Samsung ATIV SE, Δυο χρόνια μετά… το επόμενο με Windows Phone

Για την αγορά της Αμερικής και συγκεκριμένα το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Verizon αναμένεται να κυκλοφορήσει το Samsung ATIV SE το δεύτερο μοντέλο της Samsung με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 σχεδόν δύο χρόνια μετά το πρώτο ATIV S.

Το ATIV SE θα έχει οθόνη 5 ιντσών FullHD και κάμερα 13 Megapixel.

Samsung ATIV SE, Samsung ATIV SE, Δυο χρόνια μετά… το επόμενο με Windows Phone

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Αν επαιρνα windows phone θα επαιρνα το 925 αυτη τη στιγμη. Το ειδα και ειναι κουκλι. Και αυτο ομορφο ειναι βεβαια οπως το βλεπω. Το πισω δεν τυχαινει να ειναι μεταλο ετσι απλα ειναι πλαστικο με brushed aluminium φινιρισμα;

momo

Εχω το Ativ S,μια χαρα wp εκτος οτι λειπουν τα καλουδια που δινει η νοκια αλλα τεσπα,ωραιο ειναι αυτο.Και πηγαινα για nexus 5,τωρα τι να κανω xD

Βασίλης

μπράβο στην samsung για το windows phone θα αξίζει πραγματικά.

momo

+το οτι ειναι το πρωτο windowsphone(οχι phablet 1520)με Full HD (Super Amoled,i guess)και οχι οπως ολα τα νοκια στα 8,7 αλλα 13(lumia 1020 μην μιλησεις)
Εξερειρε το icon το οποιο ομως δεν νομιζω να βγει ευρωπη.

b16bkostas

Τόσο ωραίο κινητό.. Και η Samsung δεν το παρουσίασε στην έκθεση αυτο μου δείχνει πόσο πολύ νοιάζεται για τα wp

nikos

@momo δεν μπορεί να συγκρίνεις τις 13 mp κάμερες της samsung με τις pure view της nokia.Εννοείται ότι οι δεύτερες είναι με διαφορά ανώτερες ακόμη και στα 8,7 mp,έτσι και αλλιώς τα megapixel δεν είναι αυτά που κάνουν μια κάμερα καλή ή όχι.

Tom

Αυτο που καταλαβαινω απο τις τελευταιες μερες περιηγησης μου στο techblog και γενικα δηλαδη, ειναι οτι ο κοσμος δινει λεφτα χωρις να ξερει τι ακριβως παιρνει. Μια κοπελα χτες χτες συγκρινε το z1 compact με το Iphone και ελεγε οτι το πρωτο τα εχει ολα τοσο καλυτερα, και ανεφερε megapixel τετραπυρηνους κλπ. Αποψη μου ειναι οτι ψαξτε τα λιγο παραπανω τα πραγματα, βεβαια λεφτα σας ειναι δεν μου πεφτει λογος.

Costas

Από την στιγμή που δεν θα κυκλοφορήσει Ευρώπη μου είναι τελείως αδιάφορο.

nikos

@Tom συμφωνώ ότι το iphone όπως και τα wp είναι πολύ ελαφριά και δεν χρειάζονται τους τετραπυρηνους και 2-3gb ram αλλά ή apple πρέπει να ξεκολλήσει από κάποια πράγματα όπως το μέγεθος και η ανάλυση των iphone αλλά και την πανάκριβη τιμολόγηση των προϊόντων της

Nickolas

Αν και μοιάζει στο ativ s φαίνεται να έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά και από τη στιγμή που θα “φοράει” την 8.1 πιστεύω δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προτάσεις της Nokia εκτός ίσως την κάμερας και αυτό στις βραδυνές φωτογραφίες. Κατα τα άλλα θεωρώ αισθητικά πιο όμορφα τα windows phone κινητά της Samsung από τα android και κυρίως από το S5.
Αν τελικά έρθει και προς τα μέρη μας πιστεύω θα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Το μόνο που με παραξενεύει είναι η έλλειψη camera button.

Tom

@Niko ολοι τα ιδια χρεωνουν φιλε μου. Η διαφορα ειναι οτι στο skroutz δεν πεφτουν οι τιμες της apple ευκολα. Αυτο ειναι και καλο και κακο, με το καλο να ειναι οτι αν πουλησεις μετα iphone παιρνεις λεφτα.

Η apple πρεπει να ξεκολησεις απο τις 4 ιντσες να βαλει μεγαλυτερη μπαταρια και να ανεβει στα 720p (αυτα θα πανε μαζι ετσι το μεγαλυτερο μεγεθος θα επιτρεψει την μεγαλυτερη μπαταρια και βεβαια την μεγαλυτερη αναλυση).

Κατα τα αλλα δεν βρισκω καποιο προβλημα με την apple στα iphone. Ναι το λειτουργικο ειναι καπως περιοριστικο αλλα απο την αλλη ειναι πολυ γρηγορο και απροβληματιστο, οποτε μπορεις να πεις οτι ειναι θεμα επιλογης.

Χρήστος

Τα Ativ είναι πιο όμορφα από τα Galaxy. Θα μας τρελάνει η Samsung…

Πανος

Γιατί να μην είναι αυτό το s5 ρε Sammy?

anergos13

το ativ ηταν και ειναι για τα λεφτα του ενα απο τα καλυτερα wp…

momo

@nikos,εκανα συγκριση με ενος φιλου το 925 με το ativ s και χωρις να πω ψεματα ειχα καλυτερες φωτογραφιες το ειπε και αυτος.Μια χαρα φακους φτιαχνει η sammy απλα λειπουν τα κολπα που εχει η νοκια,cinemagraph,procam κλπ…:)

χρηστος

Ρε τι μου θυμιζει α το s4

Panos7GR

Εξωτερικά φαίνεται όμορφο. Καλή προσπάθεια από την Samsung. Φαίνεται πως στα WP ξέρει πως είναι δεύτερη και εκεί βγάζει πιο σοβαρές προτάσεις για να τραβήξει βλέμματα. Θυμίζει βέβαια το πρώτο ATIV S, αλλά ελπίζω να ειναι αυτή τη φορά με σώμα αλουμινίου και όχι μόνο χρωματισένο πλαστικό.
Όσο για τις φωτογραφίες. Η Samsung έχει τμήμα που ασχολείται με φωτογραφικές μηχανές κτλ. Έχει την τεχνογνωσία, αλλά δεν το έχει στο software. Εκεί η Nokia κάνει παπάδες γι αυτό βλέπουμε τόσο ωραία αποτελέσματα.

tasos

Τι έγινε η Samesung ξαφνικά άρχισε να ενδιαφέρεται για τα WP και πήγε να την πει στο Icon της Nokia.

obi

Τί έγινε,
καμιά καλή κουβέντα θα πει κανείς για το project ‘ Samsung Windows Phone ‘ που χρηματοδοτεί η Microsoft;
Όχι τίποτε άλλο, μια καλή κουβέντα αξίζει και εκεί. LOL

Ανώνυμος Σχολιαστής

Εμένα γιατί μου φαίνεται κακάσχημο; Σοβαρά τώρα συνδιάσαν το Ativ S με τη σειρά Galaxy S(3,4,5) που όλοι κράζετε αλλά εδώ το βρίσκεται πανέμορφο.

Και όσο σκέφτομαι ότι κάποτε αγοράζαμε Samsung πρώτα για την καλαισθησία τους και μετά για τα χαρακτηριστικά τους, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν στην εποχή των Galaxy, εκεί στο τμήμα σχεδιαστών τους απολύσανε όλους και προσέλαβαν στη θέση τους μαϊμούδες για να μειώσουν το κόστος…

Περήφανος πρώην κάτοχος Samsung E900.

agvp

συγγνώμη αλλά είναι κακάσχημο, δεν καταλαβαίνω πως μερικοί μπαίνετε στον κόπο να το συγκρίνετε με τα κινητά της Νόκια που το design τους είναι καταπληκτικό.

bill

Απλά ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ…. ΑΠΑΙΣΙΟ DESIGN…

Kostas80

μακαρι να ερθει προς τα μερη μας….ευτιχισμένος κατοχος ativ s.

Βαγγέλης

Ευτυχισμένος κάτοχος του Ativ S κι εγώ εδώ και 2 μήνες έκανα την αλλαγή από τη σειρά galaxy s και android και έχω βρει την υγεία μου! Όσο για τη σύγκριση με τα Νοκια, εμφανισιακά το Ativ S θεωρώ ότι είναι κλάσεις πάνω από τα αντίστοιχα χοντροκομμένα Lumia της γενιάς του. Επίσης η οθόνη του είναι σαφώς ανώτερη ακόμη και από φετινά αντίστοιχα lumia. Για την κάμερα δεν έχω δει προσωπικά φωτός από lumia αλλά πρώτη φορά χρησιμοποιώ το κινητό μου για να βγάζω φωτογραφίες τόσο συχνά. Τις εφαρμογές της Νοκια τις έχω περάσει όλες με proxy. Τέλος όσον αφορά το Ativ SE κι εγώ θα συμφωνίσω ότι δεν με ενθουσιάζει εμφανισιακά. Αν και ακολουθεί ίδια σχεδιαστική γραμμή με το Ativ S θεωρώ ότι το τελευταίο είναι ομορφότερο! Ειδικά στην περιοχή γύρω από την κάμερα.

tech21man

Για να φοραει την 13ρα και full HD amoled 5ιντσων μπορει να ειναι παραλλαγη του S4 οπως το οριτζιναλ ativ s ηταν ουσιαστικα το ιδιο hardware με το αμερικανικο διπυρηνο s3 τοτε (και το US S3 dual core επισης). Μεχρι και οι τρυπες στο σασι ηταν ιδιες. Μαρεσει που πληρωσε και τη samsung για να βγαλει windows phone κινητα…σα να κανανε port στο software χωρις να αλλαξουν γραμμη παραγωγης (που λογικα ειναι και το πιο κερδοφορο).

Η 8,7 της nokia δεν βγαζει ιδιαιτερα καλες φωτογραφιες η συγκεκριμενα δεν ποιανει το ativ s σε συνθηκες ημερας αλλα το διαλυει (οπως και τα περισσοτερα) σε συνθηκες νυχτας!

Ελπιζω το ativ SE να φοραει s800 ομως και οχι s600…

Και εγω το ativ s εχω και πραγματικα δεν ιδρωνει το αυτι μου για τιποτε αλλο πλεον εδω και καιρο. Απροβληματιστο, πολυ γρηγορο, πιο γρηγορο απο οτι πιο ακριβα hardware σε android και χωρις τα κολληματα της apple σε συνδεσιμοτητα κτλ ειναι αρκετα ενδιαφεροντα πλεον τα wphone. Εντελως τυχαια μερικες απο τις προσωπικα αγαπημενες μου εφαρμογες ειναι καλυτερες στα wp 8 παρα σε android…(δεν θεωρω την apple αντιπαλο και δεν θελω να ξαναγορασω προιον τους εδω και καιρο ουτως η αλλως).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.