Samsung, Στο τελικό στάδιο ο 64bit Exynos

Πηγές από την Κορέα φέρονται να επιβεβαιώνουν ένα θέμα στο οποίο είχαμε αναφερθεί ξανά για τη Samsung. Έτσι, αναφέρεται ότι η κορεάτικη εταιρεία βρίσκεται στο “τελικό στάδιο της εξέλιξης του SoC Exynos, το οποίο θα είναι βασισμένο στην αρχιτεκτονική ARM Cortex A-50 και θα κάνει την εμφάνισή του αρχής γενομένης από το Galaxy S5.

Η νέα αρχιτεκτονική εννοείται ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τα smartphones όσο και για τα tablets της εταιρείας, τα οποία θα μπορούν να υποστηρίζουν μεγαλύτερη RAM και καλύτερη λειτουργία σε απαιτητικές εφαρμογές, ενώ εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων εφαρμογών από τους developers, όπως έχει σημειωθεί και για τον 64bit-o τσιπάκι του Apple iPhone 5S.

Samsung, Samsung, Στο τελικό στάδιο ο 64bit Exynos

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostasb16b

ετσι και αλλιως ο επεξεργαστης του iPhone 5s είναι Samsung οποτε σιγουρα δεν είναι δυσκολο να τον φτιαξει παρομιο για τα δικα της μοντελα

bobo1704

Παίζει να είναι κι ο ίδιος με το Α7, απλά στη συμφωνία μεταξύ Apple – Samsung να ορίζεται οτι σαν Exynos θα “βγαίνει” λίγο αργότερα απ’οτι σαν A… Το θεωρώ υπερβολικά πιθανό, αν όχι σίγουρο…

theo

όλοι οι επεξεργαστές για κινητά (εχτός intel) είναι οι ίδιοι και σχεδιάζονται απο την arm. η διαφορά μεταξύ των διάφορων μοντέλων είναι ότι κάποιες εταιρείες ( apple, samsung, huawei, qualcom) έχουν άδεια απο την arm να αλλάζουν τα σχέδια αυτα και να τα προσαρμώζουν λίγο στις ανάγκες τους. γιαυτό πάνω κάτω ένα a15 big.LITTLE στα 2 ghz απο samsung η qualcom θα έχει πάνω κάτω ίδια απόδοση

Stavros

Η Μονη εταιρεία που έχει πρόσβαση να αλλάζει την αρχιτεκτονική είναι η apple για αυτο με δυπηρυνο τους ξεπερνάει όλους. δείτε τα πρώτα test απο της μετρήσεις του iPhone 5s και θα καταλάβετε. Aυτο έγινε και με το 5αρι που οταν βγήκε ήταν πολυ πιο γρήγορο απο όλα τα τετραπηρυνα της αγοράς. Βέβαια σε αυτο μετράει και η πολυ καλη συνεργασία λειτουργικού και hardware.

dimos

@Stavros, το 5s διαχειρίζεται οθονίτσα, τα άλλα διαχειρίζονται οθονάρες 5+ ιντσες full hd…

azriel84

@Dimos

Η GPU διαχειρίζεται “οθονίτσα” όχι η CPU. Επίσης, αν το πάμε με οθονάρες το θέμα, υπάρχει και ο A6X και οσονούπω ο A7X στα iPad για FullHD+ συγκρίσεις, δεν παίζει άγχος 😛

tech21man

Test test 1-2. Με την καμια δεν ειναι πιο γρηγορο. Θα ειναι σε καποιες λογω λειτουργικου και χαμηλης αναλυσης? Ναι γιατι οχι, αλλα ετσι γινεται και με τα windows phone. Το lumia 920 εσκισε διαφορα στο sunspider, το omnia w μονοπυρηνο να σκεφτεις ακομη, το εκανε. Αλλα πιο “γρηγορα” δεν ηταν απο τετραπυρηνα σε αλλες διεργασιες.

Οποτε…

Εν παση περιπτωσει περα απο την μηλοπαρεμβαση (νισαφι πια, βαρεθηκα να τους διαβαζω παντου και παντα μεχρι και το πλαστικο ξαναανακαλυψε και τελειοποιησε αυτη η εταιρεια: ρε ουστ λεω γω), αναρωτιεμαι τι εγινε με τον προηγουμενο exynos λιγο απατος πηγε…αυτος τι τυχη θα εχει?

Αλέξανδρος

@dimos Σε κάποια gpu based benchmarks δεν ήταν υπό native ανάλυση, αλλά σε 1080 p… Και πάλι κέρδιζε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.