Exynos 64-bit για το Samsung Galaxy S5;

Η Samsung επιβεβαίωσε ότι το νέο 64-bit chipset που ετοιμάζει και θα ανήκει στην οικογένεια Exynos είναι σχεδόν έτοιμο, και πως μένουν να γίνουν κάποιες τελικές δοκιμές και ετοιμασίες στην γραμμή παραγωγής για να ξεκινήσει να παράγεται μαζικά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε το 64-bit chipset της Samsung στο επερχόμενο Galaxy S5.

Το Galaxy S5 λέγεται πως θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο και θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο, για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που εμφανίζεται ισχυρότερος από ποτέ.

Το Samsung Galaxy S5 σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι θα διαθέτει μεταλλική κατασκευή, και πέρα από τον 64μπιτο επεξεργαστή θα διαθέτει νέας τεχνολογίας κάμερα (μία πιθανότητα είναι ο αισθητήρας να κατασκευάζεται από την Sony) με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Samsung Exynos 64-bit, Exynos 64-bit για το Samsung Galaxy S5;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλεξανδρος

αν και η apple εφερε τα 64μπιτ στα κινητα πιστευω πως η samsung θα το αξιοποιησει πολυ καλυτερα..

Μιχάλης

Για να δούμε μεταλλική συσκευή 64 bit μάλλον το επόμενο κινητό μου

Δnμnτρns

@Αλεξανδρος για να πουμε την αληθεια τον Α7 που ειναι 64μπιτος και υπαρχει στο 5S ειναι φτιαγμενος απο τη Samsung (!)

tiamat

xαμω τα γινει!!!!!!!!!!!

anergos13

Ψαξτε για τον Δευτερο…..

Αγελος

Εχω την απορια, δεν πρεπει και το λογισμικονα ειναι 64 μπιτ για να εχει σημασια? Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το android (ακομα) δεν ειναι 64 μπιτ.

tiamat

εχεις δικιο αγγελε,, αλλα μαλλον κατι παραπανω θα ξερει. εννοω οτι θα γνωριζει οτι μετα την κιτ κατ η επομενη εκδοση της google θαναι φτιαγμενη στα 64!

Darth

@Αγελος και λογισμοκο και εφαρμογες

για android πάντως ειναι εύκολα να πάει στα 64 bit (Οπούς και σε άλλη αρχιτεκτονική πχ x86) γιατί είναι ανοιχτού κώδικα και απλός θελει compile και κάποιες αλλαγές στον πυρήνα ώστε να δουλέψει σωστά στα 64 bit

Solon

Όσο είδατε τον προηγούμενο Exynos θα δείτε και αυτόν. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί αλλά από διαθεσιμότητα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους Exynos. Επιπλέον λαγκάρουν ποιο πολύ από τους Snapdragon οπότε δεν με πειράζει και πολύ που το S4 δεν ήρθε Ευρώπη με τον Exynos.
Το ερώτημα για εμένα είναι με ποιον επεξεργαστή θα κυκλοφορήσει Ευρώπη το S5. Αν πάει προς Snapdragon τότε θα έχει πάλι τον 800άρι που σημαίνει μικρή διαφορά από το νέο S4 i9506 που συνεπάγεται μεγάλη απογοήτευση από το High End αγοραστικό κοινό.
Θα ήταν πάντως ενδιαφέρον αν τo ευρωπαϊκό μοντέλο ερχόταν με τον Tegra 4.

azriel84

@Solon

+1. Πήξαμε στους Exynos και είπαμε να τους αναβαθμίσουμε κιόλας. Για το σχόλιο πως ο Α7 είναι της Samsung ντάξει, δεν σχολιάζω καν. Και τα Nike μου Ταϊβανέζικα είναι εκεί φτιάχνονται.

MANOS 27

Δεν ξέρω τι 64-bit λένε εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι χρειάζεται τουλάχιστον 4GB RAM για να λειτουργήσουν/εκμεταλλευτούν τα 64-bit

Darth

@MANOS 27 λάθος ξέρεις……… 64 biit os έχει και σαν πλεονέκτημα ότι μπορεί να έχει σε χρήση πάνω απο 3 gb ram………… για περισσότερες λεπτομέρειες τι προσφέρουν 64 bita os και 64 bites εφαρμογές κάτσε διάβαζε
https://en.wikipedia.org/wiki/64-bit_computing

Darth

να και κάποια info παραπάνω
https://www.techsupportalert.com/content/32-bit-and-64-bit-explained.htm

Sotiris

Θα πανε σαν τον προηγούμενο τον octa που δεν τον είδαμε καν;

JohnGR

Χα, γατάκια! Δεν τον είδατε καν τον octa;
Μου έτυχε να κρατάω στο ένα χέρι ένα i9505 και στο άλλο ένα i9500. Διαφορά δεν κατάλαβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.