Samsung, Έρχονται smartphones με ανάλυση οθόνης 4Κ

Η Samsung μπορεί να έχει αναφέρει πως ετοιμάζει smartphone με οθόνη ανάλυσης QHD Amoled (2560×1440 pixels), με πολλούς να πιστεύουν ότι η συσκευή αυτή είναι το Samsung Galaxy S5, αλλά ο Κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε πως εργάζεται στο να εφοδιάσει μελλοντικά smartphones με οθόνες ανάλυσης 4K (3480×2160 pixels) ανεβάζοντας τον πήχη κατακόρυφα, δείχνοντας το δρόμο και στις υπόλοιπες εταιρείες αυξάνοντας ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό.

Με τις οθόνες υπολογιστών και τις τηλεοράσεις να μπαίνουν δυναμικά στο “πεδίο της μάχης” της 4K (Ultra HD) ανάλυσης τη φετινή χρονιά, είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη η μελλοντική διάθεση των οθονών πολύ υψηλής ανάλυσης (3480×2160 pixels) και σε άλλες συσκευές όπως smartphones και tablets, ανεβάζοντας την ποιότητα των συσκευών σε υψηλά επίπεδα.

Συνεπώς, τα πλάνα της Samsung για την μελλοντική κυκλοφορία συσκευών με οθόνες ανάλυσης 4Κ αυξάνει την προσμονή για το τι θα παρουσιάσει η εταιρεία αλλά και οι υπόλοιπες στην επερχόμενη έκθεση Mobile World Congress 2014 (MWC) που θα διεξαχθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, με το Techblog να δίνει το παρόν για να μάθετε πρώτοι κάθε τι νέο που θα ανακοινωθεί.

Samsung, devices, screens, 4k, Samsung, Έρχονται smartphones με ανάλυση οθόνης 4Κ

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis G

χαίρομαι να βλέπω την τεχνολογία να μας δίνει χρήσιμα πράγματα! 500+ ppi σε οθόνη κινητού έτσι γιατί μόνο τα 330κατι βλέπουμε. 2κ και 4κ οθόνες σε κινητά και όχι μόνο, έτσι γιατί ενώ μας δίνουν με το ζόρι 16GB(10GB ελεύθερα) δίνουν οθόνες για υλικό άνω της χωρητικότητας αυτής! και τέλος και πιο σημαντικό ενώ βλέπουνε πως με μία FHD οθόνη στις 5 ίντσες με το ζόρι μας βγάζει μισή μέρα η μπαταριούλα πάνε και βάζουν μεγαλύτερες αναλύσεις γιατί έτσι θέλουν. σε λίγο θα κουβαλάμε και 10 μπαταρίες να αλλάζουμε κάθε ώρα. Τραγική η Samsung. Ας της πει κάποιος πως το πρόβλημα της είναι το τρισάθλιο λογισμικό της που είναι κακογραμμένο και σέρνεται και όχι το hardware.

Vasilis

Έχω το honor 2 με 720p και η γυναίκα μου ένα κινέζικο με qhd 800 κάτι επί 300 κάτι, είναι και τα δύο 4,5 ίντσεςκαι σας πληρο φορώ δεν βλέπω διαφορά.
Όλα τα άλλα περιττά.

tiamat

συμφωνω σε ολα και επαναλαμβανω οτι τα μειζονα θεματα των κινητων ειναι αυτα της μικρης μνημης και αδυναμης μπαταριας που εχουν και σε καμια περιπτωση το προβλημα δεν ειναι τα 450pp των full hd οθονων οπως προσπαθουν να μας πεισουν… στα φρυδια μας για τις 4k οθονες σε ενα κινητο!!!!!!. 64 και 128giga κινητα με μπαταρια να κραταει 3 μερες μπορουν να βγαλουν!!!!??? και για να προλαβω τους γνωστους – περιεργους που θα αναρρωτηθουν ξανα τι να κανουμε τα 128giga σε κινητο, η απαντηση ειναι οτι ολα τα κινητα-ναυαρχηδες που θα δουμε φετος θα βιντεοσκοπουνε σε 4κ και πλεον θα υπαρχει και διαθεσιμο υλικο (σε ταινιες, wallpaper κλπ) μεσω playstore και hub για αγορα, σε 2κ. επισης ολα πλεον θα υποστηριζουν flac και 30-40 τραγουδια σε flac πιανουν κανα giga χωρο παραπανω!! πιστεψτε με!!! δε θελετε καν να ξερετε ποσο μνημη χρειαζεται να τραβηξετε ενα βιντεο 30 λεπτων σε 4κ αναλυση…. η’ να εχετε μια ταινια 2 ωρων σε 2κ στο κινητο ναυαρχηδα που θα παρετε το 2014!!!!! ακομα και τα 128giga που λεω ειναι λιγα!!!! και μου’ρχετε τωρα η samsung να μου μιλαει για 4κ οθονες της !!!!και η αλλη η lg να μου πουλαει ναυαρχηδες με 16giga! ΕΛΕΟΣΣΣΣ… Συνέχεια »

Χρηστος

Ας φτιαξουν πρωτα τη μπαταρια που ειναι πιο σημαντικο και μετα ας φτιαξουν την οθονη..

Prototype

@tiamat Πωπω αδελφάκι μου χυμαρος είσαι…. Σωστά μιλάς αλλά τώρα δεν έχει να γράψει κανείς σχόλιο σε αυτό το θέμα γιατί μας κάλυψες ως εκεί που δε πάει.. .

antonis

εσεις που γραφετε για μπαταριες.. γιατι δεν σκεφτεστε λιγο.. τι ειναι η μπαταρια? ειναι πηγη ενεργειας.. ποια πηγη ενεργειας ειναι νο1 στο κοσμο? το πετρελαιο.. γιατι ειναι το πετρελαιο? εχουν βρει μπαταρια που στα διαστημοπλοια κραταει ακομα και εναν χρονο.. γιατι δεν εφαρμοζεται και σε αυτοκινητα και σε συσκευες? καταλαβενετε τι ζητατε? ο νοών νοείτω………

Greg

@antonis sorry ρε φίλε αλλά το σχόλιο σου είναι παντελώς άκυρο με το θέμα. Αφού ούτως η άλλως εσύ πληρώνεις το ρεύμα που θα καψεις για να φορτισεις το κινητό, εκτός και αν κατάλαβα λάθος και εννοείς κάτι άλλο. Στο θέμα μας παρακαλαω να πατωσουν τα κινητά με αυτες τις οθόνες και να τολμησει μια εταιρεία να μας δώσει ενα κινητό με πολλά gb και μπόλικη μπαταρία, να δεις πως θα αλλάξει ο χάρτης της αγοράς μετά.

antonis

@greg προφανως και δεν καταλαβες τι λεω.. μπολικη μπαταρια σημαινει παχος και βαρος συσκευης.. εχεις ακουστα την νανοτεχνολογια? δεν χρειαζεται μπολικη μπαταρια καν! αυτα δεν βρισκουν εφαρμογη για συγκεκριμενους σκοπους.. ποιους? καταναλωση πετρελαιου! ο νικολα τεσλα μπορουσε να τροφοδοτισει ενα ολοκληρο σπιτι με ρευμα απο τον αερα και μονο! για αυτο και η αμερικη τον “εφαγε”.. αυτα ειναι γνωστα και χρονια τωρα υπαρχουν.. για αυτο ολα εχουν προοδευσει εκτος τις μπαταριας.. οχι μονο στα κινητα.. γενικοτερα.. επιτηδες.. οσο αφορα το gb που λες ειναι το εκβιαστικο τρικ που πρωτη εφαρμοσε η apple.. οι μνημες τους κοστιζουν ελαχιστα σχετικα και ειναι ενα τροπος να τα ακουμπας.. τιποτα περισσοτερο.. αυτονοητα πραγματα ειναι παιδια τι σας κανει εντυπωση απο αυτα που λεω..

Denis

Τα πιο σωστά σχόλια που διάβασα ηταν του Αντώνη όλα τα αλλα ερωτήματα λοιπόν ειναι περιττά.

stamatis21

Να ρωτησω τι τρελεστε κ κραζετε που θ βγουν 4κ οθονη;αμα θες το αγοραζεις αμα δεν θες μεινε με αυτοπου εχεις.δηλ τι πρεπει να αγορασετε ντρ κ καλα κινητο;εγω γουσταρω ναγορασω με 4κ θαγορασω.το προβλημα σας ποιο ειναι.εταιρεια ειναι οτι θελει κανει.γιατι δεν κανετε αιτηση να σαςπροσλαβουν που ξερετε ολα;δηλ ενδιαφερεστε μην πεσει εξω κ κλεισει η σαμσουνγκ;μπραβο τοτε.αφου του χρονου ολοι εσεις θα εχετε κινητα η με 2κ η 4κ κ θα λετε ουαου τι οθοναρα ειναι αυτη.κ σουπερ κ τετοια.το θεμα ειναι οτι αυτη θα τα βγαλει τα λεφτα της απο τα κινητα αυτα κ θα τριβετε τα ματια σας.κ ας λετε οτι αυτοι που αγορασαν τετοια κινητα ειναι χαζοι.θα εχει κερδος η εταιρεια;τελος.αυτο μετραει.show me the money.κ για κανουν στο κατωκατω αυτη την κινηση μηπως λεω μηπως κατι βλεπουν καλυτερο αυτοι σαυτες τις οθονες;μηπως τις εχουν δει ηδη σε κινητο κ ξερουν τι λενε;κ γιατι να σου βγαλουν κινητα με πολλα gb ε;αφου προωθουν τα cloud τα δικα τους.αρα τι τα θες τα gb ε;αφου τα παντα θα αποθυκευονται εκει.ολοθ εχουν συνδεση mobile internet στο εξωτερικο τζαμπα.μην κοιτατε στην ελλαδα που ακομα ειναι πανακριβα.γιαυτο εξαλλου δεν πειρατε smartphone;για να εχει κ data.η μηπως οχι απλα για μοστρα… Συνέχεια »

sosimple

@Αντωνης: Επειδη εχω και μια ηλικια (40) και ασχολούμαι με την τεχνολογία απο οταν θυμάμαι τον εαυτο μου, οσο δε φανταζεσαι, αυτα που γραφεις ειναι χαζομάρες. Μη πιστευεις και τρως αμασιτο οτι θεωρια συνωμοσίας σου πουλανε. Υπαρχει παγκοσμια βιομηχανία με βιβλια, περιοδικα κλπ με τέτοιες θεωριες. Οπως υπαρχουν και βιβλια με τους μεγαλυτερους νομπελιστες που γραφουν γιατι ολα αυτα ειναι λαλακιες.. Αλλα καποιοι γεννήθηκαν για να πιστευουν σε συνωμοσίες. Τα διαστημόπλοια που γραφεις, χρησιμοποιουν ειτε πυρηνικη ενεργεια ητε φωτοβολταϊκά . θα μπορουσα να γραψω σελιδες γιατι δεν γίνεται να εφαρμοστούν αυτα στα κινητα, αλλα και ο ποιο χαζος το καταλαβαινει. Η νανοτεχνολογία ακομα δεν εχει βρει εμπορικη λυση. Μονο θεωρειες. Μεσα σε ολα αυτα, οι εταιριες πετρελαιου παιζουν ενα ρολο, αλλα μεχρι εκει. Ο Τέσλα ειναι αλλη ιστορια και ητε το καταλαβαινεις (χλωμο) ητε οχι ουδεμια βοήθεια θα μπορουσε να προσφερει στην αυτονομια κινητών. Ρευμα χωρις καλωδια γινεται. Ειναι γνωστο το φαινόμενο. Δεν ειναι καμια αποκρυφη τεχνολογια. Εκανες τον κοπο ποτε να δεις οτι εχει απωλεια αναλογως της αποστασης 50-99% γι αυτο και δε χρησιμοποιηθηκε ποτε? Η μεγαλη αποθηκευση δε χρειάζεται. Μονο υποδοχη sd. Σήμερα προσθέτεις με 50€ αλλα 64 γιγα, και τωρα βγαινουν 128 γιγα sd. Που ειναι το… Συνέχεια »

antonis

@sosimple και γω καποιας ηλικιας ειμαι.. και αρκετα διαβασμενος.. απλα πραγματα ειπα.. αν διαφωνεις δικαιωμα σου κανενα προβλημα 🙂

tiamat

@prototype, φιλε μου ειναι το δικιο που με πνιγει!!

@stamatis21, δεν με χαλαει στην ουσια το 2κ και το 4κ αλλα ειναι λαθος προτεραιοτητα στο βωμο του εντυπωσιασμου. οπως εχω ξαναπει αμα εισαι πεινασμενος και αστεγος θες καποιος να σου δωσει στεγη και λιγο φαγητο, δε θες μια ferrari να τη βολταρεις παραλιακη

@sosomple η sd δεν ειναι λυση γιατι χαλαει ολη την εμπειρια χρησης με τις μικροκαθυστερησεις που βαραει

stamatis21

Tiamat φιλε μου τι παραδειγμα ειναι αυτο που εδωσες.ποιοι ειναι οι πεινασμενοι κ ποιοι οι αστεγοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.