Samsung Exynos 8895: Πληροφορίες για 10nm και 4GHz

Η Samsung φαίνεται πως έχει ήδη στα σκαριά τον επόμενης γενιάς Exynos επεξεργαστή, ο οποίος λογικά θα ονομαστεί Exynos 8895. Ενώ ο Exynos 7420 του Samsung Galaxy Note 5 και ο 8890 του Note 7 είναι κατασκευασμένοι με τη διαδικασία των 14nm, ο 8895 αναμένεται στα 10nm.

Αυτό στην πράξη θα σημαίνει πολύ καλύτερη απόδοση, αλλά το πιο σημαντικό είναι η δραστική μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Samsung δοκιμάζει παρτίδες του Exynos 8890 στα 4GHz για custom cores και 2.7GHz για τους Cortex-A53 με big,LITTLE αρχιτεκτονική.

Πρόκειται για 30% αύξηση από τον Exynos 8890 που δοκιμάστηκε σε 3 GHz maximum. Φυσικά εδώ μιλάμε για μέγιστες ταχύτητες ρολογιού, που πολύ πιθανό στην τελική συσκευή να είναι χαμηλότερες, αλλά δείχνουν τις ικανότητες της διαδικασίας κατασκευής των 10nm, μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στην δύναμη χωρίς να έχουμε αύξηση θερμοκρασίας.

Αναφερόμαστε στην θερμοκρασία, η οποία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας μιας και η Qualcomm τα βρήκε σκούρα με την προηγούμενη ναυαρχίδα της λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης. Για τον Exynos 8895 οι πληροφορίες λένε ότι στα 4GHz κατάφερε να έχει την ίδια κατανάλωση ενέργειας με τον Snapdragon 830 στα 3.6 GHz.

Ο Exynos 8895 είναι πιθανό να μπει σε συσκευές όπως Samsung Galaxy S8 ή Samsung Galaxy Note 8.

Samsung Exynos 8895, Samsung Exynos 8895: Πληροφορίες για 10nm και 4GHz

Samsung Exynos 8895, Samsung Exynos 8895: Πληροφορίες για 10nm και 4GHz
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Τωρα που τελειωσαν οι παρουσιασεις απο τη Samsung ηρθε η ωρα για τις φημες του 2017 μπας και φρεναρει τους υποψηφιους αγοραστες Σεπτεμβριου…

tachitiitta

Προβλέπεται τουμπανάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.