Έρευνα: Η Samsung πλησιάζει την Apple στο μερίδιο αγοράς στις Η.Π.Α

Στην Apple θα πρέπει να μη βλέπουν την ταινία “Catch me if you can” γιατί φαίνεται πως η Samsung πλησιάζει επικίνδυνα και κερδίζει έδαφος στο μερίδιο αγοράς των κατασκευαστών smartphone για τις Η.Π.Α, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Μήπως τελικά η Samsung θα καταφέρει κάποια στιγμή να “πιάσει” την Apple μέσα στην ίδια της την έδρα;

Η έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Parks Associates δείχνει την κυριαρχία της Apple στους κατασκευαστές smartphone για τις Η.Π.Α αλλά παρατηρούμε ότι η Samsung ακολουθεί και δείχνει διατεθειμένη να μην παραδώσει τα όπλα. Η εταιρία από το Cupertino κατέχει το 40% της αγοράς των Η.Π.Α ενώ ο Νοτιοκορεάτης γίγαντας ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 31% του μεριδίου αγοράς και στην Apple δε θα πρέπει να είναι και πολύ ικανοποιημένοι με αυτό.

Το 31% του μεριδίου αγοράς κάνει τη Samsung την κορυφαία εταιρεία Android smartphone για τις Η.Π.Α, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η LG με μερίδιο αγοράς της τάξεως του 10% ενώ κατασκευαστές όπως η Motorola και HTC καταλαμβάνουν μαζί μόλις το 5% της αγοράς. Η Apple μπορεί να διατηρεί το προβάδισμα του μεγαλύτερου κατασκευαστή για τις Η.Π.Α αλλά έχει ακόμα δρόμο μπροστά της για να κερδίσει τον “πόλεμο” της πλατφόρμας μιας και το Android καταλαμβάνει το 60% όσον αφορά το μερίδιο αγοράς των λειτουργικών συστημάτων.

Όσον αφορά την παγκόσμια αγορά, η Samsung παρέμεινε ο κορυφαίος κατασκευαστής για το 2015 με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 324.8 εκατομμύρια συσκευές, με την Apple να τερματίζει δεύτερη με 231.5 εκατομμύρια συσκευές σημειώνοντας ότι η Samsung κατασκευάζει πολύ περισσότερες συσκευές από την Apple μέσα σε ένα χρόνο, οπότε τα ποσοστά αυτά είναι εν μέρει δικαιολογημένα.

Έρευνα: Η Samsung πλησιάζει την Apple στο μερίδιο αγοράς στις Η.Π.Α, Έρευνα: Η Samsung πλησιάζει την Apple στο μερίδιο αγοράς στις Η.Π.Α

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

τώρα με το4ίντσο η apple θα βγάλει ακόμη μία συσκευή και θα καλύψει την διαφορά γατάκια.μιλάμε για apple…όχι παιξε γέλασε.σε μία διετία η apple θα αγοράσει την samsung και η κακομοίρα παλέυει ακόμη με φτωχοσυσκευές.πάρε μαθήματα απο την apple samsung και αν δεν ξέρεις κάνε και σεμινάρια της.θα σε χρεώνει 1 εκ την ώρα και θα μάθεις να καινοτομείς.
ευτυχώς με την εξαγορά θα δούμε σε samsung hardware το μοναδικό,άψογο,καλοδιαχειριζόμενο ios που με 2 πυρήνες και 1 ram εξαφανίζει το android.τέλεια.με έχει πιάσει ήδη ανατριχίλα.βλέπω και η τιμή θα πάει στα 1200 βασική έκδοση Iphone τέλεια.ποιοτική και ακριβή συσκευή.όχι σαν τα κινέζικα του 200έυρου.και η κουτσή Μαρία τα αγοράζει.μετά παραπονιούνατι οτι δεν πάνε καλά οι πωλήσεις τους.

γιωργος

χααχχααχαχχαχαχαχα θεος!!!

Gpapa

Η Apple παίζει στην έδρα της στην Κίνα , ας είναι καλά η HonHai/Foxconn που φτιάχνει όλα τα προϊόντα του μήλου.

VasilisA3

@ChrisG έχεις δίκιο, ιδικά αν αξιολογήσεις το μερίδιο αγοράς, αυτό ακριβώς δείχνει. Απλώς είναι μια πονηριά της Apple να αφήσει την Samsung να αναπτυχθεί και μετά να την εξαγοράσει και να αποκτήσει το 80% της αγοράς! :-p
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο συνδυασμός Hardaware της Samsung με iOS θα ήταν το απόλυτο κινητό άλλα όπως είπες, θα γίνει μονοπώλιο.
Τώρα βέβαια με το S7 να μιμείται την εμπειρία χρήσης των iPhone (σύμφωνα με φήμες και για ακόμα καλύτερη εμπειρία) ίσως το τέλειο κινητό το δούμε σε 10 μέρες! Το παιχνίδι στο Android λόγω πολυπληθών επιλογών παίζεται στην εμπιστοσύνη, που απ’ οτι φαίνεται αρχίζει να το ξανά κερδίζει η Samsung.

ChrisG

Φίλε Βασίλη η Apple πάντα εχει κρυμμένο άσσο στο μανίκι της.βλεπει χρόνια μπροστά και σε συνδυασμό με τους σταθερούς πελάτες της παίζει τένις στο γήπεδο της.οπως είπες θα αφήσει την Samsung να αναπτυχθεί και θα εχει multi core technology έτοιμη.ενα optimize θα κάνει και τέλος.φαντασου τι θα κάνει με 4&6 Ράμ.κατι θα πάει να κάνει με το S7 αλλά με το τετραιντσο η Apple και το iPad Air 3 θα ανακάμψει αλώβητη.ετσι εκτιμώ…Apple εγγύηση και ποιότητα φίλε.

JohnWave

Λογική μου φαίνεται η εξέλιξη. Kάποια στιγμή και οι καταναλωτές των Η.Π.Α θα ξυπνήσουν. H Samsung με το S6 άφησε πίσω τις πληγές του παρελθόντος και αν στο S7 φροντίσει να ικανοποιήσει αυτούς που θέλουν μεγαλύτερη μπαταρία και προσθήκη εξωτερικής sd τότε δεν θα έχει κανείς να της προσάψει απολύτως τίποτα. Δεν μιλώ για τιμές. Στο θέμα της τιμολόγησης και οι δύο εταιρίες αισχροκεδρούν ( περισσότερο η Apple αλλά και η Samsung δεν πάει πίσω ).

Android & Windows User

@Ο/Η ChrisG: Σε κάθε άρθρο που έχει μέσα τις λέξεις κλειδία : Apple, Samsung, iOS, Android, A9, Exynos, Antuntu σε βλέπω να παίρνεις την πρώτη θέση στα σχόλια θα σου κάνω μια ερώτηση είσαι fanboy της Apple ή της Samsung ή απλά υποστηρίζεις τον καλύτερο ή λες ότι σου έρθει χωρίς να σκέφτεσαι.

@papaki

Άμα γίνουν κάποτε συγχωνεύσεις εταιριών θα γίνουν πιο δυνατές. Αλλά άμα γίνουν χειρότερα θα αναγκαστούν κάποιοι άλλοι να τις αγοράσουν όπου εκεί θα γίνει η τεράστια αλλαγή στο μακρύτερο μέλλον.

ChrisG

@Android & Windows User είμαι τα ΠΑΝΤΑ…αλλά εδώ που τα λέμε μία είναι η ομάδα…παο…εεεε…apple και ξερό ψωμί.με αδικείς πάντως ξέρω για τα πάντα και μπορώ να σου πώ και παραμύθια.την κοκκινοσκουφίτσα,τα τρία γουρουνάκια,την χιονάτη και τους επτά νάνους ότι θέλεις.έχω ευρύ φάσμα.σε ενδιαφέρει κάτι απο αυτά;χαίρομαι να βοηθώ τουτς συμπολίτες μου και να τους επιλύω τις απορίες.

tacos

Εγω Βλαχακι θα τον μπλοκαρα τον @ChrisG

ChrisG

@ tacos σου πάει η ψυχή ρε φίλε;γιατί σου έκανα κάποιο κακό;είμαι καλό παιδί.να το ξέρεις.και γνώστης άψογος του αντικειμένου.το έχω αποδείξει και με πτυχίο.εδώ οι άλλοι τρολλάρουν διαρκώς και κανείς δεν τους λέει τίποτε.εμένα;δεν είσαι φίλος να το ξέρεις.εγώ πάντως κακία δεν σου κρατώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.