Samsung, μειώνει κατά 25% την παραγωγή του Galaxy S5 το τρίτο τρίμηνο;

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αλυσίδα εφοδιασμού της Samsung στην Ταϊβάν, για το τρίτο τρίμηνο του έτους η Samsung μείωσε κατά 25% τις παραγγελίες που αφορούν στα κομμάτια του Samsung Galaxy S5. Οι πηγές λένε ότι η Samsung δείχνει συγκρατημένη λόγω της κυκλοφορίας του iPhone 6 που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η Samsung παρήγγειλε 21 εκατομμύρια κομμάτια για την νέα της ναυαρχίδα ενώ τώρα ο αριθμός φέρεται να έπεσε στα 15 εκατομμύρια. Επίσης, κόβει και την παραγωγή του Samsung Galaxy S4. Για το δεύτερο τρίμηνο η παραγγελία ήταν στα 6 εκατομμύρια ενώ για το τρίτο τρίμηνο πέφτει στα 5 εκατομμύρια.

Ωστόσο, οι περικοπές στην παραγωγή μάλλον δεν οφείλονται μόνο στην έλευση ενός μεγαλύτερου iPhone αλλά να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν και οι φήμες ότι έρχεται το Samsung Galaxy S5 Prime ή αλλιώς Samsung Galaxy F. Είναι δηλαδή μια premium έκδοση της ναυαρχίδας με οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης 1440 x 2560, quad-core Snapdragon 805 CPU, 3GB RAM και 16MP κάμερα με OIS. Φυσικά και η κατασκευή αλλάζει καθώς το πλαστικό αντικαθίσταται από μέταλλο.

Πέρα από το iPhone όμως το Samsung Galaxy S5 έχει ανταγωνισμό από το HTC One M8 και το LG G3 έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Κορέα και τα πηγαίνει πολύ καλά σε πωλήσεις, αναμένεται σύντομα στις υπόλοιπες αγορές.
, Samsung, μειώνει κατά 25% την παραγωγή του Galaxy S5 το τρίτο τρίμηνο;


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George E.

Έχει να πέσει πολύ γέλιο από τα σχόλια και τις “αναλύσεις” που θα ακολουθήσουν…
Επί της είδησης, αν δεν περάσει καιρός να δούμε πως θα κινηθούν οι ίδιοι και τι ψάρια θα πιάσει ο ανταγωνισμός, δεν θα μπορούσε να έχουμε ασφαλή συμπέρασμα για αυτή την κίνηση της Samsung…

Xaris

Δεν νομίζω να “σκοτώσει” έτσι το S5, πιο πιθανό είναι να έγινε αυτό λόγω του iPhone 6 καθώς και του Note 4.

KAFROS

Δεν ακούγεται παράλογο…δε φαντάζομαι και η apple να παράγει iPhone 5s με τον ρυθμό που τα παρήγαγε στο λανσάρισμα (χωρίς να είμαι σίγουρος).
Πάντα με την παρουσίαση των νεότερων μοντέλων τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν εκεί και πολύς κόσμος ψάχνει “the latest and greatest” μοντέλο να αγοράσει.
Φέτος πάντως έχουν ζορίζει περισσότερο τα πράγματα γιατί όντως εκτός από το iPhone και οι νεότερες android ναυαρχιδες πιέζουν παρά πολύ το s5 ως ολοκληρωμένες προτάσεις – άσχετα με τις προτιμήσεις του καθενός.

jonjon

Για εμένα είναι καλά νέα! Στο Σκρουτζ έχει πάει 520€ μια χαρά τιμή , αντιθέτως το s4 για κάποιον λόγο από 300€ πριν κάνα δυο μήνες πήγε στα 340€. Περιμένω να δω πως θα κινηθεί το g3 και θα αποφασίσω για Σεπτέμβρη πάντα.

nikos

Αν και δεν την προτιμώ την samsung γενικώς σαν εταιρία,για πολλούς και διάφορους λόγους,αν αυτή τη στιγμή έπαιρνα κάποιο κινητό της,θα ήταν σίγουρα το samsung galaxy s4 με τον snapdragon 800 το οποίο αυτή την στιγμή το βρίσκεις 360€

τασος_μιχ

εγω πιστεύω οτι η σαμμυ μας τρολαρει…βγαζει την υποτιθέμενη ναυαρχιδα το S5(που μονο ναυαρχιδα δεν ηταν) και τωρα μειωνει την παραγωγη του επειδη υπαρχει ενα φημολογουμενο s5 prime/f…και αφου θα ειναι και “premium” η τιμη του θα ειναι πιο τσιμπημενη απ την ήδη τσιμπημενη του s5…και επισης υπαρχει και ενα note 4…δλδ ποοοοοσα λεφτα εχει ο κοσμος για να τα διαθετει για τα τηλέφωνα της σαμμυ??? καθε 3 μηνες και τηλεφωνο…απαραδεκτο μάρκετινγκ…

tiamat

oλες οι συσκευες αρχιζουν και κανουν κοιλια μετα το α’ τετραμηνο. αυτο δεν εχει να κανει με τα prime και iphone6,αλλα με το οτι βγαινουν νεες καλυτερες και ο κοσμος θελει παντα το καινουριο !

Sot11

Την μειώνει; Υπέροχα, εντελώς ποτέ θα την σταματήσει;

geraldo.aliai

Παιδια λυστε μου μια απορια που εχω τοσα χρονια. Ολα αυτα τα εκατομμυρια τηλεφωνα που παραγονται γενικα απο ολες τις ετεριες που παραγουν τηλεφωνα ποιος τα αγοραζει δηλαδη μονο εγω αλλαζω τηλεφωνο αφου καλαση. Αν υποθεσουμε πως ο κοσμος εχει εξι δις πανω κατω κατικους, μονο το 25% με 35% τις εκατο διαβασα καπου πως ειναι ενεργο αγοραστικο κοινο. Οποτε ποιος τα αγοραζει.
Υ.Γ συγνωμμη για τα ορθογραφικα λαθοι ειμαι δισλεκτικος.

nikos

@sot11 Έχω πεθάνει στα γέλια… 😂 το σχόλιο σου είναι κορυφή!
@geraldo.aliai από αυτό το 25-35% ενεργό αγοραστικό κοινό δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό αλλάζει κινητό κάθε εξάμηνο γιατί θέλει πάντα να έχει το πιο καινούργιο και ειδικά τα sheeps κάθε εταιρείας τρέχουν να αγοράσουν ότι καινούργιο βγει στην αγορά!
Όσο για την ορθογραφία σου,μια χαρά είναι φίλε.Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που δεν έχουν κανένα πρόβλημα και παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνεις τι γράφουν.Εσυ τουλάχιστον παρόλο που είσαι δυσλεκτικός κανείς σχετικά λίγα λάθη που σημαίνει ότι το προσπαθείς και το έχεις δουλέψει αρκετά και μπράβο σου για αυτό!

Stefanos29

Σκεψου οτι 1 ατομο μπορει παραπανω απο 1 κινητα και στο ενεργο αγοραστικο κοινο που αναφερεις μπορει να μην συμπεριλαμβανονται τα παιδια 14-18 τα οποια εχουν smartphones αφου συνηθως τετοιες ερευνες κατατασσουν το αγοραστικο κοινο με το κριτηριο οτι έχουν το κατάλληλο εισοδημα. Για το @geraldo!

tiamat

υπερκαταναλωτισμος λεγεται φιλαρακι…η αλλιως δυτικος κοσμος!

η αισθηση του κενου που καλυπτεται μονο μεσα απο την αγορα υλικων αγαθων !

αλλα θελω να πιστευω πως για εμας εδω η τεχνολογια ειναι απλα αλλο ενα χομπι απο τα πολλα αλλα που εχουμε και τιποτε περισσοτερο !

spam

Το οτι μειωνει την παραγωγη του s5 δεν σημαινει οτι δεν παει καλα απο πωλησεις το s5 αλλα οτι ερχεται η ωρα για την παραγωγη του s5 prime. Εδω δεν εχει μειωσει σε αλλες περιοδους τωρα που πουλαει σαν τρελο το s5 θα μειωσει? Παει ολοταχώς για το prime

Ανδρέας

Τρίτο τρίμηνο; Δηλαδή Σεπτέμβρη; Δεν είναι τυχαίο που εκείνο τον καιρό ανακοινώνεται και το note 4. Η samsung πλέον δίνει έμφαση στην σειρά note και δεν έχει άδικο. Μακράν καλύτερη απο ότι κυκλοφορεί γιατί είναι απο τις τελευταίες ναυαρχίδες που ανακοινώνονται οπόταν έχει περισσότερο χρόνο να την δουλέψει αλλα και να προσθέσει τα πάντα που έχει ο ανταγωνισμός σε θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών π.χ QHD οθόνη. Επίσης δεν είναιν τυχαίο που μεχρι και σήμερα για δοκιμές σε android smartphone χρησιμοποιούν note smartphones πρόσφατο παράδειγμα εδώ https://techblog.gr/software/youtube-streaming-quality-update-9459/ για αυτήν την σειρά εμένα η samsung θεωρείται δικαίως βασίλισσα των android και για αυτήν θα βρίσκεται πολύ καιρό στην κορυφή.

geraldo.aliai

Δηλαδή για τα καταλάβω φίλε @niko τα sheeps είναι εκείνοι που πάνε και αγοράζουν ο,τι καινούριο βγάζουν οι εταιρίες κάθε εξάμηνο πλέων; Εγώ νόμιζα πως απλά υποστήριζαν πως η x εταιρία είναι καλύτερη από τις y,ω…. εταιρίες που παράγουν το a προϊόν όπως π.χ το τηλέφωνο. Επίσης συμφωνώ με τον φίλο @tiamat, συμπληρώνοντας θέλω να πω πως ο υπερκαταναλωτισμός οδηγεί φίλοι μου σε αυτό που λέγετε κοινωνική και οικονομική ανισότητα δηλαδή με απλά λόγια τα παιδιά στην Αφρική, οπότε μην είστε υπερκαταναλόνετες απλά καταναλωτές. Είμαι και εγώ κάγουρας της τεχνολογίας γιατί είναι ωραίο χόμπι. Επήσης πιστέβω πως αγοράζοντας κάθε τη καινούριο μας πλασάρουν οι εταιρίες αφήνουμε πίσω την τεχνολογία γιατί απλά οι εταιρίες αφού βλέπουν πως βγάζουν λεφτά πουλώντας το ίδιο τηλέφωνο μετά από έξι μήνες με μια πιο καλή οθόνη ή απλά με άλλο υλικό κατασκευής δεν κάνουν τίποτα καινοτόμο. Τώρα θα μου πείτε τι θεωρώ εγώ καινοτομία. Μα καινοτομία είναι να βγάλεις κάτι καινούριο που δεν το έχει σκεφτεί κάνεις και θα είναι κρίσιμο στην καθημερινότητα κάτι σαν αυτό που έχανε η lg με Knock Code.

dimmis

+1 tiamat

stamatis21

Τι να πω μιλατε για υπερκαταναλονισμο οταν εσεις οι ιδιοι ανα καθε εξι μηνες αλλα ζετε κινητο.λες κ αυτο που εχετε δεν σαςκανει.εχετε π.χ το g2 κ σκεφτεστε ηδη να πατε στο g3 η στο g4 μετα απο ενα χρονο.δηλ εχετε ηδη βαρεθει εχετε ηδη πει οτι το κινητο ειναι παλιο.ποιοι εισαστε πλεον που ενα κινητο για ενα χρονο ειναι παλιο;δεν παιρνετε καλα τα τηλ;δεν μπαινετε ιντερντετ;αλλα τι να λεω εγω.κ τριων χρονων ναναι παλι καινουργιο ειναι.εσεις αλλαζετε καθε χρονο λαπτοπ;αλλαζετε τηλεοραση καθε χρονο;γιατι μιλατε γι τεχνολογια.η τεχνολογια ειναι σε πολλα ειδη αλλαεσεις αλλαζετε αυτο που φαινεται.δηλ το κινητο.αρα δεν ασχολειστε με την τεχνολογια αλλα με κινητα μονο.γιατι το λαπτοπ σας η η τηλεοραση σας ειναι ηδη πεντε χρονων κ δεν εχετε κανενα προβλημα.γιατι εκει δεν αλλαζετε ε;εκει δεν εχει τεχνολογια;αλλα εισαστε κολλημενοι.οτι ναναι.κ το χομπι που λετε να ξερετε οτι παντα ειναι ακριβο.οποιο κ ειναι αυτο γιατι κ χωρις αυτο ζεις.απλα το κανεις ετσι γιατι δεν ξερεις που να πεταξεις τα λεφτα.οπως καποτε πουολοι οι καγκουρες εριχναν λεφτα σε αυτοκινητα.τωρα τι εγινε παει αυτο το χομπι;ειδαν οτι κ μενα απλο αμαξακι κανεις τελικα την δουλεια σου;δηλ την μετακινηση;αλλα τι να λεω σε χομπιστες για κινητα ολοι κ ολοι εδω… Συνέχεια »

τασος_μιχ

#stamatis21 ωπααα φιλαρακι…καταρχας γιατι αναφερεσαι σε ολους??? δεν ειναι ολοι το ιδιο…εγω εχω g2 και δεν πρόκειται να το αλλαξω τουλαχιστον μεχρι να δω 64bit 22nm snapdragon 810…και επισης,δεν αλλάζουμε τηλεορασεις-λαπτοπ διοτι εκει η τεχνολογια δεν προχωράει τοσο γρηγορα οσο στα κινητα! και στην τελικη για να αναβαθμισεις ενα λαπτοπ απο πλευρας τεχνικων χαρακτηριστικών δεν χρειαζεται να παρεις καινούργιο και να δώσεις ενα σωρο λεφτά! βελτιωνεις το ηδη υπάρχων. και δε ξερω για αλλους αλλα εγω κινητο δεν αλλαζω για να το δειχνω και να λενε οι αλλοι ποσο λεφτας ειμαι..το αλλαζω για μενα.γιατι μου αρέσει η ασχολια αυτη.μου αρεσουν τα κινητα.και οσο για τους καγκουρες που λες,μαγκια τους..ειναι μια ασχολία που τους αρεσει και κανουν αυτο που αγαπουν

Erevos

Αναμενόμενο , μην ξεχνάμε ότι βγαίνει και το Note 4 και θα πέσει σε αυτό το βάρος (θα κλέψει και πωλήσεις από το S5 όπως είναι λογικό).

marioqg

Παιδιά πήρα το lumia 1320′ του πέταξε και το developper 8.1 και πετάει’ δεν τοαλλαω με τίποτα όμως. Νοικοκυρεμενο’ πρακτικό και αυξανόμενο καλύπτει ολες τις αναγκες….αλλά…..ρε παιδιά στι 3 βδομάδες πρόβλημα το usb της φόρτισης….στα nokiacare μου λένε θα φύγει για επισκευή Νορβηγία (!!!!!) και θα τοεχωε 15 εργάσιμες’ δηλαδή καμια 25αρια ημερολογιακές!!!

Μα είναι δυνατόν????!!!!!

Πριν είχα lg l9 2….το πήραν απο το σπίτι μου’ του άλλαξαν πλακέτα’ μου το ξαναφεραν σε 2μιση μέρες’ όλα οκ’ γρήγορα και δωρεάν!!!!

το S4 ενος φίλου’ εντάξει και κει ε μια βδομάδα το χε πισω απο τη samsung””’

Πως δικαιολογείται ή νοκια ελεος!!!!!!!!! Ντροπή!!!!!!

Επίσης να πω οτι το 1320 είναι μεγάλουτσικο’ το sweet spot είναι 5. 2 με 5.5 ίντσες, με μέγεθοςκαιβαρος συσκευής κοντα στο Νότε 3 αλλά με μπαταρία και υλικά αλά νοκια φυσικά! Με το σερβίς lg!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.