel 2 μετρα και σχεδιασμο 2012 που κατρακυλα σε πωλησεις και μενει ολο και πιο πισω καθε χρονο. Λολ γελανε και οι πετρες. Εμενα και ενα mate pro η ενα LG V30 δεν θα με χαλαγε καθολου. Με τα vintage κινητα που ειναι πολυ ξεπερασμενα εχω θεμα.

JohnWave

Προσωπικά όποια συσκευή είχα, η 2η έκδοση android καθόταν στη συσκευή μου καλύτερα σε σχέση με αυτή με την οποία είχε κυκλοφορήσει και σε σχέση με την τελευταία έκδοση android που έπαιρνε. To “καλύτερα” όμως δεν είχε να κάνει με την ταχύτητα αλλά με κάποια μικροbugs της τελευταίας έκδοσης και με την απόδοση της μπαταρίας. Πάντα έτρεχα benchmarks μετά την εγκατάσταση κάθε rom και δεν έβλεπα κάποια αξιοσημείωτη διαφορά ( θετική ή αρνητική) στις μετρήσεις ταχύτητας. Νομίζω θα πέσει στο κενό η συγκεκριμένη κατηγορία περί ταχύτητας αλλά από την άλλη όντως πιστεύω ότι η τελευταία έκδοση android που παίρνουν πολλές συσκευές δεν κάθεται τόσο καλά όσο η μεσαία. Το αν αυτό απλά τυχαίνει ή γίνεται σκοπίμως δεν το ξέρω.

Ioannis

δεν ξερω για παλαιοτερες συσκευες αλλα προσωπικα θα πω από πρωτο χερι μιας και συνολικα περασαν 3 συσκευες Samsung από τα χερια και τις εχω ακομα και σημερα χωρις κανενα πρόβλημα. Μιλαω για το s4 lte-a (sd800) s6 edge plus και s7 edge που την εχω σαν κυρια συσκευή. Λοιπόν όλες ρολλαρουν απίστευτα δεν εχω κολληματα lagαρισματα κλπ όταν κατι παει να αρχισει να κολλαει κλπ με την εξυπνη διαχειρηση – καθαρισμος καθαριζει τα “σκουπίδια” αχρησ φακελοι cache μνημη του κινητου και τον εφαρμογών και παει απίστευτα καλα το κινητο ακομα και το s4 του 2013 χτυπάει πχ antutu 64+ χιλ ποντους που μην ξεχναμε τέτοιες επιδοσεις εχει η mid range κατηγορια του 17 και μιλαμε για κινητο 4.5 χρονων που παιζει ακομα και τα βαρια παιχνίδια μια χαρα., Για το s6 edge plus και το s7 edge δεν λεω καν ολοι μας ξερουμε τι μπορουν να κανουν αυτά τα κινητα και για ποσα χρονια ακομα θα παμε μπαλα…

Giannis

@ΙΩαννης_jb Εγω φιλε μου δεν ειμαι οπαδος. Οπως εισαι εσυ. Η αληθεια δεν είναι ουε υποκείμενικη ουτε αντικειμενικη. Εχουν περασει απο τα χερια μου τα πρωτα αληθινα smartphone (Nokia 6110, 6210, 7110,N95), 4 διαφορετικά iphone, το βασικό μου κινητο ειναι τωρα ενα Redmi Note 4 της Xiaomi (αλα εσπασα την οθονη κι είναι για αλλαγη) , τ samsung που εγραψα στο αλλο σχολιο συν ενα ι8260 galaxy core καθως και ενα 8910 Samsung Omnia HD με την amoled των 3.7″, Ενα LG G2 mini, διαφορα ericsson την εποχη του T28 και καποια panasonic και motorola. Δεν ειμαι πορωμενο οπαδικο χαπατο οπως καποιοι εδω μεσα καο ειχα την τυχη να εχω κινητο στα 17 μου πριν 24 χρονια. Προχτες επιασα στα χερια μου ενα ΧΑ1 plus και μου εκανε πολυ εντύπωση η ποιοτητα και η οθόνη αλλα δεν θα το αγόραζα γιατι ενω θελω μεγαλη οθονη τα bezel του το κανουν τεραστιο. Σε 5ιντσο μπορει ομως να το παιρνα στην γυναικα μου. Απο ολα τα παραπανω καταλαβαινεις οτι δεν ειμαι οπαδος. Ενα κινητο μονο εχω που εγινε χειρότερο με αναβαθμιση. Το LG G2 mini. Και ενα που χειρότερεψε με τα χρονια. Το Samsung galaxy Core i8260 του 2012. Τα δε απολύτως… Συνέχεια »

Gregorio

Ότι η Samsung (σκόπιμα ή όχι) επιβραδύνει τις συσκευές της ισχύει… το Samsung κινητό μου των 229€ τον πρώτο χρόνο κιόλας άρχισε να <> στον 2ο χρόνο άρχισε να μου κρασάρει… σε καθημερινή βάση όλο και κάποια εφαρμογή θα σταματήσει να δουλεύει έστω και για 2 δευτερόλεπτα, και για να προλάβω μερικούς η χρήση του είναι αυστηρά το σαββατοκύριακο (λόγο εργασίας έχω άλλη συσκευή για της καθημερινές) με σχεδόν μηδενική χρήση στο ίντερνετ και άδειο από εφαρμογές, μόνο το AVG σαν antivirus και το Viber και όταν βγαίνουν ενημερώσεις περνιούνται, άρα μιλάω για ένα ξεκούραστο κινητό που η ποιο βαριά χρήση είναι το Viber, δεν είμαι κανένας άσχετος από κινητά καθώς στην ζωή μου έχω αλλάξει καμιά 20αριά συσκευές από πολύ πολύ ακριβές των άνω των 700€ εως πολύ φθηνές των 90€. Όσα Sony είχα δεν είχα κανένα παράπονο, πχ το Xperia X10i που έχω κρατήσει και το έχω στο συρτάρι αν το ανοίξω ξανά δουλεύει σαν καινούριο και η μπαταριά του κρατάει μια μέρα και ας είναι αυτήν που είχε πάνω από το κουτί και βγάζει πολύ καλύτερες φωτογραφίες από το Samsung που έχω, όπως και από τα Huawei φίλων μου τα βλέπω να δουλεύουν μια χαρά, ούτε Bug… Συνέχεια »

Κώστας Ζ.

@Gregorio, βγάλε το antivirus από το κινητό σου.

NikosAr

Είναι κοινό μυστικό όλων των εταιριών που ασχολούνται με software. Θυμηθείτε λίγο τις εκδόσεις των windows. Απλά όλοι το υποψιαζόμαστε αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Πριν λίγο διάστημα όλοι οι κάτοχοι iPhone υποψιαζόμασταν ότι οι apple κάνει αυτό ακριβώς ( σε ερώτηση παρόμοια ) και ενώ είμασταν πολλοί που το υποψιαζόμασταν, ήταν άλλοι που έλεγαν αυτά που ακούω και εδώ …

John N

Θαρρω πως ολοι στο φορουμ ειστε ανω των 20 και μαλωνετε σα μιξιαρικα για το παιχνιδι σας. Η σαμσουνγκ απο το s7 και μετα εχει βγαλει συσκευες αλαγκαριστες σταθερες και ομαλη λειτουργια χρησης. Μπορει να μην εχει στοκ αντροιντ αλλα εχει και αυτο τα καλα του. Και για ολους τους χειτερς να ξερετε οτι συνολικα η σαμσουνγκ ναυαρχιδες ειναι χρονια μπροστα απο σονυ και διαφορες αλλες εταιριες ποσο μαλλον σχεδιαστικα. Τα σονυ φανμποιζ καλα θα κανουν να το συνειδητοποιησουν αυτο. Διοτι μπορει να ναι σε βαθος χρονου πιο λειτουργικα τα σονι ομως τι να το κανω αυτο αμα ναυαρχιδες οπως το xz premium εχουν μετρια οθονη μπροστα σε s8(+) – μην πω μπροστα σε note 8- και χανουν σχεδον σε ολα εκτος απο τα στερεο ηχεια που οντως ειναι ωραια. Σ αυτο παραδεχομαι την σονυ που τα χει και μπροστα και στερεο. Ειχα το z5 και νιωθω την απουσια τους στο s8+. Ομως. Οπως ειπα. Οι σαμσουνγκ ναυαρχιδες κερδιζουν σε καμερα, οθονη, προφανως ντιζαιν και πλεον σε μπαταρια και αυτονομια. Καποτε η αυτονομια ηταν χαρακτηριστικο της σονυ. Μετα το ζ3 το χασε ομως ενω η σαμσουνγκ μετα το κραξιμο με το s6 αρχισε να γινεται πιο λαρτζ με τις μπαταριες.… Συνέχεια »

Saša

Αμα τους τραβουσε ολος ο κοσμος ενα μπινελικι και ενα μποϊκοταζ οταν κατηργουσαν τις αποσπομενες δε θα συνεβαινε αυτο, ουτε θα ετρεχε να αλλαξει μπαταρια στον εναμιση χρονο και να σκαει 50-60€ για το τιποτα. Προβατα τα μηλοπαιδα, αλλα και γιδια ολοι οι αλλοι. Και ναι εδω και τριαμισι χρονια και μεχρι να πεθανει θα κυκλοφορω με το ιδιο, ετσι γιατι μπορω και κανω battery swapping ακομα.

Saša

Καταργουσαν*

(Για να μην πεταχτει κανενας “Μπαμπινιωτης”)

bezilys

@John N για κάποιον που αλλάζει συσκευή κάθε τρία χρόνια είναι μεγάλο σιν δεύτερον η οθόνη μέτρια σοβαρά τώρα? Οι οθόνες της Sony έχουν βελτιωθεί πολύ από πάλια έχουν φτάσει σε επίπεδο να ανταγωνιζονται amoled στα ίσα!! Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οποίος έχει πάρει sony τουλάχιστον από τα “καινούργια” έχει μηνει ευχαριστημένος από οθόνη και τέλος το design που είναι κάτι υποκειμενικό όπως είπα και σε κάποιο άλλο άρθρο εμένα πρωσοπικα μαρεσουν περισσότερο τα sony από τα samsung σε design!

Apostolos

Εγώ έχω 2 χρόνια το s7. Δεν κολλάει αλλά δεν πετάει όπως στην αρχή.
Συσκευές high end των 700 ευρώ θα έπρεπε να κρατάνε τουλάχιστον 5 χρόνια.
Όχι μόνο να μη κολλάνε αλλά και να μη σπάνε τόσο εύκολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.