Η Samsung κάνει “εκτενή drop tests” στα smartphones της και το διαφημίζει

Η Samsung είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως. Μάλιστα, οι συσκευές του Κορεάτη κολοσσού φημίζονται για την στιβαρότητα και την ποιοτική τους κατασκευή.

Παρά το γεγονός πως τα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας κατασκευάζονται από τα καλύτερα υλικά (για την συγκεκριμένη βιομηχανία), αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ευάλωτα σε πτώσεις και φθορές. Μάλιστα, τα μοντέλα που έχουν Gorilla Glass στην πλάτη τους, είναι μεν ανθεκτικά, αλλά αν γλιστρήσουν μια φορά από τα χέρια του κατόχου, το γυαλί είναι αρκετά πιθανό να ραγίσει ή/και να σπάσει και το αλουμινένιο περίβλημα να αποκτήσει μόνιμα σημάδια. Οι καταναλωτές το γνωρίζουν και όπως είναι λογικό, δεν κατηγορούν τον κατασκευαστή για μια πιθανή ρήξη του. Η Samsung όμως φαίνεται πως έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση στον εαυτό της, όπως φαίνεται τουλάχιστον από μια σχετική διαφήμιση.

Samsung κάνει εκτενή drop tests smartphones διαφημίζει, Η Samsung κάνει “εκτενή drop tests” στα smartphones της και το διαφημίζει

Στο σύντομο κλιπ, ο κατασκευαστής τονίζει πως οι προτάσεις του περνάνε από “εκτενή drop tests”, δείχνοντας ταυτόχρονα το Galaxy Note 8. Μπορεί όντως να πρόκειται για ένα σκληροτράχηλο κινητό, όμως σε καμια περίπτωση εκείνο δεν είναι άτρωτο. Ειδικά αν πέσει χωρίς θήκη από το ύψος των χεριών (δηλαδή έτσι όπως παρουσιάζεται στο βίντεο), οι πιθανότητες να υπάρξει παραμόρφωση στο γυάλινο σώμα είναι παρά πολλές. Μπορεί λοιπόν η Sammie να διεξάγει όντως δοκιμές ρίψης των συσκευών της για να δει την αντοχή τους (και να την βελτιώσει), όμως θα μπορούσαμε να πούμε πως η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι λίγο παραπλανητική.

Εν κατακλείδι, όσο ανθεκτικό και αν είναι ένα smartphone (δεν αναφερόμαστε σε ειδικά μοντέλα όπως εκείνα της CAT), όταν πέφτει από ένα ικανό ύψος μπορεί πάντοτε να υπάρξουν άσχημες συνέπειες. Είναι θεμιτό από έναν κατασκευαστή να διαφημίζει την ποιότητα κατασκευής και τις προδιαγραφές αντοχής ενός μοντέλου, αλλά καλό είναι να υπάρχει πάντα μια διαχωριστική γραμμή στο τι είναι ρεαλιστικό και τι όχι. Όπως και να έχει, στην περίπτωση του Samsung Galaxy Note 8, είμαστε σίγουροι πως είναι ένα από τα πιο στιβαρά high-end smartphones που κυκλοφορούν. Απλά ίσως να μην την βγάλει τόσο… καθαρή αν πέσει με τον τρόπο που φαίνεται στην διαφήμιση της Sammie.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dim

‘σκληροτράχηλο κινητό’, ‘ένα από τα πιο στιβαρά high end smartphones’ για το Note 8? Για το Note 8?? Μα το σχεδόν ίδιο S8 έχει βγει το κινητό που σπάει πιο εύκολα από οποιοδήποτε σύμφωνα με το Square Trade.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΧΤΣΗΣ

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΕΝΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ,ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΎ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΝΟΤΕ8 ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ

ΣΕ LAMINATE EΠΑΝΩ ,

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΟΘΟΝΗ ΣΗΜΑΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΡΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΕΤΡΙΨΑ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

KostasB

Αν κρίνω από τις τελευταίες φωτογραφίες που διέρρευσαν, βλέπω πως το μεταλλικό πλαίσιο πάνω και κάτω έχει ένα πολύ μικρό εξόγκωμα προφανώς για να προστατεύει την οθόνη από σπάσιμο σε πιθανή πτώση.
Αν ισχύει αυτό τότε θα είναι πολύ θετικό γιατί με τόσο γυαλί στα κινητά έχουν καταντήσει πολύ εύθραυστα.

Γιάννης

στη τσέπη να δείς τι τεστ κάνει όταν ραγίζει η οθόνη του note8 και s8, με 138 ευρώ έχω 170000 στο antutu, 4gb ram,android 8.1, 500 nits φωτεινότητας,κάμερα του op3t, 9 ώρες ανοιχτής οθόνης με 4100 μπαταρια, dual stereo speakers και θήκη στο κουτί του le pro 3 για να μη σπάει η οθόνη και παίρνω 2 τέτοιες κινητάρες αντί για αντικατάσταση οθόνης.

Blats

Ως κάτοχος s8 μπορώ να πω ότι μου έχει πέσει πολλές φορές και δεν έχει πάθει το παραμικρό…..εννοείται με θήκη και τσαγάκι στην οθόνη του…….!

Stelans

Πάντως το S8+ μου έχει πέσει 2 φορές(από μικρή απόσταση τη 2η), μία με θήκη, μία χωρίς και η οθόνη δεν έχει πάθει το παραμικρό. Ούτε καν σημάδι στο πλαίσιο.

Petros

Η πλατη πισω γνήσια στο s8 plus και να σπάσει με 50 ευρώ μαζί με την εργασία στην αλλάζουν

John

Ειναι ευχαριστο συνονοματε που σου αρεσει το “λεπρο 3” , δυστυχως καποιοι ειναι απαιτητικοι και δεν ικανοποιουνται με κινητα απο τα πανερια της λαικης οποτε πρεπει να τα σκασουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.