Samsung: Εξηγεί γιατί έλειπε η κάρτα microSD από το Galaxy S6

Τέτοια εποχή το 2015, η Samsung κυκλοφόρησε τα Samsung Galaxy S6 και S6 edge καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει με την στροφή που έκανε στο design της και την χρήση premium υλικών, κάτι που το ζητούσαν καιρό οι fans της.

Οι νέες ναυαρχίδες είχαν πράγματι θετική αποδοχή χάρη στην στροφή που έκαναν οι Κορεάτες στο σχεδιασμό. Όμως δέχτηκαν έντονη κριτική λόγω κάποιων ελλείψεων που είχε η νέα σειρά S. Αφαιρέθηκε η αποσπώμενη μπαταρία και η αντοχή στο νερό. Οι πιο έντονες αντιδράσεις ήταν για την αφαίρεση υποδοχής κάρτας microSD, την ώρα μάλιστα που ανταγωνιστές όπως LG, Sony και HTC, κατάφεραν να την κρατήσουν.

Έναν χρόνο μετά και αφού ανακοινώθηκαν τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge, ο Kyle Brown, επικεφαλής του τμήματος Samsung Head of Technology, Content and Launch Management, εξηγεί γιατί αφαιρέθηκε η microSD. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήταν θέμα απόδοσης. Η αναβάθμιση σε DDR4 RAM και UFS 2.0, έκανε τη Samsung να αισθανθεί ότι η προσθήκη υποδοχής για microSD, θα έριχνε την συνολική απόδοση του κινητού.

“At the time we launched the S6, we upgraded all the performance within the device. We upgraded to UFS 2.0, we upgraded to DDR4 RAM… we believed that having a memory card slot would slow down the performance of the device”

Ο ίδιος εξηγεί ότι πρωταρχικός στόχος της Samsung ήταν να κυκλοφορήσει μια ναυαρχίδα, η οποία θα είχε design και καλή απόδοση, κάτι που όπως λέει κατάφεραν να πετύχουν κάνουν στο Samsung Galaxy S7. Να θυμίσουμε ότι η κάρτα microSD επέστρεψε στο S7 όπως και η αντοχή στο νερό.

Ο Brown δεν σχολιάζει το πως μπόρεσαν άλλοι κατασκευαστές να διατηρήσουν design και απόδοση, χωρίς να θυσιάσουν κάποιο χαρακτηριστικό και λέει πως η επιστροφή της microSD είναι μια “από τις πιο θετικές αντιδράσεις στο S7”.

“Α lot of people were very disappointed we didn’t have a [memory card] slot in the S6, and [its return] has been one of the most positive reactions to the S7. We’re really proud of what managed to achieve, adding a microSD slot and water resistive IP68 rating. It’s a really massive achievement for engineers”.

Ανεξαρτήτως με το τι έγινε στην προηγούμενη ναυαρχίδα, το θετικό είναι ότι η Samsung δείχνει να ακούει τους χρήστες της.

s6 no microsd slot, Samsung: Εξηγεί γιατί έλειπε η κάρτα microSD από το Galaxy S6

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Καλύτερα να μην προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα χειρότρα τα κάνουν.
Ούτε το design ούτε το αδιάβροχο ήταν η αιτία αφαίρεσης της κάρτας αλλα καθαρά κερδοσκοπικός για cloud και για την μη πληρωμή άδειας χρήσης micro sd κάρτας.
Και σίγουρα δεν έχει να κάνει καμία σχέση με την απόδοση του τηλεφώνου αφού η Samsung έχει κλειδώσει την επιλογή όπως και στο s7 να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις την micro sd σαν μνήμη συστήματος αλλά μόνο σαν αποθηκευτικός χόρος, φωτογραφίες κλπ.
Ενα sorry που πήγαμε να το παίξουμε apple αρκεί.

ΑντώνηςΤ

Επιεικώς «μπούρδες», μάλλον τελικά οι σχεδιαστές της Samsung χρησιμοποιούν κινητά Apple που ανέκαθεν δεν είχαν microsd. Ξέχασαν βέβαια ότι η microsd δεν χρησιμοποιείται για εφαρμογές (οπότε και απόδοση) αλλά για file storage (photos, videos, etc) που δεν θέλουν την τόση απόδοση.

Ο πραγματικός λόγος φυσικά εκτός του οικονομικού, είναι και ο πιο χαζός, αφού οι χρήστες της Apple δεν την χρειάζονται δεν την χρειάζονται και οι δικοί μας. Μόνο που φίλτατη Samsung ένας από τους πολλούς λόγους που κάποιος καταλήγει σε Android είναι και αυτός.

Και άρον άρον τα μάζεψαν στο S7, μπράβο…. Two step forward, one back…

kostas_falcon

πάει να μαζέψει τα αμάζευτα……

κρίμα που το μονο που δεν μπορει να αντιγράψει από την apple είναι το smoothness….

aptalikos

Η LG κράτησε την κάρτα αλλά δεν έδωσε μεταλική συσκεύη στο G4 όπως και ούτε και αδιαβροχοποίηση στο G5. H Σόνυ που έδωσε μεταλλική συκευή και αδιαβροχοποίηση έδωσε ένα τούβλο πλακάκι για το μπάνιο. Γενικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα με εξαίρεση τώρα με το S7 που δείχνει να έιναι ένα ολοκληρωμένο τηλέφωνο.

NtinosMD

Ενταξει ειχαν κανει χοντρη πατατα κ τωρα ψαχνουν ηλιθιες δικαιολογιες. Αντε πες πως ειχες τον ανω ενδοιασμο λογω νεου hardware , εχεις ολοκληρη τεχνολογικη αυτοκρατορια , δε μπορουσες να το τεσταρες πριν λανσαρεις; δε νμζω να της ηταν τοσο δυσκολο… δεν νοειται μια εταιρεια σα τη σαμςουνγκ να λεει φοβαμαι πως δε θα απεδιδε , δηλ. να μιλαει θεωρητικα κ διχως στοιχεια και παραλληλα να λανσαρει συσκευες με τιμες στο θεο.

ΑντώνηςΤ

@aptalikos, δηλαδή αν σου λέγαν σε ένα κινητό αξίας 500€ θα δώσεις και αλλά 10-20 για να έχεις δυνατότητα πολύ μεγαλύτερου χώρου θα έλεγες όχι :), εγώ πάντως όχι. Ναι δεν μπορεί να τα έχεις όλα, αλλά προτιμώ την ουσία από το design.

aptalikos

@Αντώνης ούτε και εγώ θα έλεγα όχι αλλά δυστυχώς τέτοιο θέμα δεν τίθεται από καμία εταιρία δηλ. να σου δώσουν επιλογή με 10€-20€ παραπάνω να βελτιώσεις κάποια χαρακτηριστικά. Πάντως το S7 πέρα από το design έχει και την ουσία.

ΑντώνηςΤ

@aptalikos, με παρεξήγησες δεν εννοώ να βγάλουνε 2 μοντέλα, απλά να κοστολογήσουν το υπάρχουν λίγο παραπάνω για να τους βγαίνει το κόστος υλικών/chip/σχεδιασμού κλπ. Εκτός και αν θεωρίες ότι η δικαιολογία τους ήταν η πραγματική.

aptalikos

Αντώνη ποτέ δεν θα φτιαχτεί ένα σουπερ ντούπερ τηλέφωνο γιατί ποτέ δεν θα ξαναπάρεις το επόμενο οπότε κάτι πάντα θα λείπει, το ζήτουμενο για εμένα και είναι κάτι που προσωπικά εφαρμόζω είναι να ζυγίζω τα θετικά και τα αρνητικά και στο τέλος να αγοράζω το καλύτερο διαθέσιμο σε σχέση με τον ανταγωνισμό τηλέφωνο, είναι αυτό που λέμε περισσότερο προιον για τα χρηματά σου.

ΑντώνηςΤ

@aptalikos, δεν έχεις και άδικο… θύματα υπερκαταναλωτισμού είμαστε… για αυτό και εγώ αλλάζω κινητό μόνο όταν χαλάσει το προηγούμενο (και αυτό παίρνει χρόνια).

ChrisG

θα μας τρελάνουν αυτοί.ποια έλλειψη απόδοσης;έχω Note 4 με όλα τα καλούδια και πάει μπάλα το κινητό.θα το κρατήσω μέχρι να ψoφήσουν τα κυκλώματα του και τέλος η καταναλωτική κοροιδία.τι ζήτησαν και τι ζητάνε οι χρήστες της samsung;ένα note 4 με τελευταίο επεξεργαστή μνήμη και κάμερα.τόσο δύσκολο είναι να το βγάλεις και να το υποστηρίξεις μία 3ετία;έλος ρε samsung.έλεος.έχεις την τεχνολογία,έχεις την ποιότητα και τα γ@@@ς όλα στην στιγμή.οι κινέζοι αρχίζουν να σαρώνουν,θα βάλουν και edge οθόνες σου και εσύ τον ύπνο του δικαίου.

Makis

aptalikos + ΑντώνηςΤ

Συμφωνώ και με τους δύο. Είπα και γω, είμαι ο μόνος που αλλάζει τηλέφωνο μια φορά στα τρία τέσσερα χρόνια, ακούω κάτι παιδάκια εδώ μέσα και αν πεις τίποτε σου λένε μην κάνεις κουμάντο στο πορτοφόλι μου.

djs

Μπούρδες… Αν το κοινό είχε επιβραβεύσει το κινητό με τρελές πωλήσεις, σήμερα η Samsung δε θα ήταν αναγκασμένη να δικαιολογείται… Ισα ίσα θα μας έλεγε οτι είναι το μέλλον…

(Όταν η Samsung προσπαθεί να γίνει Apple αντί για Samsung…)

γιωργος

Οτι πιο ολοκληρωμενο κινητο σε android ειναι το s7 και με τιμες στα σκρουτζομαγαζα βλ s6 δε με αγχωνει που ξεκιναει απο 729!

forneverarrow

@ChrisG: συμφωνώ απόλυτα! Νομίζω ότι πλέον μας δουλεύουν και εμείς τα σκάμε χωρίς λόγο. Κανονικά θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για νέο flagship κάθε φορά όποιος έχει παλιά συσκευή ή ψάχνει να αγοράσει γιατί η παλιά τα έπαιξε κλπ. Όποτε βγαίνει νέο Galaxy/iPhone/LG μας φουσκώνουν τα μυαλά και τρέχουμε να τα σκάσουμε λες και το περσινό flagship, που πάλι χρυσοπληρώσαμε, ξαφνικά δεν μας κάνει! Για όνομα του θεού πλέον! Του S5 του βγάζω την ψυχή καθημερινά, δουλεύει 2-3 ώρες συνεχώς με GPS και 4G μαζί, στέλνω emails, έχω 5-6 εφαρμογές να εναλλάσσονται και καμιά δεν κάνει reload, άσε που κάθε βράδυ διαβάζω καμιά ώρα στο Medium και το Pocket… Η μπαταρία με πάει δυο μέρες άνετα. Από απόδοση πετάει με το lollipop και έφαγε αρκετά νερά χωρίς να πάθει τίποτα (αδιάβροχο). Δεν βρίσκω λόγο να το αλλάξω και να πάρω το S6 ή το S7, εκτός αν με αναγκάσει λόγω update (μιας και παίζει να γίνει τούβλο ή να μην πάρει και καθόλου στο τέλος το 6… γνωστή Samsung και επίφοβη). Όταν με το καλό δω ότι δεν με καλύπτει, θα πάρω ένα iPhone και τέλος η αηδία με το Android! Πήρα iPad mini το 2012 και ακόμα κάνω τη δουλειά… Συνέχεια »

util

Μας βαλατε sd, μας κοψατε το ir blaster…
Εβεβαια … θα το βαλετε στο s8 προφανως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.